trust-slize-ultra-slim-graphic-tablet-grafikusok-szamara-kotelezo/2013/06/21

Trust SliZe Ultra Slim Graphic Tablet - grafikusok számára kötelező

2013. június 21. Bibók Richárd

A korábbiak során elég sok Trust terméket mutattunk be. A mai nap során egy olyat szeretnénk bemutatni, melyet a korábbiak során még nem, vagy csak érintőlegesen. A Trust SliZe Ultra Slim Graphic Tablet egy igazán kifinomult eszköz, melyet leginkább grafikai tervezők számára ajánlott, de akár az is hasznát veheti, aki szeret rajzolni.

Trust SliZe Ultra Slim Graphic TabletA Trust grafikus táblájának egyik alapja egy 254x152 mm-es munkafelület. Ez a felület lényegében egy olyan terület, mely a toll számára sugározza a koordinátákat, tehát jelzi, hogy pontosan melyik pontján jár. A másik lényeges pont a toll. A toll működtetéséhez energia szükséges, erről gondoskodik a csomagban mellékelt elem, melyet első használat előtt helyezhetünk el benne. Ez ahhoz szükséges, hogy a toll jelet tudjon adni a tábla számára, mely továbbítja azt számítógépünk felé. A toll hegye úgy van kialakítva, hogy néhány ezer nyomáskülönbséget érzékeljen, ezáltal pontosabb, valósághűbb képet kirajzolva a képernyőre.

 Trust SliZe Ultra Slim Graphic TabletA tábla szélén található 8 érintőgomb. Ezek programozhatóak, ezáltal megkönnyítik munkánkat, ugyanis nem kell a képernyőn keresgélni, hol találjuk meg a radírt, az ecsetet, a ceruzát vagy éppen a pepitát. Ezek használatával jelenősen egyszerűbb a munka, ugyanis ez látható számunkra, így tudjuk, hova kell kattintani, addig a képernyőn nehezebb keresgélni az adott pontot. Azonban, hogy navigálni is lehessen, a tollat a munkafelület felett tartva, egérként is használhatjuk, ugyanis hozzáérintés nélkül is érzékeli, azonban, míg az érintést kattintásnak veszi, addig a közelében tartva a kurzor követi a tollhegyet.

Trust SliZe Ultra Slim Graphic TabletA Trust SliZe Ultra Slim Graphic Tablet kialakítása rendhagyó, ugyanis tervezői úgy alkották meg, hogy vékonysága megkönnyítse a felhasználó munkáját és tárolását, illetve stílusa bármilyen környezetben tökéletesen mutasson. A tervezők figyeltek arra is, hogy használaton kívül a toll ne keverhessen el, ezért mellékeltek egy egyszerű tolltartót is, melybe beleállítva a tollat, bármikor egyszerűen újra rajzolhatunk tovább.

Összegezve: a készülék leginkább grafikusok számára ajánlott, azonban aki szeret rajzolni, azonban a hagyományos papírt már elavultnak tartja, ne habozzon utána nézni a Trust eszközének. Magyarországon kb. 23000 Ft-ért lehet hozzájutni, azonban aki számára fontos a grafika, a rajz, azok számára megéri az árát.

ajanlott

Írta: Bibók Richárd