taotronics-tt-dl16-egy-elegans-nagytudasu-asztali-led-lampa-jart-nalkunk

Taotronics TT-DL16 - Egy elegáns, nagytudású asztali LED lámpa járt nálkunk

2020. március 28. Kocsis Bence Mobilvilág / Külvilág

Mai bemutatónk főszereplője a Taotronics LED-es, TT-DL16 modellszámú asztali lámpa. Az igények egyre inkább mennek abba az irányba, hogy a villanykörték helyére LED-es izzókat szerelünk és az asztali lámpák helyét is ilyen megoldások veszik át. Egyre több LED-es lámpa található a piacon, de a Taotronics új megoldása nem csak esztétikus külsővel lett megáldva, de még extra funkciókkal is rendelkezik. A lámpa egy méretes dobozban érkezett meg hozzánk, melyet megemelve már elkönyvelhető, hogy egy súlyos eszközről van szó. A dobozból kiemelt LED-es lámpa súlya meghaladja a 2 kg-ot, később el is mondjuk, hogy miért. A dobozban a lámpán kívül megtaláljuk a használati útmutatót, a működéshez szükséges adaptert és egy törlőkendőt, mely a kényes felületeket hivatott tisztítani, portalanítani. 

A lámpa egy méretes alappal lett ellátva, mely stabilitást ad, ezen felül itt található az érintőgombos vezérlő panel. A panelen található az összes szükséges érintőgomb a bekapcsoló gombbal, fényerő szabályzóval és egy egyéb speciális gombokkal. 

Ami a csatlakozókat illeti, a hátul elhelyezett adapter bemenet mellett oldalra került egy iSmart USB port (5V / 2A) is, melynek segítségével telefonunkat, fényképezőgépünket, vagy tabletünket tudjuk tölteni, de ha van vezeték nélküli headsetünk, annak töltésére is használhatjuk. 


A LED lámpa anyaghasználatának nagy részét az alumínium jelenti, ennek is többsége szálcsiszolt, így kimondottan minőségi termék benyomását kelti. Ami a mobilitást illeti, a talpon lévő lámpa teljes egészében elforgatható , ami 180°-ot jelent. ezen kívül további három helyen változtathatjuk a lámpa pozícióját. Alul és a felső résznél előre és hátra mozgathatjuk az elemeket, míg a tényleges lámparésznél mindkét oldalra 90-90°-ban elfordíthatjuk az elemet, így egy mozdulattal beállíthatjuk a fényforrást úgy, hogy nekünk a legkomfortosabb legyen. 

Maga a fényforrás egy 5,5 x 13,5 cm-es téglalap alakú LED-panel, melyet egy tejüvegszerű burkolat fed. Ezen felül van még egy fényforrás is a lámpán, mely egy átlátszó műanyag elem alatt található, melynek célja az éjszakai mód biztosítása.  

A vezérlő panelen találunk egy bekapcsoló gombot, mely folyamatosan világít, ha a lámpa hálózatra van csatlakoztatva. A felső skálán a fényerőt tudjuk szabályozni, melynek során hat színt közül választhatunk annak megfelelően, milyen intenzív fény szükséges a munkánkhoz, vagy olvasáshoz. A bekapcsoló gomb mellett találjuk a különféle színhőmérsékleti beállításokat, így az adott feladatnak és igényeinknek megfelelően melegfehér és hidegfehér beállítások között választhatunk 2700 és 6500K között. Van még egy beállítási lehetőség is, mely az éjszakai mód, melynek fényforrását fentebb már bemutattuk. 

Van még egy beállítási lehetőség is, mely az éjszakai mód, melynek fényforrását fentebb már bemutattuk. Ezt a módot a panelen található holdacska grafika szimbolizálja, amit ha megnyomunk, akkor bekapcsol az éjszakai fény. Ez a fény kimondottan hasznos tud lenn abban az esetben, ha a lámpát korom sötétben szeretnénk felkapcsolni. Ez a fény bőven elegendő ahhoz, hogy megtaláljuk az érintő gombokat, de nem túl zavaró abban az esetben, ha épp nem használjuk a LED lámpát. 

Annak köszönhetően, hogy a TT-DL16 nem csak egy egyszerű LED lámpa, hanem számos fénybeállítást nyújt, így olyanok számára is használható, akik a szokásosnál gyengébb fényt igényelnek (bírnak). Ami a LED lámpa fogyasztását illeti 12W-os értékről beszélhetünk, ennek ellenére 1200 lumen fényerőt képes kipréselni magából, ami nagyjából egy 75W-os izzónak felel meg. 

A TaoTronics TT-DL16 asztali LED lámpa egy kimondottan esztétikus, könnyedén állítható darab, ezen felül sokfajta beállítási lehetőséggel rendelkezik, mind fényerő, mind színhőmérséklet tekintetében. LED lámpa révén kis fogyasztással rendelkezik, emellett nagy fényerővel bír. Mivel a fényerőt 6 fokozatban állíthatjuk, így a fényre érzékenyebbek is bátran megvásárolhatják. Ami az árat illeti, 25 ezer forint környékén szerezhető be, de adott esetben már 20 ezer forintért is hozzájuthatunk, ha keresgélünk. További információkért látogassatok el a gyártó oldalára


Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: