trust-gxt-35-wireless-gamer-eger-teszt/2013/10/18

TRUST GXT 35 Wireless gamer egér - teszt

2013. október 18. Teszt delmaster Egér

Alig egy hónapja mutattuk be a TRUST GXT 34 gamer egeret, máris megérkezett szerkesztőségünkbe a legkomolyabb, vezeték nélküli, laser gamer egere a gyártónak: a TRUST GXT 35. Lássuk is miben különbözik elődjétől, s mit is tud!

TRUST GXT 35 WIRELESS LASER GAMING MOUSE

DSC_5914 DSC_5915

A TRUST számos perifériát gyárt a számítástechnika körében, így jó pár egerét és billentyűzetét már ismerhetjük. Azonban a gamereknek is szeretne kedvezni az GXT 35 névre hallgató egerével, mely sok mindent elárul magáról már a külső alapján is.

DSC_6027 DSC_6030

A dobozt kinyitva máris egy piros, bársonyos anyagú tartóban megpillanthatjuk az egeret. Egy kicsit az elegancia jutott eszembe a kibontáskor, hiszen ez az egér nem csak "becsomagolva" van, hanem bársony ágyba fektetve. Ha tovább nézelődünk a dobozban, akkor találunk egy szinttel lejjebb egy USB receivert, használati útmutatót, driver CD-t és nem utolsó sorban a 2 méter hosszú, hálós borítású USB kábelt, melynek csatlakozója aranyozott.

DSC_6031

Az egér lézeres szenzorral rendelkezik, melynek maximális felbontása 5600 DPI. Aki nem ismerné ezt a technikát, annak elárulom, hogy míg az optikai egerek piros fényt kibocsájtó szenzorral vannak szerelve, addig ezen lézeres egerek láthatatlan lézerfénnyel nagyon precíz mozgásokra képesek. Szemünk látóhatáránál alacsonyabb tartományban működő fény nem zavarja a szemet, de nem szabad ennek ellenére belenézni.

DSC_6032 DSC_6034
DSC_6040 DSC_6046

Az egér csúszásmentes gumiborítást kapott, nagyon kényelmes a tartása: egyből fekszik a jobb kezünkhöz, hiszen ez egy jobbkezes egér. Használható vezetékkel és vezeték nélkül is, kinek hogy fekszik. 11 gomb található rajta, melyek a bal- és jobb klikk, a görgő és annak két oldalirányú, illetve lenyomandó billentyűje. Alatta helyezkedik el a funkció-, majd a módváltó gomb. A hüvelykujjunknál egy fel-le csúszka található, amivel a DPI-t változtathatjuk. Gyűrűsujjnál újabb két gomb, melyek alapesetben nincsenek semmilyen funkcióhoz hozzárendelve, azonban bármelyik gomb szabadon átprogramozható. Mindegyik gomb minőségi mikrókapcsolót kapott, ez garantálja a hosszú élettartamot.

DSC_6072 DSC_6073

Mutatóujjunk mellett és a bal alsó sarokban találjuk az állapotjelző LED-sort, melyek közül láthatunk egy X és egy Y sávot. Az előbbi az akku töltöttségi szintjét jelzi, míg az Y és az alsó kék LED-ek pedig a DPI értékének állapotára ad utalást.

DSC_6051 DSC_6052 DSC_6053
DSC_6054 DSC_6055

A görgő és annak környéke 5 különböző színnel tud világítani annak megfelelően, hogy az egér melyik profilhoz van hozzárendelve. Ezen profilokat a mellékelt szoftver segítségével állíthatjuk be, illetve a beépített memóriának köszönhetően tárolhatunk is közvetlen az egérben.

03

04

A mellékelt CD lemez tartalmazza a gamer egér beállításának lehetőségét, így ezt mindenképpen érdemes feltelepíteni. Fontos, hogy az USB kábelen legyen az egér a konfiguráláshoz, mert az USB receiverrel nem érhető el a vezérlő. A program indítását követően máris megjelenik szeretett egerünk képe, majd balra 3 menü, mely közül az első: a gombok hozzárendeléséért felel, a második opció: a profilok létrehozásáért és a harmadik menüpont pedig a legfontosabb beállítás, amiben csúszkák segítségével megadhatjuk a minimális és maximális DPI felbontást, illetve azt is megmondhatjuk az egérnek, hogy görgőzéskor hány sort ugorjon tovább. Minden menüpontban van lehetőség a gyári visszaállításra, ha esetleg elhangoltuk volna nagyon az egeret.

05

A DPI tetszőlegesen állítható 100-5600 között úgy, ahogy éppen kényelmes a játéknál. Itt van jelentősége az X és Y tengely visszajelzésének, hiszen itt lehet szoftver nélkül beállítani az értékeket. A görgetőgomb mozgatásával a LED-ek egymás után felvillannak, majd a látható LED-ek számát kell visszaolvasni az állapotsorról. Ha elértük a kívánt beállítást, akkor a funkciógombot 4mp-ig kell nyomva tartani, s máris elmenti a memóriába az adott konfigot.

DSC_6066

SPECIFIKÁCIÓ

- 6 méter hatótávolság

- vezetékes használat töltés közben

- beépített memória

- beépített 1050 mAh Li-Lon akkumulátor

- programozható gombok és profilok

- 100-5600 DPI között választható felbontás

DSC_6071

ÖSSZEGZÉS

A TRUST GXT 35 gamer egér úgy gondolom nagyon is rendben van mind esztétikailag, mind pedig funkcionalitás szempontjából. Rengeteg beállítási lehetőség járul hozzá a játékélményhez.

Többen panaszkodtak arra, hogy vezeték nélküli módban nem olyan pontos az egér mozgatása. Tesztünk során megvizsgáltuk ezen állítás kérdéskörét, s tapasztalatunk azt bizonyítja, hogy alig érezhető a különbség, inkább az USB receiver adatátvitele és a kommunikáció sebessége okozhat némi bizonytalanságot a parancsok villámgyors végrehajtásában, ami alatt azt értjük, hogy pár mikroszekundum ideig nem érkezik válasz az adótól, de ez olyan kis métékű eltérés a vezetékes használattól, hogy szinte elhanyagolható. Ha mégis zavarna valakit, akkor érdemes vezetékről használnia. A TRUST GXT 35 gamer egér 22.000 Ft körüli áron kapható a forgalmazóknál, illetve a nagyobb szaküzletekben.

[caption id="attachment_33989" align="aligncenter" width="180"]

ajanlott-300x300

TRUST GXT 35 GAMING MOUSE[/caption]

Köszönjük a TRUST-nak, hogy a terméket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Trust-logo-3704443296-seeklogo.com

Írta: Teszt delmaster

Hasonló bejegyzések: