ugynokok-kozt-deceive-inc-ps5-teszt

Ügynökök közt - Deceive Inc. PS5 teszt

2023. március 23. Uszkai Dávid Konzol

Kipróbáltuk a Sweet Bandits Studios legújabb játékát, a Deceive Inc.-et ami az ügynökök és a kémek világába repít el minket egy röpke kalandra. Hogy milyen lett a játék? Tesztünkből kiderül!

A Deceive inc. alapvetően egy többszereplős játék, ami elsősorban a játékosokat helyezi előtérbe, akiket kémekként pakol le a pálya különböző pontjain és akiknek különböző feladatokat kell közösen megoldaniuk, mindezt a lehető legkevesebb feltűnéssel és figyelemfelkeltéssel. A játék egy futurisztikus világban játszódik, ahol a fő cél a többi játékos megtévesztése azért, hogy elérjük a legfőbb célunkat.

A játékmenet során a játékosoknak folyamatosan figyelniük kell a környezetüket és fel kell ismerniük az áruló árulkodó jeleit. Az áruló játékos szerepe rendkívül fontos, mivel az ő munkája az, hogy megakadályozza a többiek nyertes kijutását.

Ami a játékmenetet stílusát illeti, egy aszimmetrikus lopakodós játékot kapunk. Minden játékos egyedi szerepet tölt be, különböző képességekkel indul és különböző feladatokat kell el is végeznie. Míg egyes játékosoknak lehet a feladata a rendszer feltörése, addig másoknak pont, hogy meg kell azt védeniük. A különböző játékosok ennek megfelelően szorosan együtt kell, hogy működjenek annak érdekében, hogy mindenki elérje a közös célt – mindemellett persze a szabotőrökre is nagyon oda kell figyelni.

Számos kütyü és kiegészítő is a segítségünkre lesz, ugyanis a játék rengeteg kütyüt és eszközt tartalmaz, amelyek segítségével a játékosok különböző előnyöket szerezhetnek maguknak az ellenféllel szemben. Ilyen például a drónok, amiknek a segítségével megfigyelhetjük az ellenfelet és számos hasznos infót gyűjthetünk róluk, ezen felül pedig még akár csapdákat is állíthatunk nekik.

Az egyik legjobb dolog pont ez a játékban, hogy a játékosoknak nagyobb szabadsága van abban, hogy miként játszanak. Az egyéni stratégiák, csoportos együttműködések és személyes preferenciák mind hozzájárulnak a játékmenet egyedi és változatos élményéhez. Éppen ezért, a játék nehéz lehet azoknak, akik nem szoktak hozzá az ehhez a típusú játékokhoz.

A játék grafikája lenyűgöző, és a hanghatások nagyszerűen hozzájárulnak a játék izgalmas hangulatához. Az irányítás könnyen tanulható és kezelhető. A játék futurisztikus világa tele van nagyon szép elemekkel, elegáns környezettel, amely remek hangulatot idéz a játéknak. A hangok is nagyon jól össze lettek rakva, a különböző keveréke az elektronikus és a könnyű zenének mind-mind hozzátesz egy jó adaggal a játékélményhez.

Összességében a Deceive Inc. egy remek játék, amely izgalmas és változatos játékmenetet kínál a játékosoknak. Bár a játék nehezebb lehet az új játékosok számára, amiben a megfelelő kommunikáció és az ismeretlen játékosok szintén nehezítő tényezők, ennek ellenére a játék egy igazán izgalmas és innovatív új tagja a többjátékos műfajnak. Aszimmetrikus játékmenete, lenyűgöző grafikája és a különböző izgalmas hangeffektek kombinációja olyan játékká teszi, amely biztosan tetszeni fog a „kémműfaj” rajongóinak. 

A tesztpéldányt a játék forgalmazója, a Mark Allen PR biztosította számunkra, melyet ezúton is köszönünk nekik!


Írta: Uszkai Dávid

Hasonló bejegyzések: