uton-a-mortal-kombat-reboot/2016/11/20

Úton a Mortal Kombat reboot

2016. november 20. Ficsor Tamás

Utoljára 20 éve, egyészen pontosan 1995 indult a Mortal Kombat, amit Paul Anderson rendezett. Ez volt az első sikeres játékadaptáció és most úgy tűnik, hogy jön egy újabb.

Az értesülések szerint Simon McQuoid kapta a munkát. Tessék elhinni, hogy nem elírás. Simon még nem rendezett filmet, így ez lesz neki az első, de ez nem azt jelenti, hogy kezdő. Az úr az egyik legismertebb reklám rendező. Olyan cégeknek dolgozott, mint a PlayStation, Halo, Beats by Dre és Range Rover.

További jó hír, hogy film egyik producere James Wan, akinek a filmes pályája nagyon is sikeres. Rendezőként neki köszönhetünk több horror filmet, mint például a Fűrész 1 és 3, Insidius részei, Démonok között 1 és 2, valamint a Halálosabb Iramban 7 is az ő vezénylésével készült. Ráadásul a közelgő Aquaman rendezői székében is ő fog csücsülni. A forgatókönyvért pedig Greg Russo lesz a felelős.

Az első Mortal Kombat film 1995-ben készült. Sikerének köszönhetően 1997-ben jótt a következő Mortal Kombat: Annihilation címen. Kevin Tancharoen által rendezett Mortal Kombat: Rebirth filmet alapul véve a Warner Bros. egy websorozatot is indított Mortal Kombat: Legacy néven, melynek két idénye lett 2011 és 2013-ban.

Írta: Ficsor Tamás