sharkoon-rgb-wave-hatekony-hutes-intenziv-rgb-vilagitas

Sharkoon RGB Wave | Hatékony hűtés, intenzív RGB világítás

2022. november 29. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon a napokban bővítette számítógépház kínálatát az RGB Wave modellel. Az RGB Wave tervezési koncepciójának középpontjában az előlap áll. A légáteresztő háló előtt hullámszerű domborulatok kaptak helyet, melyet aztán egy szénszálas szerkezetű anyagra hajazó burkolat vesz körbe. A látvány érdekében a gyártó az előlap mögé három darab 120 mm-es ventilátort helyezett el, melyek címezhető RGB világítással rendelkeznek, akár 16,3 millió színt kipráselve magukból. 

A vizuális megjelenés mellett a a komolyabb  hardverek hűtéséhez is jó légáramlást biztosít a számítógépház. Ennek az elévárásnak a már említett 3 darab előlapi 120 mm-es ventilátor és a hátra telepített 120 mm-es légkavaró tökéletesen megfelel. A hűtési teljesítmény növelhető két 140 mm-es ventilátorral a gépház tetején és egy 120 mm-es ventilátor a tápegység burkolatára is felhelyezhető. 

Az előlapi I/O panelen két USB 3.0 port kapott helyet, kiegészítve a szokásis audió csatlakozókkal. Ezen felül az RGB Wave rendelkezik egy USB 3.2 Gen 2 specifikációjú Type-C porttal is, mely lehetővé teszi a modern mobileszközök csatlakoztatását, lehetőséget adva a gyors adatátvitelre. 

A rendezett belső kialakításnak köszönhetően ebbe a kompakt közepes ATX gépházba beszerelhető egy akár 335 mm hosszú grafikus kártya, 157 mm magas processzorhűtő és 175 mm hosszú tápegység is. Ráadásul összesen 5 db SSD számára van hely, mely opcionálisan két 3,5 hüvelykes HDD beszerelhetőségét is jelenti egy-egy HDD/SSD keretet felhasználva. 

A Sharkoon RGB Wave már elérhető 74,90 eurós ajánlott fogyasztói áron. További információkat a gyártó oldalán találtok. 

Írta: Kocsis Bence