trifox-ps5-teszt

Trifox PS5 teszt

2022. november 25. Uszkai Dávid Konzol

Kipróbáltuk a Glowfish Interactive legújabb platformer játékát a Trifox-ot. Hogy milyen lett a játék? Tesztünkből kiderül!

Amit a játék történetéről tudni érdemes az az, hogy ez egy olyan lövöldözős játék, amiben egy rókát alakítunk, aki azért harcol, hogy visszaszerezze a lakásába betörőktől az ellopott TV távirányítóját. Ezzel a jelenettel indul a játék, ezután indulnak be a különböző események.

Az idő nagy részét az egyes képességek váltogatásával fogjuk tölteni, három képességet használhatunk az ellenséges erők leküzdéséhez: a harcos, a mérnök és a mágus képességet. Ezeknek a segítségével és a helyes kombinációjával küzdhetünk meg az ellenséges erők hullámaival, kisebb területeken. A képességeket az egyes szinteken található érmék összegyűjtésével oldhatjuk fel.

Mivel tetszés szerint variálhatjuk ezeket a képességeket, ezért élvezetes tud lenni megtalálni a számunkra leginkább kényelmesebb karaktert. Mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai. Természetesen nem csak egyszerű járkálás van a térképeken, hanem különféle mozgásokat is kell csinálnunk, ennek következtében ugrálnunk kell ide-oda, adott esetben akár nagyobbakat is kell ugranunk, mini puzzle játékokat kell megoldanunk, hogy tovább mehessünk, vagy épp a különleges képességeinket felhasználva repkedhetünk. Ezek mind-mind jó mókát jelentenek a lövöldözés mellett.

Erre a változatosságra szükség is van kicsit, ugyanis az ellenféllel való harc, néha unalmas tud lenni. Igazából mindegyik esetben ugyan azt csináljuk, újra és újra: a különböző képességeinket használva addig nyomatjuk, míg sikerül levinnünk az ellenség teljes életét. És utána kezdhetjük előre újra és újra ugyanezt. Képességeink kombinálása ebbe visz egy kis plusz színt. A játék hosszát tekintve sem eget rengető, körülbelül 4 óra alatt kis is játszható a történet.

A karakterünk mozgása szintén nem valami gyors, nagyon lassan gyorsul be a karakterünk és csak is akkor, ha ugyan abba az irányba futunk végig. Ha túlságosan hamar fordulunk, akkor oda az egész, kezdhetjük elölről a várakozást. A hangok szintén nem a legjobbak a játékban, sokszor nem is tudjuk, hogy most akkor sikerült-e az ellenséget megsebesíteni vagy egyáltalán nem. A támadásaink hang – és látványszegénysége sajnos szintén nem emeli a játékélményt, ebbe azért fektethettek volna egy kis munkát a fejlesztők.

A játékban három világgal, három szinttel és mindegyiken egy-egy főellenséggel találkozhatunk. A játék ezen területén erősen hajaz a Crash Bandicoot 3 játékra.

Összegzés

A Trifox-ról összességében nem tudom azt kijelenteni, hogy egy rossz játék lenne, hisz voltak jó pillanatok a játék során, amit nagyon is élveztem. Viszont a folyamatosan ismételt játékmenet és az egyes szintek ismétlődése mind-mind a játékmenet rovására mentek. A Trifox október 13-án jelent meg Nintendo Switch-re és 14-én PC-re, Xbox One-ra, PS4-re, Xbox Series S|X-re, illetve PS5-re.

A tesztpéldányt a játék forgalmazója, a Pirate PR biztosította számunkra, melyet ezúton is köszönünk nekik!

Írta: Uszkai Dávid

Hasonló bejegyzések: