Trónok harca – 6×3 Kritika


A sorozat 5. évadával sokan nem voltak maradéktalanul megelégedve, szerintem viszont az egyik legjobban sikerült évad lett. (Ebben mondjuk nagyban közrejátszott az utolsó három rész).

A 6. évad eddig nem okozott csalódást, a 3. rész pedig szerintem a szezon eddigi legjobbja. Lássuk csak mik történtek ezúttal a Tűz és Jég dala világában.

MV5BMTg5NzI0NTI0OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNjU1NzE4ODE@._V1__SX1857_SY927_

Mindenki örülhet, Jon feléledt, és láthatólag semmiféle maradandó károsodás nem esett rajta. A személyisége sem torzult, ugyanolyan maradt, mint volt. Nagy kérdés, hogy ezúttal mihez kezd sokak kedvence, mert az epizód végén felmondta a szolgálatot. (Ami egyébként nem számít esküszegésnek, mert a szolgálat halálig tart, és Jon ugye meghalt.) Valószínűleg Melisandre és Davos társaságában elhagyja Fekete Várat, hacsak nem érkezik meg Sansa még időben.

Egy barátommal megszámoltuk, hogy jelenleg hány szálon fut a sorozat és 10 jött ki, talán még egyszer sem volt ennyire szerteágazva a történet. Jelenleg minden szálat izgalmasnak tartok, egyedül Daenerys szálával nem vagyok megelégedve, a készítők mindig kitalálnak valamit, hogy késleltessék a Westeros felé irányuló hadjáratát.

MV5BMjExMzQxNTMxMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMDY1NzE4ODE@._V1__SX1310_SY799_

Ebben a részben szinte az összes karakter brillírozott. Varys sokadszorra is megmutatta mennyire meggyőző tud lenni a maga módján, a főveréb pedig továbbra is elképesztő higgadtsággal próbálja meggyőzni Tommen-t, hogy minden amit cselekszik helyes, és a királynak nem szabad beleavatkoznia.

Ramsay kezd belejönni az Észak őrzőjének szerepébe, de az ő szálában most inkább az volt a fontos hogy visszatért két régen látott szereplő, Rickon és Osha. Őszintén szólva nem igazán látok okot arra, hogy Ramsay ne ölje meg őket, de valószínűleg nem azért hívták vissza a színészeket két év után, hogy utána meg is öljék azonnal az általuk játszott karaktereket.

MV5BMTU4Mjg0NTExM15BMl5BanBnXkFtZTgwNjg5Njk5NzE@._V1__SX1310_SY799_

Az epizód legjobb részét a végére hagytam, ami egy visszaemlékezés volt, Robert lázadásának végéről, Lyanna Stark haláláról. A sorozat egyik legjobban megkoreografált harcát láthattuk, amiben a fiatal Ned Stark és társai küzdenek meg két királyi testőrrel. Egész jó színészt találtak Ned szerepére és magának a jelenetnek is nagyon jó hangulata volt, nekem bekerült a kedvenceim közé.

Ja, és Arya visszanyerte a látását. Reméljük már csak idő kérdése, és megkezdi bosszúhadjáratát.

MV5BNTYyNzU4Mjg3Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwOTU1NzE4ODE@._V1__SX1310_SY799_

Maga az epizód nagyon korrektül volt összerakva, végig izgalmas volt és ez még csak a kezdet.

Final Thoughts

"My watch has ended."

Overall Score 4.7