ts12c-ujabb-usb-3-1-gen-2-type-c-docking-dokkolo-a-silverstone-tol/2017/05/16

TS12C - Újabb USB 3.1 Gen 2 Type-C dokkoló a Silverstone-tól

2017. május 16. Kocsis Bence

A SilverStone bejelentette legújabb külső, merevlemez dokkoló állomását, a TS12-t, mely két darab 2,5 hüvelykes, vagy két darab 3,5 hüvelykes merevlemezt képes fogadni, érdekessége pedig az, hogy 10 Gb/s sávszélességet biztosító USB 3.1 Gen 2 kompatibilitással és Type-C csatlakozóval rendelkezik. A TS12 olyan funkciókkal rendelkezik, mint az UASP (USB Attached SCSI Protocol) és a JBOD mód (utóbbi segítségével a csatlakoztatott merevlemezek összefűzhetők, a számítógép egy merevlemeznek fogja őket látni).

S_TS12C

Kényelmes  tulajdonsága a TS12 dokkolónak, az offline adat duplikálás lehetősége, ami közvetlen adat klónozást tesz lehetővé anélkül, hogy a merevlemezt a számítógéphez csatlakoztatnánk.

ts12c-34right-top

Ami a kompatibilitást illeti, a TS12 megbítkózik a SATA , SATA II és SATA III csatolófelülettel rendelkező merevlemezekkel és olyan eszközökhöz tudjuk csatlakoztatni, melyek legalább USB 1.1 komenettel rendelkeznek.

S_TS12Cb

Az alig fél kilós dokkoló kimondottan esztétikus, az igényes fémháznak köszönhetően akár még a nappaliban is beüzemelhetjük. A gyártó a dokkolóhoz többféle adaptert (köztük természetesen az EU-s)  is mellékelt. Ami az árat illeti, a gyártó egy 97 eurós árcédulát "ragasztott fel", amire még rájön az országra jellemző helyi adó. A SilverStone TS12 már elérhető.

Írta: Kocsis Bence