trust-multimedias-billentyuzet-teszt/2013/07/03

TRUST multimédiás, vezeték nélküli billentyűzet - teszt

2013. július 03. Teszt delmaster Billentyűzet

Mivel nagyon népszerűek a vezeték nélküli, kompakt billentyűzetek, így arra gondoltunk, hogy bemutatunk nektek egy újabb fantasztikus terméket e kategóriában: a TRUST billentyűzetét! Nagyon ismerős külső, szuper belső; olvassátok el tesztünket!

TRUST kompakt, vezeték nélküli, multimédiás billentyűzet

[caption id="attachment_29765" align="aligncenter" width="270"]DSC_3423 Dizájnos csomagolás[/caption] [caption id="attachment_29767" align="aligncenter" width="270"]DSC_3424 Doboz hátoldalán lévő ismertető[/caption]
DSC_3427

Már a teszt elején le kell szögeznem, hogy korábban teszteltünk egy kinézetre teljesen megegyező, ugyanilyen billentyűzetet: a HAMA Uzzano-t, így a cikkünket ezen, korábban bemutatott példányhoz hasonlítjuk.

DSC_3429 DSC_3430

A csomag tartalmaz még a billentyűzeten kívül egy USB-vevőt, szilikon porvédőt, leírásokat és 2 x AA alkáli elemet. Az USB-vevő a borítás aljában kialakított, méretpontos lyukban helyezkedik el, amit a használat előtt csatlakoztatni kell a kívánt eszközhöz.

[caption id="attachment_29774" align="aligncenter" width="270"]DSC_3431 Szilikon porvédő[/caption] [caption id="attachment_29775" align="aligncenter" width="270"]DSC_3432 Por ellen védve[/caption]

[caption id="attachment_29776" align="aligncenter" width="549"]

DSC_3434

Ultravékony, de hasznos kiegészítő[/caption]

A TRUST billentyűzet is tartalmaz beépített egér funkciót, amit a jobb felső sarokban található navigációs golyó segítségével valósíthatunk meg. A szokásos, magyar kiosztású billentyűzet az ékezetes betűket is természetesen magában foglalja, de azért ezen a klaviatúrán is össze-vissza helyezkedik el pl. az "ő", "ú", "á" és "í" magánhangzó. A legfelső billentyűzet sor a weboldalak megtekintésekor nyújt segítséget: egy gombnyomással léphetünk a lapok között előre és vissza; kiléphetünk a menübe, frissíthetjük a lap tartalmát, kereshetünk a szövegben, de akár a főoldalra is visszaléphetünk a megfelelő gomb megnyomásakor.

[caption id="attachment_29772" align="aligncenter" width="270"]DSC_3437 Navigációs golyó és multimédia gombok[/caption] [caption id="attachment_29773" align="aligncenter" width="270"]DSC_3439 Ékezetes billentyűk elhelyezkedése[/caption]

A billentyűzet jobb és bal oldalán találhatjuk a multimédia gombokat, egészen pontosan a zenelejátszó indítógombját, hangerő növelés-csökkentés és némítás billentyűket, míg jobb oldalon a PLAY/PAUSE, előre- és visszaléptetés, valamint a STOP gombot. Ezekkel a billentyűkkel nem csak zenei számokat tudunk vezérelni, hanem pl. a Youtube videókat, de működnek egyes alkalmazásokban is.

DSC_3435

A bal- és jobb egérfunkció ki van vezetve a borítás felső részére is, így a billentyűzetet kézben tartva kényelmes kezelhetőséget biztosít. De nem ez az egyetlen egérgomb, a navigációs golyó alatt megtalálható a gumiborítású görgő, illetve a szintén bal és jobb egérgomb. A klaviatúra mind kézben tartva, mind asztalon fektetve megállja a helyét: az alsó borításon 4 gumibak azt a célt szolgálja, hogy gépelés közben ne csússzon el a felületen.

TRUST & HAMA vezeték nélküli, multimédiás billentyűzetek - összehasonlítás

Mint már korábban említettem, most is felhívnám a figyelmet a két termék hasonlóságára. Mint két tojás, mondhatjuk első ránézésre, de ha jobban szemügyre vesszük, akkor feltűnnek a különbségek mind külsőben, mind működés szempontjából. Szögezzük le, hogy mindkét termék Kínából származik, de nem azonos "gyártó" kezéből.

DSC_3483 DSC_3484

Rögtön a felszereltséget venném alapul: a TRUST gondolt a huzamosabb ideig előhagyott billentyűzet védelmére, s porvédő szilikont is ad ajándékba a vásárlónak. A külső borítás alapja és méretei tökéletesen megegyeznek, viszont anyagában kellő mértékben eltérnek. A HAMA gumihatású, finom tapintású műanyagból készítette a borítást, míg a TRUST érdesebb műanyagot használt. Ez utóbbinál megjelenik egy sötétbarna, csillogó hatású díszítő keret, mely végigfut a teljes, felső élen a multimédia gombokon át, valamint körül öleli a navigációs golyót. A kivezetett, felső egérgomb itt színre fújt fekete, a HAMA esetében ezüst színű.

DSC_3485

A billentyűk elhelyezkedése is ugyanaz, kivételt képez az FN plusz funkciógombjai (TRUST-nál kevesebb). A mechanizmusát és belső életét tekintve is különbséget véltünk felfedezni: az inaktivitás esetén készenlétbe helyezik magukat a billentyűzetek, így ennek fejében nincs szükség kikapcsoló gombra. A gombok lenyomása viszont a TRUST esetében könnyed, csattogásmentes, míg a HAMA-nál elég szorosan helyezkednek el és olykor felkeményednek lenyomáskor. Hosszabb gépelés esetén a HAMA billentyűzeten elfárad az ujj. A gombok felirata lézerrel gravírozott, és magas kopásálló festékkel készült, így mindkét gyártó tartós használat során is garantálja az olvashatóságot.

ÖSSZEGZÉS

Bemutattunk már több klaviatúrát is, így most már bátran tudunk különbséget tenni az egyes példányok között. A TRUST billentyűzet rendkívül multifunkcionális, hiszen nincs szükség egérre, a klaviatúra már magában rejti ezt a funkciót is. Főként utazások, fesztiválozás idején jön jól ez a kivitel, de hasznos az otthoni filmezéshez, média box-okhoz és akár az XBOX-hoz, PlayStation-höz is.

DSC_3442

A TRUST ezen klaviatúrája 10.000 Ft körül mozog, ami pár ezerrel drágább a HAMA Uzzano-nál, de érdemes átgondolni, hogy kinek melyik billentyűzetre van szüksége.

Ez a termék is jelesen vizsgázott nálunk, nem találtunk hibát a működés során, így bátran ajánlom mindenkinek, aki a közeljövőben szeretne vezeték nélküli, multimédiás billentyűzetet vásárolni!

[caption id="attachment_28633" align="aligncenter" width="300"]

tetszett

TRUST Compact Wireless Keyboard[/caption]

Köszönjük a terméket a TRUST-nak, hogy a teszthez rendelkezésünkre bocsájtotta!

Trust-logo-3704443296-seeklogo.com

Írta: Teszt delmaster

Hasonló bejegyzések: