ujabb-super-alloy-x99-alaplapcsaladot-mutatott-be-az-asrock/2014/09/02

Újabb Super Alloy X99 alaplapcsaládot mutatott be az ASRock!

2014. szeptember 02. Kocsis Bence Alaplap hírek

Nemrég még az X79-chipset alaplapokkal képzeltük el a szuper-számítógépeket, megpróbáltuk formálni vele a jövőnket, azonban a most bejelentett alaplapokkal teljesen újraalkottuk a teljesítmény fogalmát. Ez az új ASRock Super Alloy X99 alaplap termékcsalád. A régóta várt X99 Haswell-E architektúrájú alaplapjaink – az Extreme széria, a gamereknek szánt Fatal1ty Killer és Nick Shih nevével fémjelzett Overclocking széria – a mai naptól elérhetőek.

asrock_1

Nézzük akkor a zászlóshajóinkat a három termékcsaládból, ami az X99 Extreme6, az X99 OC Formula és a Fatal1ty X99 Professional. Alaplapcsaládjaink neve az X99 OC Formula és a Fatal1ty X99 Professional a legmagasabb szint kifejezésévé váltak. Két alaplapunk büszkélkedhet 24 darab 12 fázisú Dual-N MOSFET kialakítással, amely támogatja akár az 1300W-os teljesítményt! Ugyancsak két alaplapunk rendelkezik dupla M.2 csatlakozóval, hogy minden igényt kielégítsenek. Egy boardunkon Ultra M.2 PCIe Gen3 x4 ultragyors csatlakozó van, valamint választási lehetőséget kínálunk azoknak is, akik dupla M.2 eszközöket szeretnének használni az M.2 és M.2 PCIe Gen2 x4 és SATA3 csatlakozóval ellátott alaplapunkat.

asrock_2

ASRock X99 alaplapok Super Alloy technológiával

A nagynevű Extreme Series az ASRock korszakalkotó Super Alloy technológiáját használja. A megnagyobbított XXL méretű alumínium Alloy Heat Sink (chipset hűtő)a tökéletes hőelvezetésről gondoskodik, az Ultra Dual-N MOSFET (UDN) még hatékonyabb energiaszolgáltatást ad a Vcore-nak alacsonyabb ellenállás (Rds) mellett.

A Premium minőségű60A-es tekercsek 3-szor hatékonyabbak és ellenállóbbak a hővel és a mágneses sugárzással szemben. A Premium Memory Alloy tekercsek és 12K Platina kondenzátorok kiegyensúlyozottabb teljesítményt és az iparág leghosszabb, 12 000 órás életciklusát szavatolják.

Az alábbiakban bemutatott ASRock X99 alaplapok mindegyike 12 fázisú tápellátást kapott, hogy még egyenletesebb áramellátást biztosítsanak alacsonyabb működési hőmérséklet mellett. Így azok a felhasználók, akik overlockolni szeretnék alaplapjukat, az utolsó cseppet is kifacsarhatják belőle. Az ASRock további újdonságokat is integrált az X99 chipsethez. Ilyen például a Thunderbolt AIC csatlakozó a hipergyors Thunderbolt™ 2 technológiával. A szerver kategóriájú új alaplapok teljesen kompatibilisek a DDR4 négycsatornás ECC* és UDIMM/RDIMM memória technológiával, ami támogatja az akár 128Gb méretet is. A következő generációs Ultra M.2 nemcsak a világ leggyorsabb, PCIe Gen3 x4 csatlakozóját adja a 32Gb/s sebességével, hanem SATA3 6Gb/s csatlakozót is biztosít az M.2 eszközöknek. Egy éven keresztül teljesen ingyen használhatjuk az ASRock Cloud keretén belül az Orbweb.ME előfizetést (49,99$ értékben), amivel számítógépünket bárhol elérhetjük mobil eszközünkön keresztül.

asrock_3

A tökéletes szerver kategóriájú alaplap : X99 WS

Az ASRock ugyancsak nagy izgalmak közepette jelentette be az X99 WS elnevezésű szerver szintű alaplapjait. Ezek az alaplapok a szervereknek megfelelő energiakezelést (All Switching), egy 3.3V-os feszültséget 1.5V-ra, valamint 3.3V-ot 1.8V-ra átalakító, továbbfejlesztett energiahatékonyságú áramellátást is kaptak. Az Ultra Thin kialakítással az alaplapok akár az 1U magas házba is beépíthetőek. Azok hátulján ultrarövid csavarokkal rögzíthetőek, valamint a CPU hátlapja kevesebb, mint 3mm-es. Az Intel Dual LAN (I217LM és I210AT) alacsonyabb energiafelhasználás mellett biztosítja a gigabites hálózatot a Windows Server operációs rendszeren, valamint hasznos beállításokat kínál a szerver- és munkaállomások felhasználóinak. A sebesség fanatikusai teljesen egészében kihasználhatják a PCIe Gen3 gyorsaságát és 4 SLI/CrossFireX x8/x8/x8/x8 tempóját. Ha maximális teljesítményre van szükséged, nem kell tovább keresgélned. A válasz: ASRock X99 WS.

asrock_4

Ne maradj le, robbanj be! Fatal1ty / Killer X99 termékcsalád

Mint általában, most is félelmetesen jó ASRock Fatal1ty és Killer alaplapok érkeznek a játékok megszállottjainak, melyekkel elszabadulhatnak a gamerek legvadabb elképzelései is. Újdonság, hogy ezek az alaplapok megkapták a Killer LAN hálózati chipet, amivel komoly LAN-partikat lehet rendezni! És ha ez még nem elég, az ASRock Killer szériája a világon egyedüliként támogatja a felhőszolgáltatásokat.

A különösen megbízható Fatal1ty termékek megkapták a Gaming Armort, amely növeli a rendszer teljesítményét és a játék stabilitását. Ugyancsak rendelkeznek Purity Sound™ 2 alaplapra integrált audio kodekkel és a játékosok számára fontos és már nagyon várt, Nichicon 12K Fine Gold Audio kondenzátorokkal – az igazán vájtfülűeknek. A Key Master pedig hozzájárul a még tökéletesebb billentyűzet és egérkezeléshez. Végül hogyan is felejthetnénk ki alegjobb élő broadcasting és streaming alkalmazást, az XSplit Broadcaster & Gamecastert, amit három hónapig ingyen használhatsz a Fatal1ty és Killer szériájú alaplapok esetében (24,95$ értékben)!

A Nick Shih X99 Overclock szériája most még gyorsabb!

Az overlockerek kedvenc fegyvere az X99 OC Formula ugyancsak mától elérhető. Nick Shih gyors és harapós Overclocking szériájú alaplapjai a már szokásos sárga és fekete színt kapták meg, melyek egy speciális bevonattal, a Conformal Coatinggal vannak ellátva. Ez megvédi az alaplapot az áramvezető folyadékoktól, portól, korróziótól és az extrém hőtől. Ez a legmodernebb overclocking alaplap, amit 24 darab hihetetlen teljesítményű, 12 fázisú Dual-N MOSFET-el láttak el, amely több, mint 1300W teljesítményt is támogat! Ugyancsak támogatja a lenyűgöző sebességű DDR4 3400+(OC) memóriákat, valamint új Power-, Cooling-, Connector- és Monitor Kiteketis kapott az extrém és könnyebb tuningolhatóság érdekében a kezdőknek, valamint a kihívásokat kedvelő veterán overlockereknek is.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: