tomb-raider-friss-foton-alicia-vikander-az-uj-sirrablo/2017/09/10

Tomb Raider: Friss fotón Alicia Vikander, az új sírrabló!

2017. szeptember 10. Teszt NR

Alicia Vikander (Anna Karenina, Ex Machina, Az U.N.C.L.E. embere), vagyis az újdonsült Lara Croft legközelebb jövő tavasszal fosztogatja újra a sírokat, s teszi ezt jó eséllyel minden filmkedvelő pénztárcájával is, akik vevők a hősnő legújabb kalandjára. A svédek Oscar-díjas üdvöskéje első (...sőt, sokadik) ránézésre is remek választásnak tűnik, hiszen amellett, hogy egy kivételesen tehetséges színésznőről beszélünk, meglehetősen csinos is.

Ilyen tekintetben a nagy előd sem vall szégyent. A dús ajkú, dús keblű, 2001-ben fénykorát élő Angelina Jolie-t kézenfekvő ötlet volt a legtesthezállóbb ruhákba bújtatni. Sőt, így lett csak igazán kerek a történet - ha értitek, mire gondolok! A combjaihoz erősített két emberméretű mordály, s a hajfonat pedig anno a koktélcseresznyét jelentették a tejszínhab tetején. Angelina Jolie Lara Croft-ja nagyon is dögös volt a maga idejében, és mindent számba véve Jolie korrektül helyt is állt a szerepben. Ennek az egyik legékesebb bizonyítéka, hogy a 2001-es Tomb Raider volt az első olyan játékadaptáció, mely nem bukott meg a pénztáraknál. Ezzel pedig a film gyakorlatilag történelmet irt.

A moziváltozat alapjául szolgáló videójáték-franchise több, mint húsz éves múltra tekint vissza. Az első rész 96-ban jelent meg a boltokban, a londoni Eidos videójáték-cég jóvoltából, s akkoriban a legsikeresebb játéknak számított a piacon. 2013-ban újraindították a sorozatot hasonlóan nagy sikerrel, ami számokban kifejezve több, mint ötmillió eladott példányt jelent. Ennek hála két év elteltével a játék Rise of the Tomb Raider címen folytatást kapott, és egyelőre határozottan úgy tűnik, hogy a Warner Bros. Pictures égisze alatt formálódó reboot is ezekre az epizódokra alapoz. Az alant megtekinthető friss forgatási fotó pedig szintén magáért beszél.

A kép egészen hűen idézi a játék hangulatát. Lara Croft megjelenésére pedig ez hatványozottan igaz. A rendezői székben helyet foglaló Roar Uthaug látszólag tehát ügyel a részletekre. Már csak az a kérdés, hogy Geneva Robertson-Dworet is megtette -e ugyanezt a szívességet. A forgatókönyv megírását ugyanis rábízták. Azért fontos ezt megjegyezni, mert a legtöbb film, legyen az játék vagy képregényadaptáció, (de akár egy minden hasonló alapot mellőző film) általában a gyenge forgató könyv miatt vérzik el. Kiváló példa erre az Assassin’s Creed, mely impozáns szereplő gárda ide, eszelősen látványosra sikerült trailer-ek oda, bőven felejthető alkotás lett; de ide sorolható a WarCraft és a 47-es ügynök is. Filmes berkekben már-már egy a játékadaptációkat rendre sújtó átokról is beszélnek, és tulajdonképpen nem is járnak messze a valóságtól, mert hiába jön ki éves szinten több is ezekből a filmekből, a végeredmény szinte mindig csalódást keltő. A Tomb Raider-re viszont tekintsünk egy új lehetőségként, és bízzunk benne, hogy egy tisztességes feldolgozással lepnek meg bennünket a filmkészítők, javítva ezzel a nem túl kecsegtető statisztikákon.

Amerikai bemutató: 2018, március 16. (Forrás: comingsoon.net)

Írta: Teszt NR