szupererovel-az-urlenyek-ellen-saints-row-iv-teszt/2013/08/30

Szupererővel az űrlények ellen - Saints Row IV teszt

2013. augusztus 30. Szajcsán Márk
Kis késéssel de megérkezett hozzánk is a Volition újabb agyszüleménye a Saints Row 4. része.

A 2013-as játék megjelenések között a Deadpool mellett a másik legviccesebb és legszórakoztatóbb játék a Saints Row 4. része.

Az első küldetés végrehajtása után létre kell hoznunk karakterünket. Közvetlenül a 3. rész folytatása lett a 4. rész, itt már a fehér házban kezdődik a történet ahol mi alakítjuk az elnököt, persze az elődökhöz képest itt sem megy simán semmi. Még az interjú elött megtámadják az űrlények Steelport városát ezzel átvéve a hatalmat.

SaintsRowIV 2013-08-26 13-22-59-28Amint végeztünk az első két küldetéssel, belecsöppenünk Steelport világába. Akik játszottak a 3. résszel azoknak ismerős lehet a terep, ugyanis a 4. rész alá nem került új város térkép, az előző rész kialakítását tartalmazza, ráépítve az ufók eszközeit. Feladatunk, hogy megakadályozzuk az ufók további  megszállását a földön. 32 a játékban flashpointnak nevezett pontot kell visszafoglalnunk az űrlényektől, hogy felderítsük a pont közelében lévé mellékküldetéseket, így az adott városrészt is felderítjük amit a térképen lila színnel jelöl.

SaintsRowIV 2013-08-26 13-40-46-64A Flashpointokon kívül Alien tornyok és egyéb szerkezetek vannak a játékban, amit el kell foglalnunk, az Alien tornyok elfoglalásához fel kell ugrálnunk a szerkezet tetejére, 3 pontra van osztva a torony, ezek tetején checkpointot találunk, ha esetleg leesnénk akkor ide gyors vissza tudunk spawolni.

SaintsRowIV 2013-08-27 00-05-03-05Fejlődési rendszer szinte ugyan az mint a 3. részben, 1-2 változtatással, itt már lesz lehetőségünk szuper erőt is vásárolni karakterünknek, ilyen például a gyors futás, a több méter magasra ugrás, fagyasztás, lebegtetés illetve levegőben való siklás. Ezeket kimaxolva szinte halhatatlanak leszünk. Fegyvereinket, járműveinket is fejleszthetjük. Itt is megtalálható a végtelen lőszer, az autó tuningolás lehetősége. A 3. részhez hűen itt is vannak olyan fegyverek amik szinthez vannak kötve. Ruhákat is vehetünk karakterünknek. A szuper képességeket nem pénzért hanem a térképen található házak, épületek tetején található kék színű pontok begyűjtésével tudjuk fejleszteni.

Tömérdek mennyiségű mellékküldetés van a fűküldetés mellett amivel újabb jó pár órával növekszik a játék hosszúsága. Vannak könnyebb és nehezebbek is köztük.

SaintsRowIV 2013-08-26 16-02-16-93 Rengeteg mennyiségű poén van a játékban, eszméletlen képességű fegyverek, autók és egyéb eszközök találhatóak meg, küldetéseknél még jól ismert régebbi sláger dallamok is felcsendülnek.

A többjátékos módot itt is 2 fős Co-op küldetések teszik ki. Eltérően a többi játékhoz itt nem csak a küldetéseket kell csinálni, akár a városban is randalírozhatunk társunkkal. Nincs megszabva időlimit, addig játszunk míg nem unjuk meg. Fontos tudni, hogy a co-op a singleplayerben elért szintünkhöz igazodik, szóval ha mi vagy társunk nagyobb előrébb tart az egyjátékos módban mint mi, vagy épp fordítva, akkor azt a rendszer a nagyobb szintű félhez igazítja, így akár olyan fegyverek is elérhetőek lesznek számunkra vagy társunknak amiket esetleg később tudnánk csak megszerezni.

SaintsRowIV 2013-08-26 13-17-50-72

Összegezve a Saints Row IV egy jó játék, de mivel nagy része az elődben is megvolt így nem érzem, hogy teljes játékként kellene beszélnünk róla, ezt egy DLC formájában is ki lehetett volna adni.

Pozitívum:

  • Több küldetés, rengeted mellékküldetés
  • Nehezebben, taktikusabban megölhető bossok
  • Sok kihívás
  • Szuperképességek

Negatívum:

  • Nincs új helyszín
  • Sok bug
  • Semmit sem változó grafika

Grafika: 8/10

Hangok: 9/10

Játékélmény: 9/10

Szavatosság: 8/10

Írta: Szajcsán Márk