trust-urban-dixxo-wireless-speaker-with-party-lights-teszt/2016/08/02

TRUST URBAN DIXXO Wireless Speaker with Party Lights - teszt

2016. augusztus 02. Teszt delmaster Hi-Fi

Nagyon sok vezeték nélküli hangszóró látott napvilágot a Bluetooth eszközök megjelenésével és minden gyártó próbál valami újjal előrukkolni, amivel még más nem próbálkozott. Mi is számos darabot bemutattunk, de amit a TRUST-tól kaptunk, még nem volt szerencsénk megismerni. Milyen is egy jó kis party hangszóró villogó fényekkel? Cikkünkből kiderül!

TRUST URBAN DIXXO WIRELESS SPEAKER WITH PARTY LIGHTS

Megérkezett a TRUST kínálatában a DIXXO nevet viselő, vezeték nélküli hangszóró, mely teljesítményén felül még egy extrával is rendelkezik: 360 fokba ívelő RGB LED világítással. Igazi party hangulat, igazi party őrülteknek!

.

DSC_5701 DSC_5702 DSC_5703

.

A dobozból kivéve ez a termék is a szokásos blisztert kapta, mely körbe öleli a hangszórót. Tartalmaz a csomagolás még egy micro-USB és egy 3,5mm-es jackdugós kábelt, valamint egy használati útmutatót.

DSC_5705

A hangszóró nem mondható parányi méretűnek, ugyanis a tenyérben abszolút nem fér el. A nagy méretek, nagy teljesítményt sugallnak. De mielőtt technikailag is megvizsgálnánk, nézzük a külsejét: a hengeres alakú hangszóró fémrácsot kapott, melynek a két végén szivacsos korongok találhatóak. A felső korongon találjuk az alábbi érintőgombokat: hangerő le-fel/továbbléptetés, módváltó és LED világítás kapcsoló, illetve középen egy opció gombot. Az alsó korongon az eszköz adattáblája van. Ha elfordítjuk a hengert, akkor észreveszünk egy gumírozott sávot, ami további perifériákat rejt magában. Ide került a TRUST Urban logó is, illetve a gyártó itt alakította ki az USB2.0 és microUSB portokat, a jack csatlakozó helyét, az akku és BT visszajelző LED-eket, a microSD kártyafoglalatot és a bekapcsoló gombot is.

.

DSC_5706 DSC_5708

.

DSC_5709

Használat előtt fel kell tölteni a beépített 2200mAh akkumulátort, ami 15 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. A töltéshez a mellékelt micro-USB kábelt kell csatlakoztatnunk egy min. 2A áramot produkáló áramforráshoz (számítógép USB portja és telefontöltő nem megfelelő). A teljes töltöttségig 5 óra szükséges, melyet a visszajelző zöld fénye nyugtáz.

.

DSC_5710 DSC_5711

.

Négy mód közül válaszhatunk: BT, Line-IN, USB, SD,  de talán az egyik legkonfortosabb a Bluetooth kapcsolat, így az okostelefonról közvetlenül játszhatjuk kedvenc számainkat. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a bekapcsolni a hangszórót, ekkor elkezd a kék állapot LED villogni és máris párosításhoz aktív az eszköz. Telefonunkon megkeressük a TRUST DIXXO nevű eszközt, majd felcsatlakozunk rá. A párosítást követően a hangszóró aktívvá válik.

DSC_5714

Amennyiben microSD kártyáról használnánk, abban az esetben a módváltó (M) gombot röviden megnyomjuk 4x, és a hangszóró egy egyedi dallammal nyugtázza a működést. Természetesen először microSD kártyát kell behelyezni a hangszóróba és csak utána kiválasztani a funkciót, mert ellenkező esetben a port inaktív és nincs hova váltani.

DSC_5765

AUX módban is működtethetjük a készüléket, ehhez a mellékelt jackdugós kábelt kell a telefonba és a hangszóróba dugni, majd a módváltó gombot addig 2x megnyomni, majd egy másik szignál jelzi, hogy aktív a jack port.

DSC_5758

Pendrive-ról vagy külső merevlemezről is tudunk zeneszámokat lejátszani a hangszóró segítségével. Csatlakoztassuk az USB portra a zeneforrást és nyomjuk meg a módváltó gombot 3x, ekkor válik aktívvá ez a funkció.

DSC_5762

LED ÜZEMMÓD

A zenelejátszás a LED üzemmódtól teljesen független, de ugyanakkor egy rendkívül izgalmas zenehallgatást eredményez. A napocska ikon gombbal tudjuk a LED fényt vezérelni. 56 db LED gondoskodik a felhőtlen szórakozásról.

.

DSC_5715 DSC_5723 DSC_5744
DSC_5725 DSC_5746 DSC_5739

.

Nyomjuk meg a fent említett gombot egyszer röviden, ekkor aktiváljuk a világítást. A bekapcsolás pillanatában automatikus üzemmódban működnek a LED-ek, tehát minden szín aktív. Ha hosszan nyomvatartjuk a gombot, akkor az alábbi színek közül választhatunk: lila, sárga, kék, zöld és piros. A LED-ek fényjátékban úsznak, illetve equalizer effekteket játszik. Nehéz lenne leírni, hogy milyen irányban, milyen fény látható, de úgy kell elképzelni, hogy van balról jobbra relációs (<) jel mozgás, lentről fel, balról-jobbra és vissza, az összes szín eggyel feljebb ugrik, áttűnés a bal felső sarokból a jobb alsóba… stb. Kb. 5 mintában tud bármelyik színnel vagy az összessel egyszerre játszani. A 6. gombnyomásra a fények kialszanak, ez a LED nélküli üzemmódot jelenti.

DSC_5760

Amennyiben az okostelefonról zenét hallgatunk és a telefonra aktív hívás érkezik, a hangszórón található opció gombbal fel tudjuk venni a hívást és ugyanezzel meg is tudjuk szakítani a vonalat. A hangszóró beépített mikrofonnal rendelkezik, így elegendő a hangszóróba beszélni és a hívó fél hallani fogja a hangunkat.

Az eszköz 2 beépített hangszórót tartalmaz, melyek együttesen 20W zenei teljesítményre képesek. Rendkívül erőteljes, dinamikus hangzása van; mélyhangok kiemelésével a hangszóró "elmászik" az asztalról tudatva, hogy a mélyhangokat is rendkívül jól kezeli. A korábban bemutatott TRUST Jukebarral összehasonlítva nem csak méretbeli különbségeket vélünk felfedezni, hanem hangzás és teljesítménybelit is. Mintegy duplája a szóbahozott típusnak.

DSC_5766

Egyetlen olyan kellemetlenséget véltünk felfedezni a működésében, ami számunkra zavaró: az a bekapcsolást követő fél hangerő, illetve a módválasztásnál hallható hangos effekt. Egy csendesebb helyen ne is probálkozzunk a beállítással, mert a fél hangerő is 10W már és mire levesszük a hangerőt, arra már mindenki odafigyelt :) Talán ez az egy dolog van, ami miatt nem tökéletes a termék, de elképzelhető, hogy csak minket zavart ez.

DSC_5756

Összességét tekintve ez a termék nem csak a fiatalok körében lesz igazán elterjedve, hanem az idősebb korosztályt is képviselheti, ugyanis egy kerti party alkalmával egyszerre gondoskodunk a zenéről és a fényekről. Legyen tél vagy nyár, kültér vagy beltér, a TRUST DIXXO biztosan felvidít és kikapcsol téged! A hangszóró jópár hazai forgalmazónál megtalálható 22.000 Ft körüli áron.

tetszett

Köszönjük a TRUST-nak, hogy a terméket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Trust-logo-3704443296-seeklogo.com

Írta: Teszt delmaster

Hasonló bejegyzések: