uj-219-es-ultrawide-monitor-termekcsalad-az-lg-tol/2014/06/03

Új 21:9-es UltraWide monitor termékcsalád az LG-től

2014. június 03. Kocsis Bence Periféria hírek

Az LG, az UltraWide képarányú monitorok vezető gyártója a mai napon bemutatta hazánkban legújabb, 21:9-es monitorcsaládját, amelyben egyaránt megtalálhatók a professzionális és a hétköznapi használatra szánt modellek. A termékpaletta csúcsát a világon egyedülálló 34 hüvelykes, 21:9-es QHD (3440x1440) felbontású 34UM95-es modell képviseli, amely kimondottan a profi felhasználóknak jelent vonzó alternatívát. Emellett bemutatkoztak az UM65-ös modellek, melyek 34, 29 és 25 hüvelykes méretben és 2560x1080-as felbontással érhetők el azon felhasználók számára, akik a 21:9-es képarány nyújtotta szabadságot keresik.

Az LG a 21:9-es képarányú monitorok vezető gyártójaként olyan prémium minőségű, IPS panellel szerelt kijelzőket vezet be a piacra, amelyek mind kialakításukban, mind képminőségben megfelelnek a legkülönbözőbb felhasználói igényeknek, a professzionálistól a hétköznapiig. Ez a képarány egyedülálló szabadságot kínál a monitor használójának, legyen szó akár munkavégzésről, akár multimédiás felhasználásról, vagy éppen játékról. A világ első 34 hüvelykes, 21:9 képarányú UltraWide QHD monitorának, illetve az UM65 sorozat három méretben elérhető modelljeinek köszönhetően az LG 2014-es termékpalettája büszkélkedhet a legtöbb ilyen képarányú termékkel valamennyi gyártó között.

A 34UM95-ös modell nem csak tekintélyes méretével és UltraWide kialakításával vív ki tiszteletet magának, hanem mindez 21:9-es UltraWide QHD, azaz 3440 x 1440 pixeles felbontással is párosul, ami közel 2,4-szerese egy 16:9-es Full HD, és közel 1,8-szorosa egy 21:9-es Full HD monitor felbontásának. Ilyen méretben ekkora pixelsűrűség soha nem látott szabadságot és hatékony munkavégzést tesz lehetővé például a professzionális videó vagy hangvágással, bármilyen 3D grafikával, illetve más vizuális művészettel foglalkozó szakemberek számára.

UM65_UltraWide

A hatalmas képernyőn megjelenített számos tartalom gyors és gördülékeny kezeléséhez a csatlakoztatási lehetőségek terén is kimagaslót kell nyújtania a monitornak. A 34UM95-ös modell a monitoroknál jelenleg elérhető leggyorsabb, akár 20 Gb/s adatátviteli sebességre képes Thunderbolt 2 szabvány támogatásával új etalont teremt ilyen téren is. A Thunderbolt™ 2-vel a felhasználók tömörítetlen nagy felbontású videókat nézhetnek és szerkeszthetnek, egyúttal pedig más eszközökre is továbbíthatják az adatokat — mindezt egyetlen porton keresztül. Egyszerre több készülék is összekapcsolható, ami hihetetlenül hatékony munkaállomások kialakítását teszi lehetővé. A Thunderbolt 2-vel az LG 34UM95 az Apple új Mac Pro számítógépéhez is csatlakoztatható, így a felhasználó a jelenleg rendelkezésre álló leggyorsabb kábelkapcsolat előnyeit élvezheti. A HDMI és a DisplayPort szabvány támogatásának köszönhetően a tartalmak számos eszközről tükrözhetők és továbbíthatók a monitorra.

A sebesség azonban nem minden, a színhűség legalább olyan fontos a profik számára. A kiemelkedő minőségű IPS panelnek köszönhetően bámulatosan tiszta és színhű képet nyújtó LG 34UM95 az sRGB színtér több mint 99 százalékát képes megjeleníteni és DisplayPort használata esetén akár a 10 bites színfeldolgozás is elérhető. Hardveres kalibrációra is lehetőséget biztosít a monitor, melyhez az LG saját True Color Finder szoftverét használhatják a felhasználók. Az újdonság a megjelenített színek pontossága terén még a grafikai és szórakoztatóipari területen dolgozó szakemberek elvárásait is felülmúlja.

29UM65-2

Mindezek az előnyök elegáns külsőben öltenek testet, az LG CINEMA SCREEN formatervéhez hűen, a lebegő hatást kölcsönző Crystal Float állvánnyal. A leheletvékony keret és az átlátszó állvány mellett a monitor beépített sztereó hangszórókkal kelti életre a játékokat és a filmeket.

A 34UM95 monitor már nemzetközi elismerésben is részesült, hiszen 2014 áprilisában megkapta a TIPA legjobb fotó monitornak járó elismerését.

Az UM65-ös monitorcsalád 34, 29 és 25 hüvelykes méretben kínálja az LG kijelző technológia kimagasló tulajdonságait. Mindhárom monitor 2560x1080-as felbontásban képes megjeleníteni az sRGB színtér több mint 99 százalékát. A gyors mozgások sem okozhatnak gondot, hiszen a monitorok 5 Ms-os válaszidővel rendelkeznek, illetve az IPS panelnek köszönhető a betekintési szög 178 fokos, vagyis eszményi megjelenítők mind filmezéshez, mind játékhoz. Megjelenésükben a letisztult és elegáns vonalat képviselik, hála az LG ultravékony keretet jelentő CINEMA SCREEN dizájnjának, ami a 34UM65 esetében a légies Crystal Float áttetsző állvánnyal is kiegészül.

A mindennapi használat kényelmét innovatív, felhasználóbarát funkciók fokozzák. Az olvasási üzemmódban megjelenített képek például papírra nyomtatott hatást keltenek, ami kevésbé fárasztó a szemnek, egyúttal energiatakarékosabb is. Nagyban segíti továbbá a mindennapi munkavégzést a monitorok 4-Screen Split funkciója, ami az egyidejű több ablakos feladatkezelést egyszerűsíti le jelentősen. Előre beállítható számú (maximum 4) területre osztja a kijelzőt, amit a megnyitott alkalmazások maradéktalanul automatikusan kitöltenek. Ha változtatni szeretnénk az ablakok méretén nincs más dolgunk, mint bármelyik szélét megfogva odébb húzni azt, a többi ablak automatikus idomulni fog az új mérethez.

A LG 2014-es monitor termékcsaládjának ajánlott bruttó fogyasztói árai: 34UM95: 299 990 forint 34UM65: 179 990 forint 29UM65: 119 990 forint 25UM65: 66 990 forint

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: