sharkoon-rev220-nem-megszokott-dizajn

Sharkoon REV220 - Nem megszokott dizájn

2020. június 24. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon bemutatta legújabb számítógépházát, mely a REV sorozatot igyekszik bővíteni. A REV220 a REV200-hoz hasonlóan a megszokottól eltérő kialakítással rendelkezik. Egyrészt az alaplapi tálca 90 fokkal el lett forgatva, másrészt az alkatrészek nem a gépház bal oldala felől közelíthetőek meg, hanem a jobb oldalról. 

A REV200-al ellentétben a ház eleje nem átlátszó, egy fedett előlap került elhelyezésre, melyen van egy átszűrődő zóna, az előre elhelyezett 120 mm-es címezhető RGB ventilátorok számára, melyekből előre három, hátra pedig kettő került, amelyekhez jár egy előre beszerelt RGB kontroller. A 120 mm-es ventilátorok helyett  140 mm-es modell is beszerelhető. Folyadékhűtés terén előre és hátra is beszerelhető egy-egy akár 280 mm-es radiátor is. 

A tápegység egy burkolat alá helyezhető el , ahol a merevlemezeket is rögzíthetjük, 4 darab 4 darab 2,5 hüvelykes és 2 darab 3,5 hüvelykes felosztásban. Ami az elforgatott alaplapi tálca érdekessége és eredménye, hogy az alaplapi I/O panel, valamint a grafikus kártya csatlakozója a ház felső részéhez tart. Erre egy okos megoldást talált ki a gyártó, hisz a levehető felső burkolat alatt egy nagy üreg van a kábelek részére, melyeket hátul egyetlen nyíláson kell kivezetnünk, így rendezett kábelmenedzsment érhető el. 

Az edzett üvegpanel mögé 323 mm hosszú grafikus kártya és 165 mm magas léghűtéses processzorhűtő szerelhető be. A Sharkoon REV220 107 eurós áron kerül a boltok polcaira. További információkat a gyártó oldalán találtok.  

Írta: Kocsis Bence