the-walking-dead-6x2/2015/10/21

[Sorozatkritika]The Walking Dead - 6x2

2015. október 21. Teszt Matt

Ebben a világban soha, senki nincs biztonságban. Ez a kijelentés újra bebizonyosodott a Walking Deadben. Hiába vagy egy olyan helyen, ami falakkal van körbevéve, hiába van egy nagy, erős csapatod fegyverekkel és rengeteg lőszerrel. Ez még nem jelenti azt, hogy vége van a rémálomnak. Egy ilyen világ ugyanis nem más, mint egy soha véget nem érő rémálom.

vlc 2015-10-21 17-03-23-99

Tyűha... alig pár perce végeztem a résszel, és azt kell mondjam, hogy ez ütött. Úgy éreztem, hogy kaptunk egy No sanctuary-t egy jobb, brutálisabb verzióban, amibe még (bár burkoltan), de egy kis drámát is sikerült belecsempészni. Mint ahogyan az kiderült, a kürtöt, ami nem is kürt, hanem egy duda, nem a szökős kislány és még csak nem is Gabriel atya "fújta meg", hanem a farkasok nevű ex-bingós csapat rajtaütésének volt köszönhető. Így van... az 5. évad 10. részében feltűnt Aaron (a meleg srác, csakhogy mindenki tudja kiről beszélek) valószínűleg még korábban, tudta nélkül segített a farkasoknak megtervezni az akciót, amikor a városról készült fényképeket átadta a kicsit agresszív csapat egyik tagjának. Így a kizárólag közelharci fegyverekkel küzdő túlélők, kapva az alkalmon, rajtaütöttek Alexandrián és egy "kisebb" mészárlást hajtottak végre. Bár keveset tudunk róluk, annyit le lehet következtetni, hogy valószínűleg egy pszichopatákból csoporttal van dolgunk, akiknek céljuk minél több ember lemészárlása. Egyszerűek, de elszántak, így veszélyesebb ellenfeleknek bizonyulnak, mint bárki más az eddigi évadokban Rick-ék számára.

vlc 2015-10-21 17-04-41-85

Maga a rész egy akcióorgia volt, szinte megállás nélkül kaszabolást láthattunk, és szokásához híven most sem finomkodott a sorozat. Az epizód elején megismerhettük az egyik fiatalabb karakter múltját, aki szülei elvesztése utána reménytelenül tengette mindennapjait a világban, mígnem csatlakozott Alexandriához a jobb élet reményében. Maga a rész valójában erről szólt a háttérben. Az emberek ebben a világban már nem élnek. Nem dédelgetnek célokat, nincsenek nagy álmaik. Előbb-utóbb ezek az álmok ugyanis szertefoszlanak. Az egyetlen dolog ami számít, az a túlélés. Ezért is hagyta el a fiatal lány az epizód végén Alexandriát, mert bebizonyosodott az, amit eddig is sejtett, mégpedig, hogy ez a hely sem tart ki sokáig.

vlc 2015-10-21 17-08-23-95

Alexandria is egy álom volt, álmokat dédelgető emberekkel.

A farkasok pedig tettek arról, ami Ricknek nem sikerült, és felvilágosította a (maradék) lakó figyelmét arra, hogy milyen világban is élünk.

A "JSS" egy zseniális rész volt, szinte végig pörgött. Ismét bebizonyosodott, hogy Carol a sorozat legbadassebb karaktere, komolyan, ezután senki ne mondja nekem, hogy Daryl menőbb nála. Már az 5. évad pilotjába is csak néztünk, hogy mit művel ez a nő, de amit ott csinált az ehhez képest semmi.

vlc 2015-10-21 17-05-30-82

Morgan is kivette a részét a játékból és a rész dramaturgiája is hozzá köthető, belőle ugyanis most vált gyilkos. Lehet hogy ez meglepő, de Morgan eddig nem ölt élő embert, az epizód végén viszont muszáj volt megtennie azt, amit addig minden áron el akart kerülni.

vlc 2015-10-21 17-15-03-05

Morgan és Carol voltak a rész csúcspontjai, felejthetetlen jeleneteket kaptunk tőlük. Persze volt pár kevésbé érdekfeszítő szál is az epizódban, mint az új orvos operációja, amit úgy lehetett volna feldobni, ha nem egy ismeretlen karaktert műtenek, hanem tegyük fel, egy komolyabb mellékszereplőt, mint pl. Maggie. Így viszont az egész dolog hidegen hagyott, bár Tara utolsó mondata az újonc orvoshoz azért ütött.

Az ostromot végül visszaverték, de mindkét fél nagy veszteségeket szenvedett el. Az biztos, hogy a farkasok nem fognak egy hamar leállni és nem ez volt az utolsó meglepetésük.

Kíváncsi leszek arra, hogy Rick mit fog kitalálni, de valami azt súgja, hogy nem túlzottan pacifista módszerekkel fog visszavágni a banditáknak.

Ha szeretnétek még több infót, érdekességet megtudni a sorozatról, látogassatok el rajongói oldalára.

vlc 2015-10-21 17-11-32-01

 

Írta: Teszt Matt