Trónok harca – Az 5 legjobb párbaj


A Trónok harca nem csak egy dramaturgiailag kiemelkedő sorozat, de számos látványos jelenettel is rendelkezik. A kisebb kardpárbajokon át az arénaharcokig van itt minden, ezért összegyűjtöttem a számomra 5 legemlékezetesebb összecsapást. Az összeállításban nem lesznek nagyobb csaták, csak olyan harcok melyekben kettő, vagy valamennyivel több ember csap össze. Kezdjünk is neki!

5. Ned Stark vs Jaime Lannister – 1×05

Sokan már el is felejthették, hogy az 1. évad mennyi emlékezetes pillanattal rendelkezett, ilyen volt ennek a két karakternek az összecsapása is. A koreográfia még nem volt annyira kiforrott, mint később, de a feszültség mégis a toppon volt miközben néztük a jelenetet. Az sajnos nem derült ki, hogy ki nyerte volna meg a csatát, de ettől még nem volt kérdéses hogy helye lesz a listán.

.

4. Khal Drogo vs Mago – 1×08

Amilyen rövid, annyira hatásos, és a mai napig az egyik leglazább és legbrutálisabb jelenet a sorozatból. Sokáig csak annyit tudtunk Drogoról, hogy ő egy nagy harcos, de akció közben még nem láttuk egészen eddig a jelenetig. Ezután pedig már nem fért kétség ahhoz, hogy a sorozat legerősebb karakterei között van. Kár, hogy hamar kiírták a sorozatból, biztosan érdekesen alakult volna a történet, ha több szerepet kap.

.

3. Jorah az arénában – 5×09

Az 5. évad vége számtalan emlékezetes pillanattal rendelkezett és az arénaharc is közéjük tartozott. Jorah, a sok évnyi tapasztalattal bíró westerosi lovag méltó ellenfelekre talált és nem egyszer ugrott ki a halál torkából, miközben egyszerre több ellenféllel kellett megküzdenie. A jelenet során teljesen átjött a colosseumi hangulat, még ha maga az aréna nem is volt annyira epikus méretű.

.

2. Tower of Joy, avagy az ifjú Ned Stark vs Ser Arthur Dayne – 6×03

Ez a jelenet szinte a semmiből jött a 6. évad elején és talán pont ezért vált sokak kedvencévé. A sorozat első flashback jelenete volt talán a legjobban megkoreografált párbaj (ha az első jelenetet nem vesszük). Dayne kétkardos technikája mindenkit lenyűgözött és annak ellenére, hogy tudtuk mi lesz a csata kimenetele, az izgalomfaktor az egekben volt. Nehéz volt eldönteni, hogy az első helyre kerüljön, vagy sem, de egy biztos, később is a legemlékezetesebb jelenetek közt lesz emlegetve a Tower of Joy.

.

1. A Vörös Vipera vs A Hegy – 4×08

Oberyn Martell volt a 4. évad egyik legkedveltebb karaktere, a Hegyet viszont már korábbról is ismertük. Mindkettejüket kotinensük legkeményebb harcosaikként ismerték, Ser Gregort az elképesztő testi ereje miatt, Oberyn-t pedig mozgékony és rendkívül veszélyes harci stílusa miatt. A harc izgalmához az is sokat hozzáadott, hogy tudtuk, Tyrion sorsa függ tőle. Minden jól alakult addig amíg…

.

Örülök, hogy elolvastad a cikket! Kitartás, már nincs sok a 7. évadig!