uj-alkotoknak-szant-laptopokat-mutatott-be-az-msi

Új alkotóknak szánt laptopokat mutatott be az MSI

2019. augusztus 29. Herczeg Balázs Laptop/Notebook

Az MSI, az alkotóknak szánt laptopok vezető gyártója tovább bővíti termékkínálatát, és egy kifejezetten a kreatív tartalomgyártóknak készült termékcsaládot mutat be. Az MSI megalkotta a világ első olyan laptopjait, amelyek a legújabb – a kategóriájukban a legjobb processzorokkal lettek felszerelve. Ezt az új technológiai innovációt az Intellel közösen az IFA kiállításon fogják bemutatni szeptember 6 és 11 között. Az ipari úttörő Prestige 14 és 15 laptopok a legerősebb 10. generációs Intel® Core™ i7 processzorral és True Pixel kijelzővel rendelkeznek. Ezen a „kötelező termékek” a csúcsteljesítményű technológiájuk révén kétségkívül meg fogják könnyíti a tartalomgyártók életét.

Csúcskategóriás laptopok az alkotóknak szánt legjobb processzorral


Ahogyan a kreatív eszközök és szoftverek folyamatosan fejlődnek, az alkotók számára úgy válik egyre fontosabbá a nagy számítási teljesítmény képessége. Az MSI, aki mindig is áttörő technológiák létrehozására törekedett a kiváló innováció eléréséhez, most bemutatta az egyedülálló Prestige és Modern sorozatot. A legújabb processzorral szerelt Prestige, a világ első olyan laptopsorozata, amely 10. generációs Intel® 6 magos processzorral működik, és legalább 50%-kal nagyobb teljesítményt nyújt a hatékonyabb kreatív munkafolyamatokhoz, különösen a többszálas számítást igénylő folyamatoknál.

A gyors adatfeldolgozás az egyik legfontosabb követelménye a professzionális és amatőr alkotóknak a jelenlegi piacon. Az új 10. generációs Intel® Core™ i7 processzorral a Prestige felhasználói akár megállás nélkül nyithatnak meg és használhatnak több különböző számítógépes programot is, ezáltal egyaránt könnyedén alkalmazhatják a 2D és 3D szoftvereket, így a legideálisabb laptoppá téve őket az olyan kreatív személyek számára, akik lehetnek YouTuberek, fotósok, animáció készítők vagy éppen zeneszerzők.

A szerkesztésre alkalmas szoftverek esetén, mint a Photoshop; a teljesítmény meghatározott képszűrő algoritmusok esetén akár 40%-kal is nőhet az elődhöz képest.

Amikor a Premiert a a legújabb erőteljes NVIDIA® GeForce® GTX 16 kategóriája grafikával használjuk, a Prestige sorozattal sokkal könnyebben renderelhetünk például 4K videó előnézetet, így a Prestige 15 akár négyszer gyorsabb sebességre képes.

Mutasd a valóságot! A True Pixel kijelző pixelpontos élményt kínál.


A látáshoz hinni kell! A magas színhűség segíti a tartalomgyártókat, hogy könnyedén elmélyedhessenek műveikben és biztosak lehetnek abban, hogyan is fog megjelenni az alkotásuk a közönségüknél. A professzionális célokra tervezett MSI True Pixel kijelző 4K UHD felbontással, True Color precíz színkalibrációs módokkal, és 100%-os AdobeRGB színtartománylefedéssel rendelkezik, hogy a lehető legtöbb színt adja vissza, ráadásként az iparban vezető Delta-E<2 színpontossággal garantálja a valósághű színmegjelenítést. Az összes True Pixel kijelző átment a CalMAN ellenőrzésen is a lehető legpontosabb és precízebb vizuális megjelenítés érdekében.

A True Pixel kijelzőhöz egy vékonykeretes kialakítás tartozik, melynek köszönhetően laptopok körülbelül 90%-os kijelző a testhez aránnyal rendelkeznek, ezzel a Prestige 14 és 15 laptopok hozzájárulnak egy valósághű, szemet gyönyörködtető és magával ragadó szórakozási élmény biztosításához.

Prestige sorozat, masszív teljesítmény, pihekönnyű hordozhatóság


A legújabb, könnyű, mégis hatékony kialakításunknak köszönhetően a Prestige egy újabb bónuszt kínál a felhasználók számára a mai elfoglalt, folyamatosan változó alkotói- és munkakörnyezetben. A legújabb technológiák tökéletesen elférnek a legújabb vékony és kompakt homokfúvott alumínium vázban, amelyekkel a Prestige 14 és 15 mindössze 1,2 kg, illetve 1,6 kg súllyal rendelkeznek.

Az MSI a tartalomgyártók szemszögéből vizsgálta meg azokat az igényeket, amelyek a tervezést követően a lehető legjobb élményt tudják nyújtani az alkotók számára. A Prestige 14 és 15 precíz ergonomikus kialakítással készült, ideértve a megemelt, 1,5 mm-el hosszabb billentyű lenyomási távolságot is a jobb visszajelzés érdekében. Ezen felül a kijelző 180 fokban kihajtható a tökéletes prezentációhoz.

Az egyének életstílusainak megfelelően a vázak több különböző színválasztékban is elérhetők. A névéhez hűen, a Prestige sorozat az elit lényegét testesíti meg egy gondos tervezésnek köszönhetően. A Prestige 14 és 15 karbon szürke váza az oldalak mentén lenyűgöző kék gyémántvágású díszítéssel rendelkezik, ezzel tükrözve a minimalista alkotók szellemét, miközben az üzleti felhasználók kompetenciáját sugallja. (*A fehér váz később lesz elérhető)

Prestige laptopok 16 órás üzemideje a korlátlan produktivitáshoz

A laptopok felhasználóit és a tartalomgyártókat nem feltétlenül a számítási kapacitás és a kijelző mérete vonzza. „A laptop üzemideje lenyűgöző” – mondta egy grafikus, és pontosan ez az üzemidő volt az, ami legjobban meglepte a felhasználókat az MSI alkotóknak szánt laptopok esetében. Célja, hogy segítse a felhasználókat a felejthetetlen pillanatok létrehozásában, a Prestige termékcsalád valódi nyertes a konkurensek között. Az új akkumulátor a Prestige 15-ben akár lenyűgöző 16 órás üzemidőt is nyújthat, miközben a Prestige 14 pedig 10 órányi üzemidővel rendelkezik, ezzel lehetővé téve a felhasználók számára a megállás és töltés nélküli produktivitást egész napon keresztül.

A Prestige 14 és 15 egyaránt két Thunderbolt™ 3 csatlakozóval és 10. generációs Intel® core™ processzorokkal érkeznek, ezzel biztosítva a legsokoldalúbb adattovábbításra alkalmas csatlakozót. A Prestige sorozat tagjai ráadásul akár WiFi 6-tal is elérhetők, amely háromszor gyorsabb gyorsabb vezeték nélküli kapcsolatot támogat, mint a korábbi szabvány.

Az ultrakönnyű Modern 14 az erőfeszítés mentes mobilitást célozza

Azok számára, akik aktívabb életmódot folytatnak, a stílusos Modern 14 - amely az erőfeszítés mentes mobilitást célozza -, jelenti a legjobb választást. A 14 hüvelykes Modern 14 kompakt fémváza pehelykönnyű, mindössze 1,19 kg, ettől függetlenül nagy teljesítményt és kiváló csatlakoztathatóságat nyújt. A Modern 14 ráadásul akár 10 órányi üzemidőt is biztosíthat. A hihetetlenül hosszú üzemidő lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zavartalanul, kizárólag a munkájukra koncentrálhassanak.

A piacon elérhető legújabb, legerősebb, legsokoldalúbb és legkompaktabb laptopok vezetői szerepét átvéve, az MSI Prestige és Modern sorozat az alkotók számára a lehető legjobb élményt fogja nyújtani.

Specifikációk:

Modell

Prestige 14

Prestige 15

Modern 14

Processzor

Akár 10. generációs Intel® Core™ i7 U-Processzor

Akár 10. generációs Intel® Core™ i7 U-Processzor

Akár 10. generációs Intel® Core™ i7 U-Processzor

Grafika

Akár NVIDIA® GeForce® GTX 1650 Max-Q, 4GB GDDR5

Akár NVIDIA® GeForce® GTX 1650 Max-Q, 4GB GDDR5

Akár NVIDIA® GeForce® MX250 2GB GDDR5

Kijelző

Akár 14” 4K UHD 3840x2160), 100% AdobeRGB,

Vékony kávás IPS szintű panel (Választható)

Akár 15,6” 4K UHD 3840x2160), 100% AdobeRGB,

Vékony kávás IPS szintű panel (Választható)

14" FHD (1920*1080), majdnem 100%sRGB

Vékony kávás IPS szintű panel

Tárhely

1x M.2 SSD kombó foglalat (NVMe PCIe Gen3 / SATA)

1x M.2 SSD kombó foglalat (NVMe PCIe Gen3 / SATA)

1x M.2 SSD foglalat (NVMe PCIe Gen3), csak Intel M.2 NVMe SSD eszközöket támogat

1x M.2 SSD kombó foglalat (NVMe PCIe Gen3 / SATA)

Memória

Akár 16GB LPDDR3-2133 (fedélzeti)

2x DDR4-2666 foglalat (Max 64GB)

1x DDR4-2666 foglalat (Max 32GB)

I/O csatlakozás

2x Type-C (USB3.2 Gen2 / DP / Thunderbolt™3) PD töltéssel

2x Type-A USB2.0

1x Micro SD kártyaolvasó

2x Type-C (USB3.2 Gen2 / DP / Thunderbolt™3) PD töltéssel

2x Type-A USB3.2 Gen 2

1x HDMI (4K @ 60Hz)

1x Micro SD kártyaolvasó

2x Type-C USB3.2 Gen1

2x Type-A USB3.2 Gen1

1x SD (XC/HC) kártyaolvasó

1x HDMI (4K @ 30Hz)

Hálózat

Akár Intel Wi-Fi 6 (802.11 ax) + Bluetooth v5

Akár Intel Wi-Fi 6 (802.11 ax) + Bluetooth v5

Intel Wireless-AC 9560 + Bluetooth v5

Billentyűzet

Háttérvilágítással rendelkező billentyűzet
(egyszínű, fehér)

Háttérvilágítással rendelkező billentyűzet
(egyszínű, fehér)

Háttérvilágítással rendelkező billentyűzet
(egyszínű, fehér))

Méretek

319(H) x 215(Sz) x 15,9(M) mm

356,8(H) x 233.7(Sz) x 15,9(M) mm

322(H) x 222 (Sz) x 15,9(M) mm

Súly

1,29 kg

1,6 kg

1,19 kg

Váz színe

Karbonszürke
Fehér (később)

Karbonszürke

Karbonszürke
Ezüst

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter