trust-verro-avagy-dolgozzunk-kenyelmesen

Trust Verro - avagy dolgozzunk kényelmesen

2020. december 29. Kocsis Bence Egér

A Trust palettáján már szerepelnek olyan ergonómikus egerek, melyek első ránézésre furának mondhatók. Ilyenek a Verto és a Verto vezeték nélküli egerek. Nemrégiben újabb taggal bővült az ergonómikus egerek listája, ugyanis megérkezett a Verro Wireless egér, melyet a gyártónak köszönhetően ki is próbálhattunk. 

Az egér csomagolása a Trust-nál megszokott dizájn, fekete doboz, rajta néhány illusztrációval és a főbb tulajdonságokkal, melyek közt szerepelnek a legfontosabb paraméterek és az egérről és az egér speciális képességei. A dobozt kibontva az egeret habfóliában találjuk, mely mellett egy dokumentáció és egy elem is helyett kapott, mellyel a vezeték nélküli működést valósíthatjuk meg.


A habfóliából az egeret kivéve léthatjuk, micsoda fura kinézetű megoldást kaptunk. A fő gombok a megszokott vízszintes kivitelhez képest 60 fokkal jobbra el lettek forgatva és úgy tűnik, hogy az egér az oldalára dőlt. Maga az egér 137 x 74 x 68 mm-es méretekkel rendelkezik, súlya az elhelyezett elemmel 130 gramm. Felülről nézve az egér úgy néz ki, mint egy behajlított kéz, aminek a jelentőségére később ki fogunk térni. 


Anyaghasználat tekintetében fontos megemlíteni, hogy a felület egy kényelmes matt kivitel, és csak a belső rész burkolatára került szürke műanyag elem. A tenyér alatti részen apró rovátkák vannak, melyek ugyancsak a kényelmet szolgálják, emellett esztétikai szerepet is betöltenek. 


A fő gombok között kapott helyet a görgő, mely gumis burkolattal lett ellátva, emellett találunk egy DPI állító gombot is. A túloldalon két további gombot látunk, melyek szoftveresen sajnos nem programozhatók, hisz nincs lehetőség vezérlő program telepítésére. 

Az egér alsó részén találjuk a teflon bevonatú tappancsokat, melyek a csúszás és kényelmes használat feltételei. Találunk még egy ki/bekapcsoló gombot is, mely a vezeték nélküli egerek és egyébként perifériák alapvető eleme. A felnyitható rekesz alatt találjuk a számítógépbe, laptopba és egyéb eszközbe dugható , 2,4 Ghz-es frekvencián kommunikáló érzékelőt. Az elemet is ide tudjuk behelyezni. A gyártó oldalán azt olvashatjuk, hogy a mellékelt elem 3 hónapig használható, de természetesen ezt az időtartamot egy jobb elemmel ki tudjuk tolni. Az egér alsó részén láthatjuk még az optikai szenzort is , melynek kiléte számunkra ismeretlen, a gyártó oldalán csak annyi információt találtunk , hogy 600 és 1600 DPI között képes működni. 

Az egér fogásra - az első sokk után, melyet a normál kinézetű egerek használata idézett elő - kimondottan kényelmes. Az alkar teljesen vízszintesen volt az asztalon, nem emelkedett el és ez hosszú órákon át tartó használat után sem volt kényelmetlen. Igyekeztem minél több időt szánni az egérre, hogy ez kiderüljön és valóban a tapasztalataimat tudjam leírni. A fő gombok, a görgő, a DPI állító gomb és a két bal oldali gomb mind-mind kézre áll, egy pillanatra sem éreztem, hogy nyújtózkodni kellene egy gombnyomáshoz. 

Összegzés:

A Trust Verro egere a belépő szintet képviseli. Nem tud többet, mint egy normál egér - talán a DPI állítás lehetőségét és a vezeték nélküli funkciót leszámítva - de kimondottan kényelmes, teljesen más érzés, hisz a kezet a normál helyzetben engedi tartani. A 600-1600 DPI tartomány a legtöbb feladat ellátásához elegendő és a vezeték nélküli működés nagyobb szabadságot jelent a felhasználók számára. A Trust Verro 9-10 ezer forint körüli áron szerezhető be. További információkat az egérről a gyártó oldalán találtok.  

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: