uj-kiraly-a-belepo-kategoriaban-cooler-master-masterpulse-mh320-teszt/2017/10/27

Új király a belépő kategóriában? - Cooler Master MasterPulse MH320 teszt

2017. október 27. Ficsor Tamás

A MasterPulse termék család eléggé új még a Cooler Master kínálatában. Ez abból is látszik, hogy az első modellek csak tavaly kerültek piacra. A sima MasterPulse 2.0-ás hangzással operál hozzáadott Sound FX móddal, amit egyszerűen úgy hívhatunk létre, hogy az oldal paneleket levesszük. Ez a modell 15 ezer forint körül vásárolható meg, míg a Pro változat, ami már virtuális 7.1-el rendelkezik, kb. 25 ezer forintért kapható. Az újabb modellel a belépő kategóriát célozta meg a gyártó. Kíváncsiak vagyunk, hogy mire képes a MasterPulse MH320.

Csomagolás:

A matt sötétszürke doboz egyszerű dizájnt kapott, némi hivalkodásként a fejhallgató képe fényes bevonatot kapott. A dobozon külsején minden fontos információ elolvasható a benne lévő termékről, amit két csúnya újjelvágós műanyag elem véd. A fejhallgató mellett csupán egy kis olvasni valót találunk.

Külső:

Az MH320 egyáltalán nem rendelkezik hivalkodó külsővel, de nem jelent azt, hogy rosszul néz ki. A főként matt eszközt néhány fényes fekete rész akarja feldobni. A fejhallgató gerincét az 1 mm vastag fém váz alkotja, mely hangszórótól hangszóróig terjed. Ez azt jelenti, hogy az MH320 tovább viszi a MasterPulse termékekre jellemző önbeálló fejpántot.

A fejpántot két vastag gumi tartja mereven melynek alsó részére puha szivacsot helyeztek. Ez az egység műbőr borítást kapott. A fejpánt két végén fényes műanyag elemekbe kapaszkodnak a rugalmas „kötelek”, amik között a vezeték csatlakozik és megy át a másik erősítőhöz.

A korábbi verzióktól eltérően a hangszóróház nem kapott semmiféle csuklós mechanizmust, így azok teljesen merevek. Maguk a driver házak téglalap alakúak azaz maradt a bevált MasterPulse forma. A házak matt fekete szín kaptak. A dizájn megbolondításáért oldalra perorációnak kinéző nyomatok lettek rakva. Ezek körül fényes fekete sáv húzódik. Belülről a házakra puha szivacsok kerültek, amikre műbőr huzat került. Míg jobb oldalon a csatlakozópontnál egy Cooler Master logót, addig a másik oldalon egy mikrofon került. A mikrofon fel és le hajtható, de nem levehető. A 17,5 cm hosszú mikrofon jól beállítható flexibilis szárat kapott.

A 2,1 m hosszú csatlakozó a fejhallgató bal oldalán kezdődik, ami végén két darab 3,5 mm-es Jack csatlakozó kapott helyet, egy mikrofonként és egy az hangként. A fejhallgatótól 50 cm-re kapott helyet egy kontroll boksz, amin egy hangerő potméter és egy mikrofon némító gomb található.

Specifikáció:

Hangszóró: Mikrofon:
  • Driver átmérő: 40 mm;
  • Érzékenység: 120 ± 3 dB;
  • Frekvenciaátvitel: 20 Hz- 20 kHz;
  • Impedancia: 32 Ohm;
  • Teljesítmény: 100 mW;
  • Hossza: 175 mm;
  • Érzékenysége: -34 ± 3 dB;
  • Frekvenciaátvitel: 100 Hz – 10 kHz;

Tapasztalatok, vélemény:

Nagyon felemás vélemény alakult ki bennem a Cooler Master új fejhallgatójáról. Tisztába voltam vele, hogy a belépőkategóriába szánják, de azért reménykedtem, hogy hátha nem egy kopogós valamit kapok. Elsőre meg is lepett a termék, hisz az egész nagyon egyben van, nem nyikorog, nem zörög. A fém vagy acél váz tökéletesen tartja magát és nagyon jó a flexibilitása.

Először megijedtem, hogy a driver házak fixet és ettől kényelmetlen lesz a viselet ám pont ellenkezőleg. Az önbeálló fejpánt nagyon jó, a fejhallgató egésze megfelelően rááll a fejre. Hála a négyzet alakú driver házaknak és párnáknak a fülem nem nyomódott el és nem is éreztem semmilyen kellemetlenséget.

A hangzásra sem volt panaszom, sőt véleményem szerint kifejezeten jól szólnak a 40 mm-es hangszórók. A mikrofonnál már más volt a helyzet. Azt nem tudom, hogy gyárilag ilyen e vagy csak azért mert már korábbi teszteken is átesett, de a mikrofon minden volt csak nem jó. Recsegett, halk volt, a hangomat alig hallották, egy szóval szörnyű volt. Mivel másoknál nem láttam, hogy ilyen gondokkal találkoztak volna, így ezt a bakit nem nagyítom fel. Összességében a MasterPulse MH320 egy nagyon kényelmes és minőségi anyagokat használó fejhallgató, mely kb. 10 ezer forintos áron vásárolható meg.

  [youtube]https://youtu.be/lt151vn2cxo[/youtube]

Írta: Ficsor Tamás