trust-gxt-340-7-1-es-trust-urban-revolt-bazz-fejhallgato-teszt/2013/11/22

TRUST GXT 340 7.1 és TRUST URBAN REVOLT BAZZ fejhallgató - teszt

2013. november 22. Teszt delmaster Hangeszközök

Újabb TRUST különlegességek érkeztek szerkesztőségünkbe, ezúttal bemutatjuk nektek a TRUST GXT 340-es fülest, amely 7.1-es Surround hangzással rendelkezik, továbbá a TRUST Urban Revolt Bazz-t, ami szintén egy fejhallgató kiváló mélyhangzással. Hogy miben is különlegesek ezek a termékek, megtudhatjátok cikkünkből!

TRUST GXT 340 7.1 SURROUND HEADSET

DSC_6409 DSC_6410

A TRUST nagyon sok kiegészítőt gyárt a számítástechnika területén, többek között 2.1-es hangrendszert, gamer egeret, billentyűzetet és még nagyon sok mást. A játék élmény fokozására a gyártó megalkotta az első 7.1-es fülesét, mely egy olyan termék, amiről érdemes beszámolni, s minden igazi gamernek kötelező tartozék.

DSC_6413 DSC_6416

A gamer eszközök a már megszokott piros-fekete dizájnnal tündökölnek, így a GXT 340 is ebben az esztétikus megjelenésben került a piacra. A dobozt kinyitva, piros bársonyágyban találjuk a fejhallgatót, s megpillanthatjuk a távvezérlőt is. Tovább bontogatva előbukkan a driver CD és a használati útmutató is.

[caption id="attachment_37651" align="aligncenter" width="240"]DSC_6424 Távvezérlő[/caption] [caption id="attachment_37652" align="aligncenter" width="240"]DSC_6425 Kivilágítva[/caption]

3 méter hoszú, zavarszűrős, piros-fekete hálóval védett vezetékkel látták el a terméket, melynek a végén USB csatlakozó található. Szintén ezen a vezetéken, kb. 40 cm-re a hangszórótól helyezkedik el a távirányító, amin a fontosabb funkciók érhetők el, úgy mint hangerő növelése-csökkentése, hangszóró és mikrofon némítása. A középső, karmolásra emlékeztető motívum valójában egy LED panel, ami piros színnel világít működés közben.

[caption id="attachment_37648" align="aligncenter" width="549"]

DSC_6448

Kényelmesen párnázott pánt[/caption]

[caption id="attachment_37649" align="aligncenter" width="240"]DSC_6443 Finom tapintású szivacspárna[/caption] [caption id="attachment_37650" align="aligncenter" width="240"]DSC_6434 GXT dízájn[/caption]

A pánt erős műanyagból készült, mégis a kellő mértékben hajlékony, illetve stabil tartást eredményez. Párnázott szivacs ügyel arra, hogy a használat során ne nyomja a fejünket, így hosszú távon is kényelmes viseletet eredményez. A hangszórókat belül egy piros-fekete mintázatú háló védi, kívülről pedig puha, szivacsborítást kapott. A füles tökéletesen passzol a fülünkhöz, s rendkívül jól "tömít", így nem kell attól tartani, hogy a külső zajok beszivárognak. Maximális élményt és koncentrációt ad a játékosnak. (Én speciel azt sem hallottam, amikor közvetlen a hátam mögött beszéltek, pedig nem hallgattam még csak fél hangerőn sem!)

DSC_6418 DSC_6420

Mivel ez a termék egy headset is valójában, így nem maradhat el a mikrofon használat sem. A bal oldali hangszóróból lehet könnyedén lehajtani a megfelelő mértékben a mikrofon kart. Ha nincs szükség a használatára, csak fel kell hajtani, így nem zavar a továbbiakban.

01 06

A használatba vétel előtt fel kell telepíteni a mellékelt drivert. A kezelőpultban nagyon sok funkció érhető el, amivel a zenei élményt finomhangolhatjuk. Lehetőség van a rendszerbementet 2, 4, 6 és 8 CH csatornára állítani annak függvényében, hogy mire szeretnénk használni a fülest. A 2 CH a sztereó zenehallgatáshoz, míg a 6 CH az 5.1-es hangzásért felel. A 8 CH az igazi énje ennek a fülesnek, hiszen ez adja meg a 7.1-es hangzást. Aki nem tudná mitől 7.1, annak segíteni fog az alábbi grafika.

04

A 7 hangszóróból álló hangzás, egy további subwoofer hangfallal társul. Így a hang balról, szemből, jobbról, bal hátulról, jobb hátulról, illetve közvetlen mögöttünk balról és jobbról érkezik. Különlegessége ennek a funkciónak, hogy ezt a zenei élményt a szoftver virtuálisan képezi le, így nincs szükség komoly 5.1-es hangkártyákra, csupán egy USB csatlakozóra van szükség. Természetesen a zenei alapot a médiafájl adja; mi egy 5.1-es filmet néztünk meg vele, illetve a Cinema 7.1-es DTS és Dolby Surround prológjait vizsgáltuk meg. A Youtube-on is számtalan 7.1-es videó található, amin ki lehet kísérletezni, hogyan is képződik ez a szuper hangzás. A számítógépes játokok kifejezetten izgalmasabbá válnak azáltal, hogy a hangok minden irányból jönnek, s ennek a fülesnek köszönhetően elkerülhető, hogy egy hátulról támadó ellenség meglapulhat mögöttünk!

[caption id="attachment_37664" align="aligncenter" width="549"]

DSC_6458

A "Tökös, a török, az őr, meg a nő" film 5.1-ben[/caption]

A brutális mélyhangzás hatására szinte rezonál a dobhártyánk. Teljesen úgy érződik, mintha egy komolyabb koncerten a hangfal közelében éreznénk a rezgést. Szinte hihetetlen, hogy nem torzít semmit a hangszóró: tiszta, kiváló hangot produkál. Élmény vele a zenehallgatás, a filmezés és nem utolsó sorban a játék. Az USB kommunikációnak köszönhetően villámgyors az adatközlés, valamint előnyt jelent pl. az integrált, régebbi típusú hangkártyák használatához.

DSC_6471

Ez a fantasztikus GXT 340 fejhallgató 15.000 Ft körüli áron kapható, ami még csak ellenfelet sem talál ebben az ármezőnyben! Abszolút piacvezető, elérhető áron, így mindenképpen sokszorosan ajánljuk!

 

TRUST URBAN REVOLT BAZZ

DSC_6363 DSC_6365

A TRUST repertoárjában nagyon bő a kínálat fejhallgatók terén, mégis van olyan példány, ami külsejével és zenei teljesítményével kivívta sokak tetszését, így a kedvetekért górcső alá vettük az URBAN REVOLT BAZZ-t, s megvizsgáltuk, miért is ennyire kedvelt ez a típus.

DSC_6366 DSC_6367

Bliszteres csomagolása egyedire sikeredett, mivel az egyszerűség mellett a dizájn is kapott helyet. A fejhallgató fele látható csak kívülről, mivel a másik fele a papírdobozban található. Kibontva elénk tárul ez a csodaszép füles, majd egyből megpillanthatjuk tartozékait: egy számítógéphez tartozó fül- és mikrofon jack kábelt, valamint egy "kompatibilitási" jack kábelt (erről bővebben később).

DSC_6405

DSC_6392 DSC_6381

[caption id="attachment_37685" align="aligncenter" width="549"]

DSC_6382

Flexibilis[/caption]

Szép, formatervezett fejhallgató, melyen a fiatalos, modern színek találhatók meg. Amíg a  fejpánt egy hófehér, finom tapintású gumiborítást kapott, addig a mozgatható szárak már műanyagból készültek. Belső fele fekete, a külső fehér színű. A szár polírozott fémből készült, ami tulajdonképpen az egész pántot is körül öleli. Hajlékony, de ugyanakkor rendkívül erős tartást biztosít. A pánt külső felén, mindegyik oldalon megtalálhatjuk a gyártó logóját.

[caption id="attachment_37674" align="aligncenter" width="549"]

DSC_6386

Bőr és szivacs[/caption]

A fülesek is több színben pompáznak: fehér, piros és fekete szín váltakozik a műanyag elemeken. Az ovális hangszóró kívülről erős, igazi bőr borítást kapott, míg belülről nagyon puha anyag védi. A fülünkre jól ráfekszik, a külső zajokat jól szűri, illetve kívülről szinte hallhatatlan, mi is szól benne pontosan. Ez a fejhallgató kimondottan a deep bass hangzásokért felelős, így a gyártó úgy alakította ki ezt a terméket, hogy rendkívül "huppogjon". Kristálytiszta, torzításmentes hang, mely nagyon élvezhetővé teszi a zenehallgatást.

[caption id="attachment_37675" align="aligncenter" width="427"]

DSC_6475

Mikrofon és felvevő gomb a vezetéken[/caption]

A vezetéke kb. 1 méter hosszú, amin megtalálhatjuk a beépített mikrofon is. Ez a fejhallgató is egy headset, tehát lehet telefonáláshoz is használni: hiszen nem csak a hívó fél hangját hallhatjuk a hangszórón keresztül, hanem beszélhetünk is hozzá: a mikrofon segítségével lebonyolíthatjuk gond nélkül a hívásokat.

[caption id="attachment_37676" align="aligncenter" width="240"]DSC_6376 Tablettel[/caption] [caption id="attachment_37677" align="aligncenter" width="240"]DSC_6368 Okostelefonnal[/caption]

[caption id="attachment_37679" align="aligncenter" width="549"]

DSC_6402

Külön mikrofon- és fejhallgató jack csatlakozó számítógéphez[/caption]

A tartozékok között említettem már a "kompatibilitási" kábelt, amire azt írta a gyártó: "Ha nem működik, csatlakoztasd ezt a kábelt." Hogy mit is jelent ez valójában, miért is van szükség erre a kiegészítőre? Látszólag semmi különbség a két jack dugót tekintve, de mégis funkcionalitás szempontjából nagyon is eltérőek. A toldó jack kábel egy ellenállás áttétellel rendelkezik, így azokkal az eszközökkel is működni fog, ami nem képes a fejhallgató számára a megfelelő ellenállást kezelni. Biztosan találkozott már mindenki olyan fülhallgatóval, amit a telefonjához csatlakoztatott és kiírta a telefon, hogy nem támogatott kiegészítő. Na most már ezt is tudjátok, hogy miért van.

DSC_6477

A kitűnő hangzása és ára miatt azt tudom mondani, hogyha fejhallgató vásárlás előtt állsz és zenére szeretnéd használni, akkor ezt a típust válaszd, nem fogsz csalódni benne. 7.500 Ft-os áron kapható a nagyobb hipermarketekben és a viszonteladóknál.

[caption id="attachment_33989" align="aligncenter" width="180"]ajanlott-300x300 TRUST GXT 340 7.1 SURROUND HEADSET[/caption] [caption id="attachment_33989" align="aligncenter" width="180"]ajanlott-300x300 TRUST URBAN REVOLT BAZZ HEADSET[/caption]

Köszönjük a TRUST-nak, hogy a termékeket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Trust-logo-3704443296-seeklogo.com

Írta: Teszt delmaster

Hasonló bejegyzések: