thomson-hed2303-aktiv-zajszuros-fejhallgato-teszt/2014/03/09

THOMSON HED2303 aktív zajszűrős fejhallgató - teszt

2014. március 09. Teszt delmaster

Kéréseteknek eleget téve bemutatjuk nektek a HAMA Kft. által forgalmazott THOMSON HED2303 fejhallgatót, mely aktív zajszűrővel rendelkezik, illetve másik legnagyobb előnye, hogy a hangszórói szinte mindegyik irányban mozgathatók, így kis helyen is tárolhatjuk. Olvassátok el cikkünket, s megismerhetitek az említett fejhallgatót!

THOMSON HED2303

DSC_7876 DSC_7877 DSC_7878

.

DSC_7904

A terméket bliszteres csomagban értékesítik, melyen olvasható mindjárt a specifikáció. A dobozt kibontva egyszerre a fejhallgató kerül a kezünkbe, majd megtaláljuk mellette a tartozékait: dupla 3,5 mm-es és egy 6,3 mm-es, aranyozott jack adaptert, a 2 méter hosszú, szintén 3,5 mm-es jackdugós vezetéket, valamint egy gyöngyvászon anyagú tokot, s ebben egy többnyelvű, használati útmutatót.

DSC_7944.

DSC_7915 DSC_7916

.

A fejpánt a legfelső ponton enyhén összehajtható, illetve ugyancsak ezen a részen egy lyukas négyzet alakú szivacsborítás kapott helyet, így hosszú használat esetén sem izzad meg a fejünk alatta, s így kényelmes használatot eredményez. Kb. 2cm-rel hosszabbítható meg a pánt mindegyik oldalon, így bármilyen fejformához tökéletesen illeszkedik.

DSC_7885 DSC_7888

.

DSC_7939

A hangszórók 90°-ban elfordíthatók egyik irányba, illetve 180°-ban  átbillenthetők. Ezért a funkcióért a fémből készült csukló a felelős, mely egy műanyag, félkör tartóban végződik, s tulajdonképpen ez tartja magát a hangszórót. A bal oldali fülesen kapott helyet a 3.5 mm-es jack aljzat; ide kell csatlakoztatni a mellékelt vezetéket. Rögtön mellette egy hangerőszabályzó potméter van, mellyel finomhangolhatjuk a hangszintet. Felső részén pedig a zajszűrő ki-bekapcsoló gombja található és egy süllyesztett mikrofon, melyet a jobb oldali hangszórón is megfigyelhetünk.

DSC_7918.

DSC_7895 DSC_7896

Kényelmes, hangzáró szivacs öleli körül a fülünket, mely megakadályozza, hogy a külső zajok rontsák a zenehallgatás élményét. De ha ez nem lenne elegendő, akkor arra az esetre van egy alternatív megoldás, mely ezt a fejhallgatót kifejezetten különlegessé teszi: az aktív zajszűrő, mely a fejhallgatóba lett építve. A fent említett mikrofonok és a bekapcsológomb arról árulkodik, hogy elektronika dolgozik a hangszórókban, melyhez ugyebár áramra van szükség, ezért a jobb oldali fülesben, a műanyag borítást lepattintva megtaláljuk a 2 x AAA típusú elem helyét, ahova akkumulátort is helyezhetünk. Fontos megjegyezni, hogy az elem kizárólag a zajszűrő használatához szükséges, azonban a fejhallgató elem nélkül is tökéletesen működik.

DSC_7899

Kíváncsiak voltunk, hogyan is működik ez az elektronika, s mit is lehet hallani alapesetben a zajszűréskor?! A gyártó -70% zajcsökkentést garantál az említett technikával, így hát kipróbáltuk. A bekapcsoló gombot megnyomva azonnal érezhető a különbség a hangzásban: a külső zaj el lett nyomva, s a hangok "élesebben" szóltak, de ugyanakkor a basszus kissé vissza lett véve. Az említett mikrofonoknak kiemelkedő szerepük van, mivel a külső zajt a hangszóró "felveszi" (érzékeli), s ennek megfelelően digitálisan lekeveri azt a bizonyos hangsávot, s mondhatni meg is szűri. Hogyan is képzeljük ezt el? Haladunk a szerpentin úton autóval, s egyszer csak azt érzékeljük, hogy "pattog" a fülünk. Ezt lehet érzékelni a hangszórón keresztül, ha nem szól semmi zene rajta, de megnyomjuk a gombot. Érdekessége, ha valaki kívülről belebeszél a mikrofonba vagy elhúzzuk ujjunkat felette, akkor azt a hangszóróban nagyon magas tartományban lehet hallani "szűrve". Ha nem használjuk a zajszűrő elektronikát, akkor viszont ezek a külső zajok sokkal erősebbek. Egyre kell figyelni: ágyban zenét hallgatva, ne súrlódjon a mikrofon körüli terület pl. a párnahuzattal, mert megugorhatunk hirtelen!

DSC_7922.

DSC_7931

A fejhallgatóhoz kapunk ugyebár egy dupla jack adaptert, melyet a repülőgépeken használhatunk, de a háztartásban nem vesszük nagy hasznát ellenben a 6,3mm-es adapterrel, amely ugyanis nélkülözhetetlen pl. a Hi-Fi és DVD-lejátszókhoz, melyek a nagyobb csatlakozót igénylik. A 2m hosszú vezeték nekem túl vékonynak tűnik - ismerve a fülhallgatókat -, ez bizony össze fog egy idő után gubancolódni, illetve vigyáznunk kell rá, nehogy megtörjön a dugó nyakánál.

DSC_7953 DSC_7949

.

S ha már említettem a repülőgépes kiegészítőt, akkor érdemes szót ejteni a szuper tokról, amibe az összes tartozék, s a fejhallgató is kényelmesen belefér. Nem fog többé elkeveredni a bőröndben, mert az rendezetten a tokjában fogja átvészelni az utazást.

[youtube]www.youtube.com/watch?v=RzK5QGA8Eeo[/youtube]

TECHNIKAI ADATOK

Frekvencia átvitel: 20 - 20000 Hz
Hangszóró: 40 mm
Impedancia: 32 Ohm
Érzékenység: 108 dB

.

ÖSSZEGZÉS

A THOMSON HED2303 fejhallgató nagyon szép dizájnnal rendelkezik, s funkcióit és tartozékait tekintve egy nagyon eltalált termékről beszélhetünk. A gyártó gondosan ügyelt a kialakításra, hogy a vásárlónak a legjobban megfeleljen az elvárásainak. Nagyon jó választás azoknak, akik szeretnek zenét hallgatni vagy fejhallgatóról filmezni, s fontos nekik a legapróbb zenei részlet, melyet külső zajoktól mentesen kívánnak átélni.

DSC_7914 DSC_7907

.

A fejhallgató 12.000 Ft körüli áron kapható a HAMA Kereskedelmi Kft. forgalmazásában. Ez az ár kifejezetten kedvező ezért a termékért, hiszen a szolgáltatás és kiegészítők, valamint a minőség megérdemel ennyit!

ajanlott

Köszönjük a HAMA Kereskedelmi Kft.-nek, hogy a terméket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Hama_banner_610x200

Írta: Teszt delmaster