silverstone-ms06-35-os-meghajto-keret-jart-nalunk/2014/11/09

SilverStone MS06 3,5"-os meghajtó keret járt nálunk

2014. november 09. Kocsis Bence

A SilverStone az innovatív technológiákat felvonultató ventilátorai, jól felszerelt számítógépházai, processzorhűtői mellett az adattárolásra is nagy hangsúlyt fordít. A gyártó az elmúlt években számtalan megoldást dobott piacra, melyek között főképp merevlemezek hordozhatóságáért felelős kereteket találunk. A SilverStone most olyan fix 3,5"-os megoldást készített, mely segítségével a 2,5"-os HDD-k, illetve SSD-k egy mozdulattal csatlakoztathatók a számítógéphez.

A SilverStone MS06 használatához először is szükség van egy 3,5"-os külső meghajtóhelyre, hisz ebbe tudjuk rögzíteni a keretet. Az MS06 egy nagy sebességű USB 3.0 porton keresztül kommunikál a számítógéppel, így használatához még egy USB 3.0 kompatibilis alaplapra is szükség van. Az MS06 képes kezelni, a SATA I, SATA II és SATA III csatolófelülettel ellátott merevlemezeket.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

Ha kinyitjuk az MS06 dobozát, akkor megláthatjuk a habszivacsba gondosan becsomagolt keretet, melynek a tetején egy USB 3.0 kábelt találunk. A dobozba a gyártó elrejtett még egy kis csavarhúzót is, mely után a 2,5"-os HDD-t, SSD-t bele tudjuk tenni az MS06-ban található nyílásba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

A SilverStone az MS06-hoz egy speciális merevlemez keretet mellékelt, mely nagyon hasonló megoldás a már jó ideje elérhető TS10-hez. A különbség a 2 megoldás között a támogatott merevlemez vastagsága, hisz míg a TS10 csak a 7 mm-es magasságú HDD-ket és SSD-ket volt képes fogadni, addig at MD06-ban található merevlemez tartó a normál méretű, azaz 9,7 mm vastag 2,5"-os HDD-ket és SSD-ket és a 7 mm-es megoldásokat is egyaránt támogatja. Ennek eredményeképp nincsenek kompromisszumok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.
Az MS06 elég hosszú USB 3.0 kábellel rendelkezik ahhoz, hogy még a legnagyobb házakban is odaérjen az alaplap megfelelő pontjához. A beszerelt, merevlemezt tartalmazó tartót csak be kell csúsztatni az MS06-ba, ahol az USB 3.0 csatlakozó aljzatába kerül a tartó.  Kioldásnál a bal oldalt található gombot kell megnyomni, ami kinyomja a tartót annyira, hogy ki tudjuk azt húzni.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

Az MS06 rendelkezik egy külső USB 3.0 csatlakozóval, aminek köszönhetően egy újabb eszközt tudunk csatlakoztatni a számítógéphez, ami lehet akár egy pendrive, mobiltelefon, fényképezőgép, vagy egyéb külső eszköz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 A lenti képen látható, hogy az MS06 merevlemez tartóját mindkét méretszabványnak megfelelő SSD-vel, azaz a 7 mm-es és a 9,7 mm-es vastagságú megoldással is kipróbáltuk, ami bizonyítja a nagy kompatibilitást.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A mellékelt USB 3.0 kábelnek köszönhetően az MS06-ban található merevlemez tartóból a kivétel után egy pillanat alatt hordozható merevlemezt varázsolhatunk, így a sok "mobil rack" gyermekbetegségét kiküszöbölhetjük, hisz egy adatmozgatáshoz nincs szükség 2 darab MS06-osra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A SilverStone MS06 tökéletes megoldás azoknak, akik rendelkeznek 3,5"-os külső meghajtóhellyel, hisz ebben az esetben a számítógép és notebook, vagy televízió között villámgyorsan tudunk adatokat mozgatni, vagy más számítógépre adatokat átmásolni. Az 5 Gbps maximális sebesség gyors adatmozgatást tesz lehetővé. Az MS06-os egyetlen negatívumként felhozható tulajdonsága, hogy csak 3,5"-os meghatóhelybe építhető be, ami egyre kevesebb számítógépház "tartozéka". A SilverStone MS06 30 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül a boltok polcaira, hamarosan nálunk is elérhető lesz.

Silverstone 446x121 colorful

Írta: Kocsis Bence