shuttle-ds57u-ventilator-mentes-barbone-pc-sok-extraval/2015/02/18

Shuttle DS57U ventilátor mentes Barbone PC sok extrával

 

A Shuttle bemutatta DS57U ventilátor nélküli slim PC-jét, melyet egy 1,5 literes fém váz alkot. A PC kivételes felszereltséggel rendelkezik csatlakozók terén, hisz HDMI, DisplayPort, Dual Intel LAN, USB 2.0 és USB 3.0 portok, audió ki- és bemenetek, kártyaolvasó és W-LAN található rajta.

Az Intel Celeron 3205U kétmagos, magonként 1,6 GHz-es processzor integrált DX 11.2 kompatibilis grafikus vezérlővel rendelkezik, mellyel akáadásmentesen játszatóak le az 1080p felbontású videók. A processzor hűtését ventilátor mentes hőcsöves rendszerrel oldották meg, így teljesen zajtalan. Memóriából két slot áll rendelkezésre, melybe maximáklisan 2x 8GB DDR3L-1600 RAM illeszthető.

A házban 2,5"-os HDD, vagy SSD helyezhető el, bővítőhelyek tekintetében pedig rendelkezésre áll egy teljes értékű mini PCIe, mellyel mSATA eszközöket használhatunk.  A DS57U tápellátásáról egy 65W-os külső hálózati adapter gondoskodik.

DS57U-82view_L-1 DS57U-backview
.

A már említett ventilátor nélküli processzorhűtés úgy lett kialakítva, hogy a műanyag fedlap mögött egy lapos, nagyméretű passzív borda került elhelyezésre. Ha ezt a megoldást egy SSD-vel egészítjük ki, akkor egy tökéletesen zajtalan mini számítógépet alkothatunk, mely tökéletesen alkalmas olyan helyeken, ahol a minimális zajszint is zavaró, mint például zenei stúdió, vagy könyvtár.

Energiafogyasztás terén egy nagyon gazdaságos számítógápről beszélhetünk, ami terheléstől függően 12,5W és 26,5W fogyasztást jelent. A már említett két digitális kimenetnek (HDMI, DisplayPort) köszönhetően aDS57U-ra akár két kijelző is csatlakoztatható egy időben, ami növeli az egy időben megjeleníthető ablakok számát, ami növeli a munka hatékonyságát.

multi

A legtöbb PC már nem rendelkezik a hagyományos portokkal, hisz szinte minden esetben az USB port a trend. Még mindig vannak olyan alkalmazási területek melyekhez a COM port elengedhetetlen, így a gyártó két RS-232 soros portot épített be a számítógépbe, ezen felül a COM1 port az RS422 és RS485 szabványt is támogatja. Ezek a portok abban az esetben, ha nincsenek használatban 1-1 műanyag kupakkal lefedhetők.

Mivel a számítógépház nagyon kompakt lehetőség van egy 75/100 mm-es VESA szerelvénnyel a falra szerelhető minitorok hátuljára történő rögzítésére. A passzív hűtés miatt a ház nem használható minden pozícióba, mivel kellő mennyiségű levegőre van szüksége, hogy az alkatrészek ne melegedjenek túl. Emiatt vagy monitorra szerelve, vagy a mellékelt talpakra szerelve ajánlott használni.

További részletekért, specifikációkért látogass el a gyártó oldalára.

   

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: