sniper-ghost-warrior-3-x1-teszt/2017/05/20

Sniper: Ghost Warrior 3 - X1 Teszt

2017. május 20. Teszt mathy X-BOX One

Kipróbáltuk a CI (City Interactive régi nevén) új játékát. Felemás érzésekkel. Bizony, jól látjátok a Sniper: Ghost Warrior már a harmadik részénél tart, és megpróbálja felül múlni az előző részek sajátosságát. Az első rész nagyon jóra sikerült, a második viszont feledhető lett sajnos. Viszont most megnézzük, hogy a harmadik epizód mit tud. Tesztünk az Xbox One verzióból készült.

(2)

Jonathan „Jon” North Afganisztáni mesterlövészt irányítjuk. A játék elején egy kisebbfajta prologue-ot kell teljesítenünk, ahol bemutatja a játék, hogy mire is számítsunk az elkövetkező órákban, a hatalmas Grúz vidéken. A terület teljes egészében bejárható, nem vagyunk a gépre és a történetre utalva, mi magunk dönthetjük el, hogy mikor teljesítjük a következő parancsot, illetve szabadon megválaszthatjuk a feladat teljesítésének a módját. Lopakodva megbújva egy egy bokorban, vagy hangosan lerohanva. Saját véleményem szerint itt gyakorlatilag értelmét veszti a játék, ugyanis a sniper játékok lényege a minél csöndesebben, furfangosabb helyről megbújva becserkészett célpont. A mesterlövész puskával biztonságot jelentő távolságot lehet tartani célpontjainktól. A kontroller bal ravaszával nézhetünk bele a távcsőbe, a D-pad segítségével tudunk közelíteni, vagy állítani a távolságmérőn. Ennek nagy szerepe van, ugyanis dinamikus időjárás változás is helyet kapott a játékban, így nem meglepő, ha egyszer csak hatalmas szél támad, ami befolyásolja természetesen a lövedék útját is, illetve, ha éjjel kell a sziklás hegyes Grúz terepen eligazodnunk. A szikrázó napsütést hirtelen válthatja szakadó eső, illetve a magasabb tájakon előfordulhat hó, fagy is. Két küldetés között szabadon barangolhatunk de vissza is a térhetünk a főhadiszállásunkra, töltényt magunkhoz venni, illetve felkészülni a következő megmérettetésre. Az erdőben vezető utunkon célszerű figyelni, ugyanis különféle vadállatok (farkas például) a mi testünkből szeretne táplálkozni, így nemárt mindig résen lenni. A küldetések nagyjából mind ugyanazt a forgatókönyvet követik. Menjünk el egy kijelölt helyre, öljük meg az ott állomásozó ellenséges katonákat, aztán még pötyögjünk talán valamit egy számítógépen, és húzzuk el a csíkot. A játék nem bonyolította túl a dolgokat, mindez viszont mégsem vezet egyhangúsághoz. A fő küldetés mellett helyet kaptak a már GTA V-ből jól ismert mellék küldetés sorozatok. Ezek alatt olyanokat találunk mint például egy balesetet szenvedett autósnak a személyazonosságát kideríteni, vagy épp egy veszélyes terror vezért el távolítani a föld színéről.

(3)

A töltési idő szerencsére nem volt vészes, viszont a lemezt behelyezve a konzolba máris egy több mint 10gb-os patch telepítését vonta maga után, bár újonnan megjelenő játék esetében ez egyáltalán nem volt meglepő. A grafika szép, a hajnali fényviszonyok meglepően gyönyörűre sikeredtek, viszont néha éreztem egy kis fps dropot, hogy még sincs meg a fix 30 fps hanem igencsak le-le esik. CI játékról lévén szó találunk benne bugokat. Például ott van a checkpoint ami sokszor nem is oda rak vissza ahol épp elmentettük, vagy olyan napszakban amikor abbahagytuk. Az AI néha problémás furán oldja meg a helyzetet. Valamikor semmit sem vesznek észre, máskor pedig egy apró légy zajára is ránk jönnek tucatnyian. A hangokelfogadhatóak, néha nagyon bizarr egy egy csöndes éjszakát átvészelni a sűrű erdőben. A mint feljebb írtam grafikai megvalósításhoz a CryEngine legújabb változatát használták a készítők.

(7)

Összeségében a Sniper: Ghost Warrior 3 nem egy rossz játék, a kampány része kiszámítható és egyforma egyhangú de nem unalmas. A multiplayer részt a készítők majd később teszik hozzá a játékhoz, amit őszre ígértek. Hatalmas pozitívum, hogy a season pass-t ingyen még tesztünk írásakor is be lehet szerezni.

(6)

Találkozunk ősszel a Grúz vidéken!

A játékot a Play On biztosította számunkra.

Írta: Teszt mathy

Hasonló bejegyzések: