szeptemberi-lista/2013/09/02

Szeptemberi játéklista

2013. szeptember 02. Bordás Dávid
Eljött az ősz és vele együtt az iskola is, de gamer nem csak a sulinak örül.

A nyári uborka szezont lezáróan lassan megkezdődik az őszi-téli nagy dömping a játékok terén. Lássuk mit is tartogat nekünk a szeptember.

Holnap, azaz szeptember 3-án lesz elérhető a Total War sorozat második olyan része, melyben a rómaiak segítségével hódíthatjuk meg a világot. Tesztünk a játékról már lassan elkészül, így a Total War: ROME II kitűnő stratégiai játék milyenségéről Ti is értesülhettek milyen is a PC-s verzió.

header_292x136

Holnap lesz elérhető a PC-re tavaly már kiadott, de egy huszárvágás következtében konzolokra is megjelenő Diablo 3 is, amit mindenki ismer, de hogy, milyen lett  kiderül szeptember 3-án, egy év várakozás után Xbox 360 és PS3 platformokon.

diablo3-logo

Szeptember 10-én válik elérhetővé az Amnesia című indie horror kalandjáték újabb fejezete, az Amnesia: A Machine for Pigs, mely újra borzolja majd az idegeinket PC-n.

header_292x136 (1)

Egy hasonlóan félelmetes, de mégis valóságos játék lesz elérhető a hónap 12. napján, amikor is paranormális jelenségeknek lehetünk szemtanúi a Paranormal című játékban. Szeptember 12-étől PC-platformon.

header_292x136 (2)

A nagy játékdömpingből a platformerek szerelmesei sem maradhatnak ki. Völgarr the Viking címmel jelenik meg egy játék PC-re, mely mint kitalálhattátok egy viking különös kalandjait mutatja majd be kissé elnagyolt 2D-s platformerben. Szeptember 13-ától PC-n támad Völgarr.

header_292x136 (3)

Akik már most szeretnének egy jót lövöldözni, taktikusan, nagy terepen, sokféle helyen azoknak sem kell várni a Battlefield 4-re, hiszen a Bohemia interactive elkészítette az Arma sorozat 3. epizódját, ami újfenn a legmélyebbre ható szimulációkat mutatja be a hadviselés területén. Szeptember 12-én lesz elérhető PC-re.

header_292x136 (4)

A hónap talán legnagyobb durranása szeptember idusa környékén pontosabban szeptember 17-én jelenik meg és ez nem más, mint a sokak által az égig magasztalt sorozat, a Grand Theft Auto legújabb, vagyis 5. része, a GTA V. Óriási dolog lesz ez a játék és tesztet olvashattok róla hasábjainkon. Az egyetlen szomorú hír, hogy csak konzolokon, vagyis Xbox 360-on és PS3-on élvezhetjük 17-én eme nagyszerű és sokak által várt jövevényt.

gtav

Ezt a megjelenést egy darabig nem is lehet felül múlni, de aki PC-n akar egy kis stratégia és ész segítségével kommandósat játszani megteheti majd a Takedown: Red Sabre című játékban, ami a SWAT sorozat élményét hozza vissza kicsit más köntösben és más címmel. Szeptember 20-án lesz elérhető Steamen.

header_292x136 (5)

A hónap végén viszont nagy összecsapásnak lehetünk majd szemtanúi, ugyanis a foci rajongók megkapják éves adagjukat szeretett sportjukból, mert jön a Pro Evolutian Scoccer 2014 és a FIFA 14, ebben a sorrendben. Szeptember 24. PES 2014, szeptember 26. FIFA 14. Mindkét játék megjelenik mindenfajta platformra PC-re, Xbox 360-ra, PS3-ra és a többiekre is.

0

A hónap végén pedig a sötétség harcosaként küzdhetünk meg, a Shadow Warrior című akció kaland shooterben. A sötét erők szét kaszabolására szeptember 26-án lesz majd először esélyünk, mert akkora esedékes a játék megjelenése PC platformra.

header_292x136 (6)

Írta: Bordás Dávid