uj-szilard-allapotu-meghajto-az-adata-technology-tol/2014/04/02

Új SSD meghajtó az ADATA Technology-től

2014. április 02. Kocsis Bence

Az ADATA , a nagyteljesítményű DRAM modulok és NAND Flasht alkalmazó termékek vezető gyártója a mai napon bejelentette a Premier Pro szériás SP920 szilárd állapotú meghajtó (SSD) megjelenését. A nagy teljesítményű multimédiás fájlmásolásokhoz tervezett SP920 2,5”-os formátumban érkezik, és a legújabb generációs Marwell vezérlőt használja, ami a SATA III 6Gb/sec specifikációkat implementálja.

Az SSD-k továbbra is alapvető tárolóválasztását képzik számos felhasználói csoportnak, ami főleg az operációs rendszert, játékokat és nagy felbontású médiafájlokat tároló, elsődleges rendszerlemezzel kapcsolatos növekvő igényeknek tudható be. Az SP920 a nagy teljesítményre lett tervezve a megterhelő munkafolyamatok széles skáláját figyelembe véve, de különösen gyors a multimedia fájlok (nem tömörített adat) átvitelében. 4KB-os véletlenszerű olvasási / írási sebessége akár elérheti a 98,000/88,000 IOPS értékeket, miközben a szekvenciális olvasási és írási sebessége akár 560/500 MB/sec is lehet. Kiegészítve ezeket az impozáns számokat, az SP920 következetesen fenntartja a magas olvasási és írási sebességeket még akkor is, ha a tároló kapacitása 90%-ig betelt. Ez ellentétben áll számos szilárd állapotú meghajtó működésével, melyek a kapacitás betelésével vesztenek teljesítményükből.

Az elérhető kapacitás tartománya, amivel az SP920 érkezik valószínűleg elnyeri a rajongók és a kiemelt igényekkel rendelkező felhasználók tetszését. A kezdetekben elérhető 128GB-os és 256GB-os kapacításokat nem sokkal később 512GB-os és masszív 1TB-os megoldások követik. Az SP920 teljesen kihasználja a NAND flash chip kapacitását, ami 7%-os növekedést eredményez a használható tárterületben számos jelenleg is kapható modellel szemben a piacon. Akik a mechanikus merevlemezről szeretnének frissíteni kihasználhatják, hogy az SP920 2,5mm-es tokkal érkezik, ami lehetővé teszi, hogy a meghajtó használható legyen 7mm-es és 9,5mm-es fiókokban is.

Az SP920 vásárlói most még több kontrollt kapnak a kezükbe az ADATA szabadalmazott SSD Toolbox szoftverének legújabb kiadásával. Az SSD Toolbox számos lehetőséget biztosít a felhasználóknak a meghajtó információk megszerzésére, a beállítások megváltoztatására, és az SSD élettartamának & teljesítményének növelésére. A szilárd állapotú meghajtók ismert előnyeit és az ADATA e területen szerzett szakértelmét kombinálva a Premier Pro SP920 SSD az ideális SSD megoldás a teljesítmény, az adatbiztonság és a stabilítás tekintetében.

Írta: Kocsis Bence