trust-okostelefon-kiegeszitok-erkeztek-ii-teszt/2014/11/12

TRUST okostelefon kiegészítők érkeztek II. - TESZT

2014. november 12. Teszt delmaster Telefon

Év elején készítettünk egy hasonló cikket, melyben beszámoltunk okostelefon kiegészítőkről, melyek jól jöhetnek egy kirándulás alkalmával. A TRUST-tól egy újabb csomagot kaptunk, melyben a legújabb termékei vannak, s ezeket most be is mutatjuk nektek! Egészen pontosan egy külső akkumulátorról, egy Bluetooth autós kihangosítóról és egy autós okostelefontartóról lesz szó! Olvassátok el cikkünket, melyből az említett termékeket közelebbről is megismerhetitek!

DSC_2361

URBAN REVOLT POWERBANK 8800

A nyári sátorozás után, a téli időszak beköszöntével is érhet olyan meglepetés, hogy a telefonunk lemerült és egy nagyon fontos hívást kéne még lebonyolítanunk, és nincs nálunk telefontöltő, valamint konnektort sem találunk a művelethez. Ez nagyon bosszantó lehet főként egy üzleti megbeszélés közepette. Erre nyújt megoldást az UR külső akkumulátora!

DSC_2393 DSC_2394

.

A termék bliszterben került a piacra, melyben azonnal megpillanthatjuk ezt a fantasztikus terméket. Tartozékként találunk a dobozban még két USB kábelt és egy rövid beüzemelési útmutatót, melyet tanulmányozva villámgyorsan megismerhetjük az eszköz funkcióit.

DSC_2397

A Power Bank műanyagból készült: felül és alul fekete színű, gyöngyvászon mintázatú borítás található, míg az oldalsó részek klasszikus szürke színű anyagból készültek. A termék tetjén az UR márkalogó kapott helyet, illetve itt helyezkedik el a jobb felső sarokban egy 4 LED-ből álló indikátor, mely az akkumulátor töltöttségéről ad visszajelzést. A hosszabb élen van a dupla funkciót ellátó bekapcsológomb: ha egyszer röviden megnyomjuk, akkor a visszajelző felvillan és az eszköz használatra kész. Ha viszont hosszan nyomva tartjuk legalább 2mp-ig, akkor a zseblámpa és SOS vészvillogó funkciót érhetjük el.

DSC_2399 DSC_2400
DSC_2402 DSC_2401

.

Az eszköz vékonyabb oldalán található két, szabvány USB csatlakozó; középen egy micro USB port, illetve a korábban említett - lámpafunkcóra használható - LED fény. Az akkumulátorról párhuzamosan két eszköz is tölthető, s akkor sincs baj, ha az egyik nagyobb áramerősséget igényel, ugyanis a csatlakozók egyike 5V 2A paraméterű, míg a másik a már megszokott 5V 1A. Tehát egy tablet is könnyedén feltölthető róla, s a leírás szerint +13 óra energiát szolgáltat neki, míg az okostelefont átlagosan 4x tölti fel teljesen (ez egyébként a beépített 8800mAh akkumulátornak köszönhető, amiből nem derül ki sajnos, hogy Lithium vagy Li-Polymer típusú). A középen található micro USB port pedig maga a Power Bank feltöltésére szolgál. Ez utóbbi folyamat kb. 5 órát igényel, melyet az első használatba vétel előtt meg kell ejtenünk.

DSC_2434 DSC_2404 DSC_2408

.

DSC_2419

Az Urban Revolt Power Bank 8800 akkumulátor fogyasztói ára 12.000 Ft körülire tehető, pontosabb árat csak akkor tudunk mondani, ha a forgalmazók közzéteszik azt.

TRUST BLUETOOTH CAR KIT

Autózás közben nagyon sokszor van az, hogy kapunk egy hívást és szeretnénk a vonal túlsó végén lévő féllel beszélni, de nem tudunk, mert a vezetés közben történő mobilozás szabálysértés, amiért a rendőr meg fog büntetni, ugyanis balesetveszélyes. Van az a lehetőség, hogy félreállunk és visszahívjuk vagy headsettel bonyolítjuk le a hívást. Ennek az utóbbi formája a klasszikus, vezetékes headset, amit jóformán már minden okostelefonhoz kötelezően adnak, illetve a vezeték nélküli, fülbe helyezhető változat. Hosszabb használat során azonban ezek az eszközök zavaróak. A TRUST egy olyan autós kihangosítóval ált elő, melyet egyszerűen csak a napellenzőre felhelyezünk, és máris fogadhatjuk a hívásokat anélkül, hogy lefoglalnánk kezünket, fülünket.

DSC_2436 DSC_2437

.

A termék bliszterben kapható, melyben már kívülről is megpillanthatjuk a formáját, kialakítását és méretét. A doboz magában rejt még egy micro USB kábelt az eszköz töltésének céljából, illetve egy rövid útmutatót, mely pár ábrával szemlélteti az üzembe helyezést.

DSC_2442

Kicsit nagyobb eszközre gondoltunk először, amikor megláttuk a sajtóanyagot, azonban kellemesen csalódtunk, hiszen ez a termék elfér a tenyerünkben (pici túlzással). Ha megnézzük szemből, akkor középen feltűnik a TRUST logója, melyet a hangszóró műanyag rácsa ölel körül, majd egy újabb, immáron fémből készült, hangerő gombokat rejtő panelt vélhetünk felfedezni. Felül pedig a legfontosabb gomb, mely a hívások fogadásáért, zene leállításáért (igen, jól írtuk, hamarosan erre is kitérünk), valamint a Bluetooth kapcsolat visszajelzéséért szolgál, de ugyanakkor a töltést és a gyenge akkumulátorszintet is ezen gomb alatt található LED jelzi vissza. Megfordítva az eszközt észrevehetünk egy masszív, fém pántot, mely az autóban történő rögzítésért felel. A kihangosító bal oldalán az ON/OFF kapcsolót találhatjuk, majd közvetlen alatta a beépített mikrofon kapott helyet. A jobb oldalon pedig a micro USB port van; ide kell csatlakoztatni az USB kábelt töltés esetén.

DSC_2445 DSC_2446
DSC_2447 DSC_2448

.

A kihangosító beüzemelését követően fel kell teljesen tölteni (kb. 1,5 óra) a beépített 925mAh Lithium akkut bármilyen szabvány USB-ről (pl. notebook, SMART TV, AC adapter, szivargyújtó ...stb.). Majd ha ezzel meg vagyunk, akkor egyszerűen csak bekapcsoljuk az eszközt, melynek sikerességéről egy angol, női hang ad tájékoztatást a hangszórón keresztül: "Power ON", majd pedig közli velünk, hogy a készen áll a csatlakozásra. Okostelefonunkon bekapcsoljuk a Bluetooth-t, majd megkeressük az elérhető eszözöket, majd kiválasztjuk a TRUST CAR KIT nevűt és csatlakozunk hozzá. Meglepő módon nincs szükség párosítási jelszóra, a kapcsolat azonnal élni fog.

DSC_2459

A kihangosítót feltehetjük a napellenzőre vagy olyan pontra az autóban, ahol viszonylag közel van a fejünk. Erre csupán a mikrofon helyes működése miatt van szükség, a hangszóró megfelelő hangerőn funkcionál, így azzal sincs probléma, ha egy hátul utazónak kell hallani a beszédhangot. A hangerőt tetszőlegesen állíthatjuk. Ha beérkező hívásunk van, akkor a telefonunkon csengőhangja továbbra is hallható lesz mindaddíg, míg a hívást nem fogadjuk a kihangosítóval. Erre úgy van lehetőség, hogy a telefon gombot egyszer, röviden megnyomjuk és már hallhatjuk is a hívó felet. Akkor sem kell megijedni, ha a telefon csnegését nem halljuk, mert a kihangosító elkezd beszélni hozzánk: "Incoming call". Amennyiben nem szeretnénk fogadni a hívást, abban az esetben a telefon gombot legalább 2 mp-ig hosszan megnyomjuk és a hívás máris elutasításra kerül.

DSC_2453 DSC_2461

.

Említettem a zenehallgatást, amit szintén alkalmazhatunk a kihangosítón keresztül. A telefonunk zenelejátszóját elindítva máris tapasztalhatjuk, hogy a zeneszám a nem a telefonon, hanem a kihangosító hangszórójén keresztül fog megszólalni. Persze nem kell erőteljes és mély hangzásra gondolni, mert ez az eszköz a beszédre lett specializálva, mely nagyon is jól hsználható arra a célra, amire kitalálták. Tiszta hangja és magabiztos működése akár 20 órán keresztül nyújtja számunkra a komfort élvezetét vezetés közben.

DSC_2532 DSC_2545

.

A termék egyelőre még nem került a hazai piacra, ára azonban 15.000 Ft körül mozog, s bízunk abban, hogy hamarosan hazánkban is elérhetővé válik a vásárlók számára!

TRUST UNIVERSAL CAR HOLDER FOR SMARTPHONE

Egyre többen használják ki okostelefonuk GPS adta lehetőségeit, mert így nincs szükség méregdrága autós GPS-ek vásárlására, hiszen a telefon egy navigációs szoftver segítségével ellátja ezt a feladatot! S ha már navigálunk, akkor a térképet mindvégig szeretnénk szem előtt tartani; ehhez persze szükségünk van egy autós telefontartóra. A TRUST ezen univerzális tartója tökéletesen fekszik a mai, modern okostelefonokhoz.

DSC_2362 DSC_2363 DSC_2365

.

A terméket dobozban kaphatjuk meg, amin megpillanthatjuk a tartó fotóját és felhasználási javaslatát. Ha kibontjuk a dobozt, akkor máris elénk tárul a termék, mely két részben kapott helyett, melyet a használat előtt össze kell szerelnünk. Nem kell hozzá különösebb tudás; a mellékelt összeillesztési ábra segítségül szolgál a megfelelő összeszereléshez.

DSC_2368

Finom tapintású műanyagból készült maga a tartó mindegyik része. A tapadókorog nem a megszokott átlátszó kivitel, hanem egy erősített, fekete gumitalp, ami nagyon masszív és tartós rögzítést biztosít. A tartó része nagyon esztétikus, ugyanis nem a megszokott formát képviseli, hanem egy kicsit modernebb kialakításban vett részt. A telefontartó része a középen található gombbal tetszőlegesen állítható. Hátul egy kábeltartó vagy másnéven vezeték tartó fül található, így nem kell az összevissza lógó vezetékektől tartani.

DSC_2374 DSC_2387 DSC_2389

.

DSC_2510

A telefont ha behelyeztük a tartóba, akkor csupán a felső részt kell a telefonhoz hozzáigazítani, s ezt követően máris bombabiztosan a helyén marad az okostelefon, tablet vagy navigáció. Maximum 8 cm széles készüléket képes megtartani, mert a fülek ehhez a mérethez lettek maximalizálva. Természetesen az autós GPS-hez is használhatjuk akkor, ha mondjuk elhagytuk vagy eltörtük az eredeti tartóját.

DSC_2385 DSC_2380

.

DSC_2508

Ez a termék annyira új, hogy még hazai forgalmazónál sem kapható, így az árát egyenlőre nem ismerjük!

ajanlott

Köszönjük a terméket a TRUST-nak, hogy a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Trust-logo-3704443296-seeklogo.com

Írta: Teszt delmaster

Hasonló bejegyzések: