univerzalis-autos-konyoklo-teszt/2014/08/25

Univerzális autós könyöklő - teszt

2014. augusztus 25. Teszt delmaster

Az autofejlesztes.hu webáruház jóvoltából egy újabb rendhagyó termék teszttel jelentkezünk, s ezúttal egy univerzális könyöklőt fogunk bemutatni, melyet szinte mindegyik középkategóriás autóba be lehet szerelni. A pontos lépéseket és összeszerelést oldalunkon bemutatjuk. Kövessetek minket!

UNIVERSAL CONSOLE BOX III-2

DSC_0916 DSC_0919

.

A modernebb, újabb kiadású autókban már alapfelszereltségnek számít a kartámasz, mely a vezetés élményét fokozza azzal, hogy a jobb karunkat kényelmesen megtámasszuk a kézifék felett. Természetesen többféle kivitel is létezik: felhajtható és fixen szerelt, illetve ezeken belül is a felnyitható, előrecsúsztatható. A gyártók ragaszkodnak a gyári alkatrészeikhez, így esetenként egy olcsóbb autóhoz is több tízezer Ft-ért lehet beszerezni utólag ilyen kiegészítőt. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy pl. egy 250.000 Ft-os autóhoz 35.000-40.000 Ft-ért vásárolja meg a gyári kartámaszt. Szerencsére a piacon rengeteg utángyártott és univerzális könyöklő elérhető, mely közül mi most a fent említett példányt fogjuk bemutatni nektek!

DSC_0924

A termék zöld kartondobozban vásárolható meg, s a csomagolásban minden szereléshez szükséges eszközt megtalálunk, csupán egy csillag csavarhúzóra lesz szükségünk. A könyöklőt tehát használat előtt össze kell szerelni, melyhez a doboz oldalán található ábra ad némi segítséget. Sajnos magyar nyelvű leírás nem található a dobozban, de egy kis logikával magunk is rájöhetünk, hogy is kell összeilleszteni a különböző elemeket.

DSC_0928 DSC_0935
DSC_0930 DSC_0931

.

DSC_0933

A dobozban megtaláljuk a box-ot, két láb-, két talp profilt, s ezekre 2-2 gumiszerű védőt, valamint a szükséges csavarokat, alátéteket és szárnyas anyákat (a középkonzolra szerelhető menetvágó csavarokat sajnos nem). A box felül bőrhatású anyaggal bevont, fényes műanyag, míg alul matt kemény műanyag. Alul a rögzítési pont található, mely fémből készült. Ezen fém rész tartalmazza azt a mechanikát, mely egy dupla pohártartóból álló modult rejt magába, ami igény esetén kihúzható. A felső rész elején egy műanyag csat található, melyet kissé meghúzva a box teteje felnyílik és máris tárolásra alkalmas rekeszeket vélhetünk felfedezni, amihez a gyártó egy ragasztható szövetanyagot is mellékelt (hogy puha legyen a tároló alja).

DSC_0952 DSC_0964

.

A mi példányunkban a rugót kicsit fel kellett "tuningolni", mert nem bírta teljesen felemelni a fedelet; ezt egy egyszerű megoldással orvosoltuk. Illetve a pohártartó egyik rugója kimozdult a helyéről, melyet visszaugrasztva a box tökéletesen funkcionált.

DSC_0946.

DSC_0966 DSC_0967 DSC_0984

.

A felszerelés előtt a kívánt helyet ki kell mérni az autóban, majd a megfelelő magasságot az univerzális talpak segítségével beállítjuk, s ezután össze kell rakni a könyöklőt. Fontos megjegyezni, hogy ez a típus 15cm-es középkonzolokhoz használható (a két ülés között legalább ennyi távolság legyen; a kisebb középrészhez hozzá lehet igazítani a talpakat). A talpakra felhelyezzük a szendvicsszerű gumitalpakat, mely megvédi a műanyag felületeket a karcolódásoktól. Ha minden egyben van, akkor ráillesztjük a középkonzolra és a végéig csúsztatjuk, majd a konzolon furatot készítük vagy menetmetsző csavarokkal egyszerűen rögzítjük. Gyakorlatilag ilyen egyszerűen be lehet szerelni, nem igényel komolyabb szaktudást a művelet.

DSC_1014 DSC_0999
DSC_1022 DSC_1029

.

A box rendkívül komfortos vezetést biztosít, s ugyanakkor nagyon hasznos, hiszen dolgainkat tárolhatjuk benne mindamellett, hogy a frissen vásárolt kávét vagy dobozos üdítőt is képes menet közben biztonságosan megtartani. Ha megfelelően szereltük fel, akkor nagyon masszív tartásra számíthatunk, így célszerű minél több ponton rögzíteni a középkonzolhoz.

ÖSSZEGZÉS

Az univerzális könyöklő egy nagyon jó találmány és mondhatjuk, hogy kötelező kiegészítő az autós társadalomnak, hiszen minden kéznél lehet benne, ugyanakkor a vezetési élmény sem marad el. Leszámítva a gyenge rugót (melyet könnyen orvosolhatunk) elmondhatjuk, hogy a box tökéletesen funkcionál és célnak maximálisan megfelel.

DSC_1031

A terméket az autofejlesztes.hu webáruház forgalmazza 4.990 Ft-os fogyasztói áron, melyet oldalukról pár kattintással meg is rendelhetsz! A termék ár/érték arányát tekintve sokkal kedvezőbb, mint az utángyártott, illetve gyári azonos felhasználhatóságú könyöklők, s ez okbók kifolyólag bárki számára elérhető. Mindenképpen ajánljuk azoknak, akik nem tehetik meg, hogy méregdrága autós kiegészítőket vásároljanak autójukhoz, viszont szeretnék átélni azt az élményt, melyet ez a könyöklő is nyújt!

tetszett

Köszönjük az autofejlesztes.hu webáruháznak, hogy a terméket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Írta: Teszt delmaster

Hozzászólások