trust-okostelefon-kiegeszitok-erkeztek-iii-teszt/2015/01/30

TRUST okostelefon kiegészítők érkeztek III. - teszt

2015. január 30. Teszt delmaster Telefon

A TRUST-tól egy újabb csomag érkezett, melyben most is három olyan fantasztikus terméket mutatunk be, amelyek megkönnyítik a hétköznapjainkat és mindamellett a szórakoztatásért is felelősek. Mostani cikkünkben egy SAMSUNG okostelefonhoz való kártyaolvasó és HDMI átjátszó eszközt, egy külső akkumulátort és egy vezeték nélküli, Bluetooth hangszórót mutatunk be.

DSC_3203

TRUST SAMSUNG GALAXY TV CONNECTION KIT

Korábban kielemeztünk már olyan eszközöket, melyek segítségével az adatokat egyik eszközről a másikra továbbíthatjuk; ezek közül is a népszerűbb kiviteleket, amik közvetlenül az okostelefonhoz csatlakoztathatók, így nincs szükség számítógép közreműködésére az adatmozgatáshoz. A TRUST kiadott egy olyan terméket, mely kifejezetten a SAMSUNG Galaxy okostelefonhoz / Galaxy Note tablethez használható. Mi ezek hiányában egy OVERMAX okostelefonnal próbáltuk ki (sajnos szerkesztőségünkben nem található SAMSUNG készülék).

.

DSC_3207 DSC_3206

.

A termék bliszterben érkezett meg hozzánk, melynek csomagolása már nem ismeretlen számunkra, hiszen többször kaptunk már ehhez hasonló kivitelben eszközöket. A dobozt kinyitva máris megtalálhatjuk a kártyaolvasót, egy speciális, nagyon vékony csatlakozóval rendelkező micro USB kábelt, valamint egy több nyelvű használati útmutatót.

DSC_3208

Az eszköz fekete műanyag borítást kapott, melynek a felső részén a márkajelzés és a fehér színű bekapcsológomb található. Hátoldalon az eszköz pontos típusa olvasható. Egy kb. 10 cm hosszú vezeték jön ki a burkolat egyik feléből, melynek a végén a SAMSUNG okostelefonokhoz alkalmas micro USB csatlakozó található (egy picit hosszabb, mint a szabvány micro USB dugó). A főbb perifériák a ház túlsó felén helyezkednek el: felül az SD-slot, alatta a microSD kártyafoglalat és microUSB port, középen egy USB 2.0 csatlakozó, míg jobbra a HDMI port található.

.

DSC_3211 DSC_3216

.

DSC_3212

Az okostelefonhoz csatlakoztatva memóriakártya-olvasóként és pendrive HUB-ként használhatjuk, míg a mellékelt micro USB kábellel kombinálva a HDMI funkciót aktiválhatjuk, melynek eredményeként a TV-képernyőn megjeleníthetjük telefonunk tartalmát. A bekapcsológomb alatt állapotjelző LED helyezkedik el, melynek zöld színe az USB-pendrive olvasást; a kék a HDMI funkciót és a piros a memóriakártya-olvasást jelzi. SAMSUNG készülék hiányában azonban csak korlátozott az eszköz hazsnálata, ugyanis az OTG kapcsolat ehhez nem elegendő; szükség van a SAMSUNG sajátos rendszerére, mely a TRUST eszközbe beépített chippel kommunikál.

.

DSC_3219 DSC_3220 DSC_3223

.

Amennyiben pendrive-ot és memóriakártyát helyezünk az olvasóba, abban az esetben a tableten megjelenik ezek tartalma, csupán arra kell figyelnünk, hogy egyszerre csak egy portot használjunk adatmozgatásra. Lehetőség van arra is, hogy adatmozgatás közben a telefon akkumulátorát feltöltsük: ehhez a tartozék USB kábelt rá kell dugni az olvasóra.

DSC_3229

Nagyképernyős TV-n tökéletesen meg tudjuk jeleníteni telefonunk képernyőjét, illetve azokat az adatokat, melyek a külső adathordozókon találhatóak. Ehhez nincs másra szükségünk, mint az USB kábel egyik végét az olvasóba, míg másikat a TV USB csatlakozójába dugni (áramigényét ugyanis innen kapja). Ha a TV-n nincs USB port, akkor bármilyen szabvány USB2.0 adapterrel a hálózatból is használhatjuk. Ezen lépés után a HDMI kábellel (ami nem tartozék) össze kell kötnünk a TV-t az olvasóval, s a kapcsolat máris él.

DSC_3326

Sajnos az OVERMAX készülékünkkel ez utóbbi funkciót nem tudjuk elérni, mert a beépített elektronika nem támogatja ezt a készüléket. Vásárlásnál mindenképpen figyelnünk kell arra, hogy a telefonunkat/tabletünket támogatja-e az eszköz. A TRUST SAMSUNG Galaxy TV KIT termék 9.000 Ft körüli áron kapható a viszonteladóknál.

URBAN REVOLT POWERBANK 4400

A TRUST kínálatában már több külső akkumulátort is bemutattunk a 2200mAh-tól egészen a 8800mAh-ig, most viszont a kettő közötti, méretben kisebb eszközt szeretnénk bemutatni nektek. A mostani típus 4400mAh-s, mellyel egy mobiltelefon, tablet vagy sport kamera is többször feltölthető.

.

DSC_3230 DSC_3232

.

A termék bliszerben került forgalomban, melynek a csomagolásán olvasható a gyártó által feltüntetett specifikáció és néhány jellemző. A dobozt kibontva megpillanthatjuk az akkumulátort, egy micro USB kábelt és egy rövid útmutatót a beüzemeléséhez.

DSC_3234

A termék műanyag borítást kapott, melynek a felső és alsó fele fehér színű, az oldala pedig vörös. A felső házon az UR márkajelzés található, valamint a bal felső sarokban egy 4-sávos állapotjelző LED-sor kapott helyet. A bal oldali élen az egyetlen gombot - mely a bekapcsolásért és LED lámpáért felel -, míg a rövidebb élen helyezkedik el az USB2.0 csatlakozó, mely 5V 1A áramleadásra képes.

.

DSC_3235 DSC_3236
DSC_3237 DSC_3238

.

Ugyanezen az élen a jobb oldalon találjuk a LED lámpát, melyet a korábban említett gombbal üzemeltethetünk: 2x röviden történő nyomva tartása aktiválja a zseblámpa funkciót, míg egyszer hosszan megnyomva be-kikapcsolható az eszköz. Illetve a micro USB port is itt került kialakításra: ezen a csatlakozón keresztül tölthetjük fel a külső akkumulátort. A túlsó részen lévő rövid élen pedig az akku típusjelölése található.

DSC_3250

A leírásból nem derül ki pontosan, hogy milyen típusú akkumulátor lett az eszközbe építve, viszont a rácsatlakoztatott okostelefont kétszer tudja teljesen feltölteni, míg a tablet akku idejét 7 órával hosszabbítja meg. Ne tévesszen meg senkit az az információ, hogy egy 5600 mAh-ás akkut hogyan tölt fel 4400mAh-ról? Nem csak tölteni az eszköz, hanem áramot is képes fenntartani, így a nagy akkuval rendelkező eszközöket is működésre bírja.

.

DSC_3251 DSC_3263

.

DSC_3257

Első használat előtt fel kell töltenünk az akkumulátort, mely 5 órát vesz igénybe. A töltéshez szükségünk lesz egy AC adapterre vagy bármilyen eszköz USB csatlakozójára (számítógép, Smart TV, autórádió ...stb.) A töltési folyamatot a kék LED-sor egyirányú fényjátéka jelzi, mely a végéhez érve folyamatos világításba kezd. Az UR PowerBank 4400 termék 5.000 Ft-ért kapható a TRUST viszonteladóitól.

URBAN REVOLT YZO WIRELESS SPEAKER

Nyaralás alkalmával nagyon sokszor jól jönne egy külső hangszóró, hogy ne kelljen az okostelefon recsegő-ropogó, mélyhangmentes hangszórójával bajlódnunk. Rengeteg gyártó dobott már picra különféle kis hangszórót, így most mi is bemutatjuk az UR legújabb mini hangszóróját: az YZO-t.

.

DSC_3265 DSC_3266

.

A hangszóró ugyanolyan bliszterben kapható, mint a fent bemutatott két termék. Parányi mérete szinte elveszik a dobozban, ugyanakkor nagyon esztétikus megjelenése kíváncsivá tett minket. A dobozt eltávolítva találunk még a termék mellett egy micro USB kábelt, egy 3.5mm-es jack kábelt és egy használati útmutatót.

DSC_3268

A hangszóró kellemes tapintású, de ugyanakkor masszív műanyag borítást kapott, melynek a hangszóró felőli része még egy további fémráccsal is el van látva. Majdnem téglatest alakról beszélünk; csupán a bal oldali sarok van levágva, ahova az UR márkajelzés került. De nem csak itt olvashatjuk a feliratot, hiszen a fémrácson is helyet foglal a jobb alsó sarokban, de ezúttal dombornyomott formába öltve. A fémrács enyhén keresztbe "hullámos" kialakítású, de ez ne zavarjon meg senkit, ugyanis ez a termék dízájnja. Felül a Bluetooth felirat mellett 4 gombot találunk (balról jobbra haladva): módváltó, hangerő fel-le és megállítás/indítás/telefonhívás funkciógombot.

.

DSC_3270 DSC_3272
DSC_3273 DSC_3275

.

A ház két oldalán nem található periféria, mert ez a hátsó lapra került. Itt helyezkedik el a Line IN bemenet, ON/OFF kapcsoló (mely zöld/piros színű hátérrel jelzi a működés állapotát) és a micro USB csatlakozó, amin keresztül feltölthetjük a hangszóró beépített akkumulátorát. Alul egy nagy "ablak" található, mely a kivehető / cserélhető 3.7V 500mAh Li-Lon akkumulátort rejti. És nem utolsó sorban egy csuklópánt rögzítési lehetőséget is felfedezhetünk a bal felső sarokban.

DSC_3281

A hangszóró beüzemelése előtt az akkumulátort teljesen fel kell tölteni (kb. 1,5 óra), mely kb. 7 órányi működést biztosít. Ha sikerült feltöltenünk az akkumulátort, akkor nincs más teendőnk, mint bekapcsolni a hangszórót, majd párosítani az okostelefonunkkal. Ezt megtehetjük a mellékelt audio jack kábellel, illetve a kényelmesebb megoldás érdekében: Bluetooth-on.

DSC_3285

A módváltó alapesetben a BT kapcsolatot aktiválja, melyet a váltakozva villogó zöld-kék LED jelez vissza a hangszóró jobb sarkában. Bekapcsoljuk a telefonon a BT-t, majd összepárosítjuk az elérhető hálózatok közül az UR SPK-08 nevűvel. A kapcsolat máris kész, melyet lassan villogó kék LED mutat.

DSC_3292

.

DSC_3314 DSC_3309

.

Meglepően erős kis hangszóróról beszélünk, s érdekessége, hogy hangereje betölti egy egész nappalit. Hangzása megfelelő, ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a beépített hangszóró nem képes a középtartománynál "mélyebb" hangokat lejátszani; így ne várjunk tőle mélyhangzást. Szemléltetésként összehasonlítottuk a TRUST JukeBox-szal méretben és hangzásban is (természetesen "övön aluli" dolog egy kalap alá venni a két eszközt, mert az utóbbi dupla hangszórós és már a mélyhangokat is kezeli).

DSC_3323

Az URBAN Revolt YZO hangszóró 8.000 Ft-ért vásárolható meg a viszonteladóknál.

ajanlott

Köszönjük a TRUST-nak, hogy a termékeket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Trust-logo-3704443296-seeklogo.com

Írta: Teszt delmaster

Hasonló bejegyzések: