ujabb-gephazzal-tamad-a-be-quiet-megerkezett-a-pure-base-600/2017/01/19

Újabb gépházzal támad a be quiet! – megérkezett a Pure Base 600

2017. január 19. Herczeg Balázs Gépház hírek

A be quiet! bemutatta új ATX méretű számítógépházát, a Pure Base 600-at. A német tervezésű ház beépített pure wings 2 ventilátorokkal érkezik, ráadásul optimalizált hűtést és átgondolt formatervezést kínál elfogadható áron. A gépház All in one vízhűtés támogatással is rendelkezik, ráadásul a magasabb profilú hűtők támogatása sem okoz neki gondot.

bg022_w_l_1

Felhasználástól függően a Pure Base 600 minimális zajjal is képes dolgozni, de akár a maximális hűtési teljesítményt is előnyben részesíthetjük. A moduláris dizájnnal rendelkező ház áthelyezhető HDD rekeszekkel, az alaplap foglalat mögött SSD tartókkal, és átgondolt ODD tartókkal is rendelkezik. A HDD és ODD tartók kivehetők, ezzel nagyobb teret adva a vízhűtéseknek. A gépház felső felületét eltávolítva növelni tudjuk a légáramlás hatékonyságát, ráadásul ventilátoroknak és radiátor felhelyezésének is teret biztosít. A felső és az elől található tartókba maximálisan 360 milliméter hosszúsággal rendelkező vízhűtéseket is elhelyezhetünk.

bg021_w_l_4 bg021_w_l_6

A gépház 2 ODD hellyel rendelkezik, melyeket úgy is használhatunk, ha éppen vízhűtést telepítünk a házba, így az ODD-ket nem kell feláldozni ennek érdekében, köszönhetően az átgondolt dizájnnak. Ha az elülső rekeszre telepítünk egy 280 milliméteres radiátort, nem kell feláldoznunk a rekeszeket, ha viszont 360 mm-es radiátorban gondolkodunk érdemes a fölső tartófelületre felcsavarozni, ugyanis akkor csak 1 ODD helytől kell megválnunk, az alulsó rekesz használható marad.

bg022_w_l_7

A gépház 2 ventilátorral érkezik, egy 120 és egy 140 mm-es ventilátorral, melyek hatékony hűtést és halk zajszintet eredményeznek. A zajcsökkentés a gépház előlapjának szigetelt anyagának, a felső részen található védőfelületnek és az oldallapoknak köszönhető csakúgy, ahogy a manuális ventilátor vezérlőnek, melyet a gépház előlapján tudunk kedvünk szerint állítani.

bg022_w_l_5

A Pure Base 600 teljesen fekete, illetve ezüstözött kivitelezésben kapható 90 eurós áron, mely nagyjából 30 000 forint körüli árat fog jelenteni a hazai piacon.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter