trust-calis-2-1-subwoofer-speaker-teszt/2013/08/23

TRUST Calis 2.1 Subwoofer Speaker - teszt

2013. augusztus 23. Teszt delmaster

Az elmúlt időszakban több hangfalrendszert is bemutattunk, s ez most sem lesz másként, hiszen megérkezett szerkesztőségünkbe a TRUST műhelyéből: a TRUST Calis 2.1 Subwoofer hangszóró szett. Tesztünkből megtudatjátok, hogy mennyire profi eszköz, s ráadásként egy videóval is meglepünk bennetek!

TRUST CALIS 2.1 SUBWOOFER SPEAKER
DSC_5009 DSC_5012

A dobozáról már messziről látni, hogy nem egy egyszerű, 2.1-es hangszóró szettről van szó, hiszen a csomagolás egy nagyobb subwoofert is rejt magában. A kicsomagolást követően feltűnik, hogy a TRUST gondosan odafigyelt a legapróbb részletekre is: minden kiegészítő / felület fóliával védve, illetve külön-külön becsomagolva. A fényes felületeken további védőfólia található.

DSC_5014

A hangszóró szett áll két aktív, kis méretű hangfalból, egy mélysugárzó subwooferből és egy univerzális, vezetékes távvezérlőből. Találunk még egy rövid ismertetőt is a dobozban, ami segítséget nyújt a szett behangolásában. Mindkét hangfal RCA dugóval szerelt,  s a távvezérlőn is van két RCA-, valamint egy 3,5 mm-es jackdugó, aminek nagyon fontos szerepe van a hangrendszer működésében: az audio jelforrás itt csatlakozik a hangszóróhoz, ami lehet okostelefon, MP3-lejátszó, tablet, számítógép, TV vagy olyan eszköz, amelynek van fejhallgató kimenete.

DSC_5054 DSC_5035

DSC_5040

A subwoofer egyben a fő egység, amihez kapcsolódnak a hangfalak, valamint a tápfeszültség vezetéke is ide fut be. Fából készült, de igen nagy precizitással, hiszen az illesztések tökéletesek, a faláda pedig hangszigetelt. Szemből látható a nagy hangszóró, melyet aluminium TRUST logóval ellátott, fekete fémrács véd. Az oldalsó részén helyezkedik el a subcső, míg a másik oldalán a kezelőpanel, ahol a főkapcsoló  biztosítja az áramot és egy zöld LED jelzi vissza a működést. (Fontos megemlíteni, hogy ez a szett energiatakarékos, hiszen 5 perc inaktivitás után készenlétbe helyezi magát, s csak a következő audio jelet fogva éled újra. Mellesleg az áramfelvétele is jóval kevesebb, viszont ez nem befolyásolja a hangzás minőségét.) 2x2 db RCA hüvelyt is találunk, melyek közül kettő a bemeneté,  másik két RCA pedig a kimeneté. Ide kell csatlakoztatni a két hangfalat, valamint a távvezérlőt. Volume pótméter a hangerőért, míg a Bass pedig természetesen a mélyhang kiemelésért és gyakorlatilag a subwoofer funkcionalitásáért felel.

[caption id="attachment_32474" align="aligncenter" width="549"]DSC_5025 Univerzális távvezérlő[/caption]

Különlegessége a szettnek, hogy tartozik hozzá egy olyan funkcionálisan praktikus kiegészítő, mellyel nem kell mindig a kezelőpanelhez nyúlkálni, hanem egyszerűen a távvezérlő segítségével tudjuk változtatni a hangerőt, valamint ide is rádughatjuk közvetlenül az audio forrást, illetve fejhallgatót is csatlakoztathatunk. A hangerő szabályzója nagyon finom mozdulatokra is reagál és abszolút kényelmes a mozgatása egy ujjal is. Ahhoz, hogy bármilyen felületen stabilan megálljon a távvezérlő, az aljára gumiborítást kapott, így nem csúszkál az asztalon sem.

[caption id="attachment_32477" align="aligncenter" width="549"]DSC_5073 Calis 2.1 Subwoofer hanszóró szett[/caption]

TECHNIKAI INFORMÁCIÓ

- 60 W csúcsteljesítmény (30 W RMS) - vezetékes távirányító - kiváló mélyhangzás - fejhallgató kimenet és MP3 csatlakozás - hangerő- és basszus szabályozó - energiatakarékos üzemmód

[caption id="attachment_32478" align="aligncenter" width="270"]DSC_5070 Tablet kapcsolat[/caption] [caption id="attachment_32479" align="aligncenter" width="270"]DSC_5052 Zene okostelefonról[/caption]

Tablettel, TV-vel és okostelefonnal is leteszteltük a hangrendszert, s azt kell mondanom, rendkívül jól szól. A rádióban eddig ismert számokat mintha "újra hangszerelték" volna, teljesen máshogy szólnak a kevésbé kedvelt dalok is. A TV reklámok hátterzenéje a subwoofer által életrekel, s egy olyan hangzásvilágot hoz létre, amiben fontossá válnak a legmélyebb, TV-hangszórón nem is érzékelhető hangok.

[caption id="attachment_32482" align="aligncenter" width="300"]DSC_5061 Subwoofer tesztelő hanganyag[/caption]  

[youtube]www.youtube.com/watch?v=FBZ-UZKVFyc[/youtube]

ÖSSZEHASONLÍTÁS

TRUST Calis 2.1 Subwoofer TRUST XpertTouch 2.1 Speaker
60 W Csúcsteljesítmény 60 W
30 W RMS teljesítmény 30 W
 van, vezetékes  Távirányító nincs
nincs Hűtőventilátor van
van Energiatakarékos üzemmód van
- távvezérlőn audio jelbevitel Extrák - 3 színű, hangsáv jelző LED - érintőképernyős vezérlés

ÖSSZEGZÉS

A TRUST Calis 2.1-es subwoofer hangrendszer nagyon jó szettnek bizonyult a tesztünk során. Hangzásában nem találtunk semmi kivetnivalót, még a nagy hangerőn és teljes basszuson működtetés során sem jelentkezett recsegés vagy torzítás. A fa mélyláda kivitel teljesen megállja a helyét, sokkal tisztább és intenzívebb hangok hagyják el a subwoofert. A kis hangfalak is aktívan tették a dolgukat; szintén nem rezonált be annak ellenére, hogy ez utóbbi műanyagházas borítású.

DSC_5021

Főként számítóséges környezetben ismerősek a 2.1-es hangszóró szettek, s a Calis 2.1 esetében is erre törekedett a gyártó, hogy a már bevált forma legyen. De ez nem azt jelenti, hogy nem mutatna jól a TV mellett, sőt ellenkezőleg: a fekete dizájn miatt igen is megy bármely műszaki cikkhez.

A termék hazai forgalmazónál is megvásárolható 14.000 Ft körüli áron, szóval árilag egy erős középkategória a maga teljesítményével.

[caption id="attachment_28672" align="aligncenter" width="240"]ajanlott TRUST Calis 2.1 Subwoofer Speaker[/caption]

Köszönjük a TRUST-nak a terméket, hogy a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Trust-logo-3704443296-seeklogo.com

Írta: Teszt delmaster