ujabb-gamer-haz-a-gigabyte-tol/2017/08/22

Újabb gamer ház a Gigabyte-tól

2017. augusztus 22. Ficsor Tamás

A gigabyte bemutatta az új ATX mid-tower házát, mely az Aorus AC300W nevet kapta.

Az új ház maximálisan kielégítheti a márkához hű vásárlókat. A kompakt és egyszerű vonalakkal rendelkező ház 469 x 211 x 458 mm-es terjedelemmel bír. Az unalmas kinézetet a gyártó saját gamer termékein is látható Aorus logókkal dobta fel, mely megtalálható az előlapon és a tápegység bújtató oldalán. Természetesen ezek és az előlapon lévő két csík az RGB Fusion segítségével 16,8 millió féle árnyalatban és 4 fajta módban képes világítani.

Maga a ház főként acél és ABS műanyagból készült, amik fekete/gun metal fényezést kaptak. A képek alapján úgy tűnik, hogy előlapon is találunk fém burkolást. Oldalt egy teljesen nyitott akril oldallapon keresztül nézhetjük a többi Aorus komponensünket. Az alaplaptálca mini-ITX, m-ATX és ATX méretű alaplapokat képes fogadni. Optikai meghajtó helyet nem kapunk, de a táp mögé helyezhetünk 2 db 3,5” meghajtót, melyek 2,5” adattárolókkal is kompatibilisek. Ezek mellett az alaplaptálca mögött további 3 db  2,5” driver bay található.

A hűtésről elől 3 x 120mm / 2 x 140 mm, hátul 1 x 120 / 140 mm, felül pedig 2 x 120 / 140 mm-es ventilátorok gondoskodhatnak. A friss levegő elől az oldallap oldalán jut be. Természetesen elől, a tápnál és fent is találunk mosható porvédőket. A tágas belsőben max 170 mm magas CPU torony és max 400 mm hosszú VGA fér el.

Az I/O panel az előlap tetejére került, ami magába foglal egy power és egy LED control gombot, 2 db USB 3,0 és egy USB Type C, illetve egy HDMI portot. Ez azért érdekes, mert így az Aorus VGA-val rendelkező felhasználó összetudja csatlakoztatni az előlapi HDMI-t a kártya végén lévő aljzattal, így a VR szemüveg üzembehelyezése leegyszerűsödik.

További információkért látogass el a gyártó weboldalára.

 

Írta: Ficsor Tamás