Új Toshiba laptopok érkeznek

2014. április 29. Herczeg Balázs

A Toshiba Europe GmbH bejelentette új, Satellite P50 és P50t laptopjait, melyek kreatív szakemberek és multimédia-kedvelők számára jelentenek ideális választást. Kimagasló, élethű képminősége mellett mindkét modell kiváló társ akár útközben is. A P50t a Toshiba első olyan laptopja, ami 3840 x 2160 felbontású kijelzővel is szerepel a kínálatban, a P50-es sorozatot pedig Full HD (1920 x 1080) felbontású megjelenítővel látták el, így a felhasználók igényeiknek megfelelően többféle megoldás közül is választhatnak.

A Satellite P50 és P50t modellek nagy számítókapacitást igénylő alkalmazásokkal is megbirkóznak. Tervezésük során különös gondot fordítottak az előnyös megjelenésre is. A prémium kialakítású és erőteljes notebookok kiválóan alkalmasak több szálon futó programok, valamint játékok futtatására, és multimédiás tartalmak készítésére is. 

Satellite P50-B_Full Product_beauty_01_Feb2014

Kiváló képminőség, érintésvezérlésre optimalizált kialakítás

A P50t sorozat egyes modelljeit 15,6 hüvelykes (39,6 cm) Ultra HD kijelzővel látták el. Ez egy Full HD kijelzőhöz képest négyszer annyi képpontot tartalmaz, a pixelsűrűség 282 PPI (négyzethüvelykenkénti pixelek száma), így minden részlet kristálytisztán jelenik meg. A nagyobb felbontás mellett ez a megjelenítő nagyobb betekintési szöggel is rendelkezik, így fényképészek, grafikusok és a kifinomult szórakozás iránt érdeklődők kiváló minőségű, professzionális tartalmakat tudnak előállítani és megtekinteni bárhol és bármikor.

Satellite_P50-B_Full_Product_01_screen_content

Minden Ultra HD kijelzőt a ChromaTuneTM megoldás segítségével egyedileg kalibráltak, és a pontos színskála valamint a természetes színek megjelenítése érdekében Technicolor színtanúsítvánnyal is rendelkeznek. A telepített ChromaTuneTM for Toshiba szoftver segítségével a felhasználók egyedi igényeiknek megfelelően a széles színskálával rendelkező monitorok egyedi színtereit is kezelhetik, és a beállításokat számos támogatott szoftverben is használhatják.

Ennek eredményeként a kijelzőn minden tartalom úgy jelenik meg, amilyennek azt eredetileg szánták, így a fotók vagy más képi tartalom megtekintése során nem adódnak pontatlanságok.

A P50t modellek azok számára is ideális választást jelentenek, akik a Windows 8.1 rendszer és más, tízujjas érintésvezérléssel működő alkalmazások tulajdonságait maradéktalanul ki szeretnék használni. Mindezen felül a keret nélküli kijelzőt ujjlenyomat-taszító bevonattal is ellátták, így azon nem jelennek meg a nem kívánt foltok. A kijelző érintésérzékenysége is jobb lett, így a kezelés valódi élményt nyújt.  

Satellite P50-B_Full Product_beauty_02_Feb2014

Lehengerlő teljesítmény

A Satellite P50 és P50t modelleket 4. generációsIntel® Quad-Core i7 processzorokkal látták el, így a leginkább számításigényes feladatok, a több szálon futó alkalmazások, valamint több szoftver egyidejű futtatása sem jelenthet gondot számukra. A 2 GB GDDR5 memóriával ellátott AMD® RadeonR9 M265X videokártya révén az új modellek azok számára jelentenek ideális választást, akik nagyméretű médiafájlokat hoznak létre, kezelnek vagy tekintenek meg, hiszen azok szerkesztése minden nehézség nélkül elvégezhető. A Satellite P50 és P50t notebookok a legújabb játékok rajongói számára is tökéletes élvezetet nyújtanak. A kiváló minőségű, beépített alkatrészeknek köszönhetően ezek a nagy teljesítményű laptopok mind munkára, mind szórakozásra egyaránt alkalmasak. A felhasználó igényeinek megfelelően a P50 és P50t modellek számos különböző méretű háttértárral is megvásárolhatók. Akik számára a gyors rendszerbetöltés és adatbeolvasás elengedhetetlen, akár 256 GB-os SSD-vel ellátott típust is választhatnak, míg a nagyobb zenei, video- vagy fotógyűjtemény számára az akár 1 TB HDD-vel felszerelt változat az ideális. Mindemellett 1 TB SSHD (hibrid) meghajtóval rendelkező modell is kapható, így a gyors rendszerbetöltés mellett a nagy tárkapacitásról sem kell lemondanunk.

Satellite P50-B_Full Product_01_Feb2014

A legjobb szórakozás

Mindkét modellt DTSSoundTM hangzásjavítással ellátott harman/kardon® hangszórókkal is felszerelték, így a zenehallgatás, a videózás lélegzetelállító élményt nyújt. A Sleep-and-Music lehetővé teszi, hogy kedvenc dalainkat a notebook hibernált állapotában is a beépített hangszórókon hallgathassuk meg.

Egy prémium kialakítású, sokféle feladatra tervezett számítógép esetén a részletek kidolgozottsága a legfontosabb. Mindkét modellhez Blu-rayTM BD-RE (XL) meghajtó is választható. A beépített Ultra HD és 3D támogatással is rendelkező HDMI® kimenetnek köszönhetően a csatlakoztatott eszközök segítségével kedvenc tartalmaink minden részletét maradéktalanul élvezhetjük. A készülékek az Intel® Wireless Display technológiát is támogatják, így a szabványt támogató nagy megjelenítők csatlakoztatása során kábelekre sincs szükségünk. Az USB 3.0 szabványt támogató csatlakozó révén a nagy fájlok átvitele sem jelent gondot.

Pompás kialakítás

Az alumínium burkolattal és króm díszítéssel rendelkező, elegáns kivitelű készülékház szemet gyönyörködtető kialakítása híven tükrözi a laptopok kiválóságát. A keret nélküli, ledes háttérvilágítással rendelkező billentyűzet, a nagy érintőlap és a stílusos, ugyanakkor erőteljes kialakítás révén a P50 és P50t modellek ideális választást jelentenek minden trendformálónak.

Az új, Satellite P50 és P50t modellek 2014 második negyedévében kerülnek az európai boltokba.

Toshiba Satellite P50 és P50t -

  • Processzorok: 4. generációs Intel® Quad-Core i7
  • Grafikus egység: AMD® Radeon™ R9 M265X, 2GB GDDR5 VRAM
  • SSD/HDD: akár 256 GB SSD, 1 TB HDD 5400 rpm vagy 1 TB SSHD (hibrid meghajtó)
  • Memória: akár 16 GB DDR3L RAM (1 600 MHz)
  • Csatlakozók: 4x USB 3.0 (ebből 1x Sleep-and-Charge funkcióval), 1x HDMI® kimenet (Ultra HD és 3D támogatással1), SD/SDHC kártyahely UHS-II támogatással, mikrofon bemenet Sleep-and-Music funkcióval, fejhallgató kimenet, Bluetooth® 4.0, Intel® Wireless Display, Intel® kétsávos Wireless-AC 3160, Gigabit LAN
  • Audió: 2 x Harman Kardon® sztereó hangszórók Slip Stream technológiával, DTS Sound hangzásjavítással
  • HD webkamera
  • Resolution+
  • Operációs rendszer: Windows 8.1 64 bit
  • Akkumulátor üzemidő: akár 5 óra
  • Szín: ezüstös, szálcsiszolt felület
  • Tömeg: 2,2 kg

Satellite P50 –

  • Kijelző: 15,6” TruBrite® Full HD 1920 x 1080 IPS kijelző LED háttérvilágítással, 300 NIT
  • Optikai meghajtó: Blu-rayTM BD-RE (XL) vagy DVD Super-Multi meghajtó
  • Méretek: 377,5 x 244 x 27 mm

Satellite P50t –

  • Kijelző: 15,6 hüvelyk (39,6 cm) Ultra HD 3840 x 2160 kijelző LED háttérvilágítással, 282 PPI és 300 NIT vagy 15,6 hüvelykes TruBrite® Full HD 1920 x 1080 IPS kijelző LED háttérvilágítással, 300 NIT
  • Ultra HD kijelző: Valósághű színkalibrálás a ChromaTune™ és a Technicolor® által tanúsított, előtelepített ChromaTuneTM for TOSHIBA szoftver segítségével
  • Tízujjas érintésvezérlés
  • Optikai meghajtó: Blu-rayTM BD-RE (XL) meghajtó
  • Méretek: 377,5 x 244 x 27,9 mm

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter