trust-gxt-330-xl-endurance-headset-teszt/2014/09/04

TRUST GXT 330 XL Endurance Headset - teszt

2014. szeptember 04. Teszt delmaster Hangeszközök

Megérkezett szerkesztőségünkbe a TRUST legújabb gamer headsetje, mely még forgalomban nem kapható hazánkban, de már nem kell sokat várni rá. A TRUST GXT 330 XL Endurance Headset-ről beszélünk, mely önmagában egy mikrofonos fejhallgató, ami nagyon szuper hangzással rendelkezik. Olvassátok el cikkünket és megismerhetitek a terméket!

TRUST GXT 330 XL ENDURANCE HEADSET

DSC_1074 DSC_1077 DSC_1076

.

DSC_1079

Ahogy már megszokhattuk, ismét a fekete-piros dízájnnal ellátott gamer szériából származó dobozban kapható a termék. A csomagolás oldalról nyitható, s máris megpillanthatjuk a piros plüssjellegű védők között lapuló fejhallgatót, illetve az alatta rejlő tartozékokat: 3,5 mm-es átalakító jack kábelt és egy rövid útmutatót a használathoz.

DSC_1083

A fejhallgató az XL nevet kapta, azonban nem kell egy borzasztóan hatalmas méretre gondolni, itt nem a méretére, hanem a tartósságára, megbízhatóságára gondolt a gyártó, ha lefordítjuk a pontos nevét. A fejhallható pántja hajlékony, de ugyanakkor nagyon masszív. Matt felületű műanyagból készült, amin nem található párnázott borítás. A két oldala a pántnak meghosszabbítható, melyhez segítséget nyújt a gravírozott mérce.

DSC_1097 DSC_1087
DSC_1085 DSC_1094

.

A hangszórók külső borítása fekete-piros fényes felületű borítást kapott, melynek a bal oldali felén foglal helyet a lehajtható mikrofon, aminek a külső és belső részén is ki lett alakítva a mikrofon nyílás. Ezen kar is műanyag: kívül fényes, belül matt. A csukló részén nagyon masszív, nem lötyög, nem mozog, de ugyanakkor kényelmesen az adott pozícióba állíthatjuk anélkül, hogy elmozdulna. Maga a hangszórók kaptak kívülről egy nagyobb méretű, kellemes tapintású párnát, mely az egész fülünket körülöleli, így lezárja a külső zajokat. Közvetlen a hangszórót egy piros-fekete hálós anyag védi, mely maga a gamer stílust képviseli és tulajdonképpen ez adja meg a fejhallgató esztétikáját.

DSC_1095 DSC_1093 DSC_1100

.

A vezeték kb.1,5 méter hosszú, melyet további 1 méterrel tudunk megtoldani a mellékelt tartozékkal. A bal oldali fülesből jön ki (egyoldalról) a vezeték, melynek a felénél találunk egy távvezérlőt, amivel a hangerőt tudjuk állítani, továbbá a mikrofon ki- és bekapcsolását szolgálja.

DSC_1092 DSC_1111

.

A 3,5 mm-es jack átalakító kábel a számítógéphez készült, ugyanis itt a hangszóró és mikrofon jele külön jack csatlakozón érkezik, míg a fejhallgató "alap" csatlakozóján pedig integrálva van a két periféria; így többb eszköz (pl. okostelefon) nem biztos, hogy jól tudja kezelni, ilyenkor mindenképp szükség van az átalakító kábel használatára. Mindegyik csatlakozó aranyozott annak érdekében, hogy a kontakt a lehető legjobb legyen.

DSC_1108

A fülest használhatjuk  nagyon sok felhasználási területen: számítógép, telefon, tablet, PS4 ...stb. Rendkívül esztétikus hangzását a Deep Bass emeli ki, s a jól kialakított fülpárnának köszönhetően a külső zajokat nem fogjuk hallani, így a játékélmény színvonalasabb lesz. Tesztünk során azt sem hallottuk, hogy mögöttünk beszélgetnek vagy éppenséggel megy a TV: a fejhallgató tökéletesen kizárja a külvilágot előlünk, így csak az adott hangzásra koncentrálhatunk. A fejpánt stabil tartást ad a fejhallgatónak: fejünkön nem csúszkál és komfortérzete majdnem tökéletes, leszámítva a párna hiányát a pánt alsó részéről, amit kicsit hiányoluk róla, de természetesen enélkül sem nyomja a fejünket. Hosszabb használat során a fülünket sem szorítja el, hiszen a fülpárna teljesen körbefogja a fület, de ugyanakkor nem ér hozzá.

ÖSSZEGZÉS

A TRUST GXT 330 XL Endurance Headset tökéletesen megállja helyét gamer közegben, s ugyanakkor a hétköznapi használathoz is megfelel. A technika fejlődésével pedig már ott tartunk, hogy telefonálást nem a szokásos headsettel, hanem ezen fejhallgatóhoz hasonló eszközökkel végezzük el, ami megkönnyíti a folyamatot (bár autóvezetés közben nem ajánlom az ilyenfajta megoldást).

DSC_1109

Egyelőre nem kapható kicsi hazánkban még ez a termék, mert annyira új, szinte még le sem jött a gyártósorról, s így nem is szeretnék pontos árat írni róla, de annyit elárulhatok, hogy 12-13.000 Ft között várható a fogyasztói ára.

ajanlott

Köszönjük a TRUST-nak, hogy a terméket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Trust-logo-3704443296-seeklogo.com

Írta: Teszt delmaster

Hasonló bejegyzések: