teszt-hama-urage-reaper-gaming-headset/2014/03/08

[TESZT] Hama "uRage Reaper" Gaming Headset

2014. március 08. Kocsis Bence

Az uRage család a HAMA gaming termékvonalát képviseli, melybe billentyűzetek, egerek, headsetek, egérpadok és minőségi kábelek tartoznak. A korábbiakban már járt nálunk a HAMA uRage Lethality gamer billentyűzet, melyről pozitív vélemény alakult ki bennünk és ennek tudatában kezdtük el egy HAMA uRage Reaper gaming headset kipróbálását.

Mikor a headset dobozát a kezünkbe vettük, egy méretes csomagolást láthattunk, melyen több bizalomgerjesztő információ volt olvasható, mint például a "7.1", vagy a "Blue Illuminating Effect", ami nagyon vásárlócsalogató, emellett látható volt a dobozon a Windows 8 kompatibilitás felirat, mely szinte már követelmény, hogy egy szoftverrel ellátott eszköznél legyen megoldott a legújabb operációs rendszer támogatottsága. Ha megfordítjuk a dobozt, a hátoldalon is jópár hasznos, a termék képességiere utaló információt találunk, köztük egy fontos tényt, hogy a headset USB kompatibilis.

[caption id="attachment_45895" align="aligncenter" width="488"]hama_reaper_01 A csomagolás[/caption]
[caption id="attachment_45897" align="aligncenter" width="252"]hama_reaper_03 Windows 8[/caption] [caption id="attachment_45896" align="aligncenter" width="252"]hama_reaper_02 7.1, kék világítás[/caption]

.

A HAMA ezzel a termékkel nem árul zsákbamacskát, hisz a doboz eleje öntapadós, kinyitható, így az átlátszó bliszteres csomagolás alatt megcsodálhatjuk az uRage Reaper gaming headsetet.

[caption id="attachment_45898" align="aligncenter" width="549"]hama_reaper_04 a nyitott könyv...[/caption]

A headset dobozában találunk még egy driver lemezt, mellyel a szükséges szoftvert tudjuk feltelepíteni a számítógépre, mely szoftver, mint korábban is említettük Windows 8 kompatibilis. Emellett találunk egy dokumentációt a headsetről, melyben minden fontos információ megtalálható. Két uRage témájú matricát is kapunk, melyet a számítógépházra, az asztalra vagy polcra fel is ragaszthatunk. Ami nekünk a legjobban tetszett, illetve a legtöbb hasznát látjuk az az uRage "tornazsák". Bizonyára kevesen vannak, akik a használat után visszatennék a headsetet a dobozába, inkább hagyják, hogy az asztalon, polcon porosodjon, majd aztán letörölgetik. Ezzel a kis összehúzható zsákkal ez a dilemma megoldható, hisz ki sem kell húzni a headsetet a gépből, csak ráhúzzuk az eszközre, és feltesszük az asztalra.

[caption id="attachment_45907" align="aligncenter" width="252"]hama_reaper_09 Tartozékok[/caption] [caption id="attachment_45899" align="aligncenter" width="252"]hama_reaper_05 A zsák...[/caption]

.

Maga a Reaper gaming headset egy nagyon esztétikus kivitelezés. A fülhallgató részek kívülről matt bevonatot kaptak, ami kellemes tapintású, emellett nagyon jól néz ki. A kábelek átvezetése 2 darab fém merevítésű, műanyag borítással ellátott csövön történik, ez adja a headset tartását. Arról, hogy a Reaper a fejünkön maradjon egy feszítő dróttal ellátott szivacs borítású pánt felel, tehát nincs szükség a fejmérethez igazítani a headsetet. Ennek azonban itt van is egy pici hátránya, hisz annak ellenére, hogy a Reaper nem egy súlyos darab, azért ha intenzíven mozgatjuk a fejünket könnyedén elmozdulhat a fülünkről.

[caption id="attachment_45900" align="aligncenter" width="549"]hama_reaper_06 Esztétikus külső[/caption]

A dizájnra még egy lapáttal rátesz a kék LED világítás, mely a fülhallgatók külső oldalán található. Ez a kék fény tucatnyi nyíláson szűrődik ki a headsetből, ami nem teszi giccsessé, épp ellenkezőleg, nagyon jól mutat. Pozitívum az egészben, hogy az, aki nem igényli ezt a szép fényáradatot, akár ki is kapcsolhatja azt a vezetékre ráépített kontrollerrel. Ez a kontroller egy gumitalpat kapott, ami megakadályozza, hogy az asztalon csúszkáljon. Ezen a kontrolleren egyébként a LED ki és bekapcsolása mellett állíthatjuk a hangerőt, valamint a mikrofont is kikapcsolhatjuk, ha nincs rá szükség, illetve nem akarjuk hallatni a hangunkat.

[caption id="attachment_45909" align="aligncenter" width="549"]hama_reaper_10 A kék világítás...[/caption] [caption id="attachment_45970" align="aligncenter" width="540"]controller A kontroller[/caption]

A fejhallgató párnáiról is érdemes néhány szót mondani, hisz nem a műanyag-fóliázott szivacsot kapjuk, hanem sűrűn szőtt kellemes tapintású anyagot, mely elég strapabírónak látszik, így nem kell arra számítanunk, hogy egy idő után szivacsdarabkák potyognak az ölünkbe. Ennek a kagylónak köszönhetően jópár óra játék után sem izzad be a fejünk és levétele után sem érezzük azt, hogy leszakad a fülünk. Sajnos ilyen érzésünk volt már jópár korábbi teszttermék esetében.

[caption id="attachment_45901" align="aligncenter" width="549"]hama_reaper_07 kényelmes, tartós...[/caption]

A Reaper mikrofonja körülbelül 120 fokban mozgatható és a szánktól 5-6 centiméterre helyezkedik el, aminek köszönhetően a szuszogásunk nem zavarja a játszótársainkat, de a hangminőségre, hangerőre nincs hatással. Az uRage Reaper nem analóg jelet kap a számítógéptől az USB porton keresztül, hanem saját beépített hangkártyával rendelkezik, így nem kell a számítógép, többnyire gyenge minőségű hangkártyájára hagyatkozni. Mivel csak egy USB porton keresztül jön át a hang és a mikrofon által küldött jel is ezen a csatornán kerül vissza, ezért a kábel eléggé vastag. A headset kábele amellett hogy vastag, elég hosszú, mintegy 2,5 mm, így nagy szabadságot kapunk a használat során.

A hangzásvilágot nagy mértékben tudjuk befolyásolni a headset szoftverével. A driver bár elsőre csak idegen nyelvű, a feltelepítés után minden opciót magyar nyelven találunk.

[caption id="attachment_45922" align="aligncenter" width="252"]driver_2 Driver - csatorba beállítása[/caption] [caption id="attachment_45923" align="aligncenter" width="252"]driver_3 Driver - speciális hanghatások[/caption]

.

A headsetet természetesen játék alatt néztük meg először. A tesztalany a Battlefield 4 volt, mely alatt az uRage Reaper-től egy valódi háború kellős közepén szerettük volna érezni magunkat. El kell mondanom, ez sikerült is. Tiszta hangok, érezhető térhatás, kimondottan meg voltunk elégedve.

[caption id="attachment_45932" align="aligncenter" width="549"]bf4 2014-03-08 11-52-40-22 Battlefield 4 - Surround teszt[/caption]

Filmek alatt is nagyon jól teljesített az uRage Reaper, talán annyi kivetni valónk lehetett, hogy nem valódi hangrendszer révén a center hangot nem elől hallottuk, hanem az ilyen jellegű hangokat a "fejünkben" szólaltatta meg a headset.

A mikrofon kellemes meglepetést okozott, hisz találkoztunk már olyan akár Razer márkájú headsetekkel is, melyek iszonyatos zörejt produkáltak egy skype beszélgetés, vagy multizás közben. Ebben az esetben - persze nem egy teljes értékű stúdió minőségű mikrofonról van szó - meg lehetünk elégedve a mikrofon által kreált hang minőségével.

[caption id="attachment_45941" align="aligncenter" width="549"]hama_reaper_12 nem csak egy újabb headset...[/caption] Specifikációk:
  • Kényelmes, 7.1 gaming headset, kimagasló hangminőséggel
  • Kagylós, párnázott fülpárnák a hosszú játékmenetekhez és a maximális kényelemért
  • Mély basszusok és ragyogó, tiszta magas hangok
  • Kikapcsolható kék LED megvilágítás
  • Vezérlőegység hangerőszabályzóval, mikrofon némítással és LED kapcsolóval
  • Állítható, kényelmes fejpánt és flexibilis mikrofon
  • Csatlakozás: USB
  • Frekvencia átvitel: Fejhallgató:20-20 000Hz
  • Frekvencia átvitel: Mikrofon: 30-16 000Hz
  • Impedancia : Fejhallgató: 16 Ohm
  • Impedancia : Mikrofon: 2,2 Ohm
  • Érzékenység: fejhallgató: 100 dB +/-4 dB
  • Érzékenység: mikrofon: -42 +/- 3 dB
  • Extra hosszú 2,5 m-es kábel
  • Szín: fekete
A HAMA uRage Reaper gaming headset 22 ezer forint környékén szerezhető be, ami azt kell mondanom elég jó ár, egy ilyen minőségi termékért. Nálunk a HAMA headsetje ajánlott értékelést kapott. ajanlott Köszönjük a HAMA Kereskedelmi Kft.-nek, hogy a terméket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Hama_banner_610x200

Írta: Kocsis Bence