uj-gamer-egerrel-jelentkezett-a-sharkoon/2016/09/14

Új gamer egérrel jelentkezett a Sharkoon

2016. szeptember 14. Ficsor Tamás

A Sharkoon Skiller sorozata a billentyűzeteinél híresült el, melynek a csúcsa a Kailh Red kapcsolós mechanikus SGK1. A gyártó úgy döntött, hogy a Skiller nevet, a hozzá tartozó stílusával egy egérben is formára önti, így jött létre az SGM1 RGB Gaming Mouse.

Nos igen, RGB-s, de ez lassan már nem is meglepő. Az SGM1 kétzónás megvilágítással rendelkezik, vagyis a hátán található logó és a görgő világítása szabható testre. Kialakítása jobb kezes felhasználóknak ajánlott. Ergonomikus kialakítással rendelkezik a legjobb kényelem érdekében. Ugyan a gyártó nem hangoztatja, de valószínűleg az SGM1 csúszásmentes bevonattal rendelkezik, amit megspékeltek egy kis fényes fekete díszítéssel. Az egér egyik különlegessége a súlyzó rendszer, mely egy tálcán foglal helyet. Alul található kapcsolóval ugrik elő a rúgós tároló, melyben 6 db 4 grammos súlyok foglalnak helyet. A rendszer segítségével 106-130 grammig variálható az SGM1 súlya.

sgm1_05

Másik különlegessége a bal oldalán található 5 db programozható hüvelygomb. A szoftver segítségével, könnyen beállíthatunk rájuk, multimédiavezérlést, vagy irodai munkában lévőknek billentyűkombinációkat és természetesen gaming-hez használt funkciókat is megadhatunk neki. A fedélzeti memóriájának köszönhetően pedig a driver nélkül is elvégzi a megadott utasításokat. A DPI váltó gombok mellett a görgő egy 4 irányú verziója került beszerelésre.

sgm1_02

Az SGM1 belsejében egy Pixart PMW3336 optikai szenzor dolgozik, aminek maximum 10.800-as DPI-t lehet megadni. Szoftverrel maximum hat féle beállítás adható meg az érzékenységnek. Ezekről tájékoztatást ad az egér baloldalán elhelyezett DPI indikátor. Az egér USB 2.0-án kommunikál maximum 1000 Hz-es frekvencián. Ez persze csökkenthető a hozzáírt driver-ben, mint ahogy például a megvilágítást, a dupla katt és a görgetés sebességét.

sgm1_04

A Sharkoon Skiller SGM1 fogyasztói ára 40 euró.

További információkért látogass el a gyártó weboldalára.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wVObtoXrnP4[/youtube]

 

Írta: Ficsor Tamás