trust-tytan-stage-2-1-bluetooth-hangrendszer-teszt/2014/03/03

TRUST Tytan Stage 2.1 Bluetooth hangrendszer - teszt

2014. március 03. Teszt delmaster Hangeszközök

Elérkezett az idő, hogy bemutassuk a TRUST gyártó legerősebb, 2.1-es hangrendszerét: a 200 W színpadi teljesítményű TRUST Tytan Stage 2.1 hangszórót, mely beépített Bluetooth-al rendelkezik, így okostelefonról közvetlen vezeték nélkül is átjátszhatjuk kedvenc zenéinket! Olvassátok el cikkünket és megismerhetitek ezt a tesztgyőztes terméket!

TRUST TYTAN STAGE 2.1 BLUETOOTH SPEAKER

DSC_7729 DSC_7730

.

DSC_7733

A TRUST dízájnnal ellátott, méretes doboz elég nehéznek bizonyol, hiszen közel 14 kg-ot nyom, s kíváncsian vártuk a doboz tartalmát, mely nem volt már meglepetés számukra, hiszen tudtuk, hogy mekkora méretekkel bír pontosan. A hangrendszer minden eleme és tartozéka nagyon precízen van becsomagolva annak érdekében, hogy szállítás közben ne tudjon megsérülni. A kartondoboz is már nagyon erős kivitel, melynek stabil tartása van.

DSC_7741

A doboz tehát magában rejti a subwoofert, két satellite hangfalat, egy 2.5m hosszú és egy 10cm-es 3.5mm-es jack audio kábelt, RCA és jack lengőaljú átalakítót és egy 15 PIN-es RGB (monitor) kábelt, valamint egy rövid használati útmutatót. Ha mindent szerencsésen kicsomagoltunk, akkor nincs más hátra, mint hogy összekapcsoljuk a hangrendszer tagjait a megfelelő módon.

DSC_7753

.

DSC_7756 DSC_7759

.

DSC_7745

A kissé döntött formájú, négyzetes subwoofer - mint a legnagyobb tag - adja a 2.1-es hangzás értelmét, így nagyon fontos, hogy a kialakítása megfelelő legyen. Erre gondosan ügyelve, a gyártó fából készítette el a mélynyomót, majd erre egy erezett, bőr hatású rétegett kapott.

DSC_7859

Alul négy masszív talpat találhatunk, ami azt a célt szolgálja, hogy a rezgések ne közvetlenül kerüljenek a padlóra, mert ezzel a zenei élményt rontaná. Szemből egy védőrácsot figyelhetünk meg, ami mögött ott bújik maga a hangszóró. Hátul a subcső található, melyet belülről egy háló véd. A subwoofer jobb oldalán kapott helyet a főkapcsoló, innen jön ki a tápkábel, és ide kell csatlakoztatni a bal és jobb hangszórókat (bővebben lent).

DSC_7774 DSC_7772

A satellite hangszórók szintén hátra dölő pozícióban foglalnak helyet. Külsőre hasonlóak, de mégsem keverhetők össze: a hátulján feliratok jelzik, hogy jobb (R) vagy bal (L) hangfalról beszélünk. Szintén fa dobozosak, csupán elől található egy műanyag keret, ami tökéletesen lett illesztve. Közép- és magassugárzót rejt magában, így ezektől a hangfalaktól mély hangot nem kapunk annak ellenére, hogy ezen elemeknél is kialakításra került a subcső hátul.

DSC_7771

A bal hangszóróból egy kb 2 méter hosszú, RCA dugóval ellátott vezeték jön ki, melyet a mélynyomóra kell kötni. A jobb hangszóró már teljesen más specifikációval rendelkezik, hiszen ez a teljes hangrendszer vezérlője; itt található a kezelőpanel, mellyel állíthatjuk a hangerőt, hangszínt és a basszust, valamint itt dughatunk rá fejhallgatót, és bemenő hangforrást (3.5mm jack kábellel). Találunk még három gombot is, melyek a hang némításáért, módváltásért és a Bluetooth eszközök összekapcsolásáért felelnek. A gombok felett egy állapotjelző LED található, mely működés közben pirosan világít, ha pedig vezeték nélküli kapcsolaton használjuk, akkor kék villogó fényre vált. A hátlapon találjuk meg az RGB csatlakozót, amivel a subwooferhez kapcsolódik; a többerű vezetéknek köszönhetően minden funkcióra jut egy-egy szál, így egy "monitor" kábellel megoldható a kommunikáció, ami ugyebár tartozéka a szettnek.

DSC_7787

.

DSC_7856 DSC_7796

Vezetékről könnyedén használhatjuk minden olyan eszközzel, amely rendelkezik fejhallgató bemenettel, így TV-ről, számítógépről, okostelefonról vagy akár tabletről is játszhatjuk a zenét. A kényelem szempontjából viszont sokkal előnyösebb a Bluetooth hangátvitel, amikor nincs szükség vezetékekre, s kb. 8-10 méter  távolságból is könnyedén átküldhetjük a hangokat a hangrendszerre. Ehhez a funkcióhoz nem kell mást tenni, mint a MODE gombot megnyomni addig, míg a LED kék gyors villogásra nem kezd váltani. Ezt követően pl. a tablettel megkeressük az "Elérhető eszközök" alatt a TRUST SPK-03 nevűt, s felcsatlakozunk rá. Ha sikeres volt az összeköttetés, akkor a LED lassú villogásra vált, s nyugtázza egy halk hanggal a kommunikáció meglétét.

DSC_7808

A gyártó ezt a hangrendszert is ellátta energiatakarékos üzemmóddal, ami abban nyilvánul meg, hogy a rendszer kikapcsol automatikusan, ha 60 percen belül nem érzékel hangforrást. Természetesen visszakapcsol, mihelyt újra hangsávot érzékel. Különösen hasznos funkció, mivel 3A folyamatos áramfelvétele van a hangrendszernek.

BEMUTATÓ VIDEÓ

[youtube]

[/youtube]

SPECIFIKÁCIÓ

Csúcsteljesítmény: 200W
RMS teljesítmény: 100W
Áramfelvétel: 3A
Fejhallgató kimenet: igen
Audio bemenet: igen, 3.5mm jack
Bluetooth kapcsolat: igen, 4.0
Energiatakarékos üzemmód: igen

.

ÖSSZEGZÉS

A TRUST Tytan Stage 2.1 hangrendszer kitűnő hangzása már meghazudtolja a színpadi teljesítményt, s elfeledteti velünk, hogy otthon vagyunk, s nem koncerten. A mély hangzása nagyon brutális és tiszta, nem hallható torzítás. A filmezés olyan élményeket nyújt, mintha moziban ülnénk. Jó hír azoknak, akik nem lehetnek ott pl. a Sziget Fesztiválon, így ők a koncerteket magas minőségű hangzásban, otthonról is nyomon követhetik!

DSC_7811

A TRUST bizonyította, hogy a multimédia kiegészítők terén igen is otthon van, így kiérdemelte a TESZTGYŐZTES címet! A termék nagyon jó áron kapható, viszont csak nagyon kevés forgalmazónál érhető el, kb. 35.000 Ft körüli áron. Mi mindenképpen ajánljuk mindenkinek, aki szeret zenét hallgatni, filmet nézni, s sokat ad a hangzásra, nekik ez a termék a legjobb választás!

Aki még mindig nem tudná elképzelni, hogy milyen brutális basszust ad a Tytan Stage 2.1, annak azt ajánlom, hogy tekintse meg a bemutató videónkat (fent) olyan hangfalon, ami szintén rendelkezik mélysugárzóval (subwoofer), így át fog jönni a hangzás.

tesztgyoztes

Köszönjük a TRUST-nak a terméket, hogy a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Trust-logo-3704443296-seeklogo.com

Írta: Teszt delmaster

Hasonló bejegyzések: