vcom-bluetooth-fejhallgato-hangszoro/2013/11/29

VCOM Bluetooth fejhallgatók és hangszóró járt nálunk - teszt

2013. november 29. Teszt delmaster

Újabb fantasztikus VCOM termékek érkeztek a Fotocopy Kft.-től, így ezúttal be fogunk mutatni nektek két típust a bluetooth fejhallgatókból: VCOM DE755 és VCOM DE711 és egy hordozható, szintén vezeték nélküli, mini hangszórót: VCOM DS751. Mi is meglepődtünk, s hogy kiderüljön mitől is: olvassátok el cikkünket!

DSC_6480 VCOM DE755 BLUETOOTH HEADPHONE
DSC_6487 DSC_6489

Mindjárt olyan olyan bluetooth fejhallgatót mutatunk be nektek, ami formailag és funkcionalitás szempontjából és nem utolsó sorban az ár/érték aránya miatt is az élen jár, viszont eddig még számunkra is ismeretlen volt! Ez a típus nem egy egyszerű fejhallgató, számos opcióval van megtoldva.

DSC_6585

A DE755 füles igényes, bliszteres csomagolásban került forgalomba. Mindjárt szembetűnik, hogy a fejhallgató igen fura pozícióban helyezkedik el, de mindjárt arra ad magyarázatot, hogy összehajthatósága miatt helytakarékosan tárolható. A dobozban megtalálhatjuk a tartozékait, ami egy angol nyelvű használati útmutató, 1 m hosszú 3,5mm-es jack audio kábel és egy micro USB kábel.

DSC_6591 DSC_6596

A fejhallgató míg kívülről fényes felületű, fekete műanyagból készült, addig a belső borítás szürke színű. A pánt fejhez érő része klasszikus gumiborítás, mely alatt szintén fekete műanyag fogja össze az egész pántot. A hangszórók behajthatók tetszőleges sorrendbe, melyért egy két erős csukló felel. A hangszóró körül nagyon finom tapintású szivacsborítás található, ami teljesen ráfekszik a fülünk köré, így a külső zajok nem "másznak" be a zenei élménybe.

DSC_6592 DSC_6594

DSC_6595

Bal fülesen találhatóak a legfontosabb funkció gombok, úgy mint: beépített mikrofon, audio bemenet (ide kell csatlakoztatni a 3,5mm-es jackdugót), micro USB port a beépített akkumulátor töltésére, módváltó gomb, PLAY/PAUSE és léptető-, valamint hangerő le-fel multibillentyű, illetve nem utolsó sorban itt kapott még helyet a bekapcsoló és telefon funkciógomb, valamint a füles tetején egy microSD kártyafoglalat.

DSC_6600

A DE755-öt használhatjuk klasszikus fejhallgatóként, ha a jack audio kábelt csatlakoztatjuk, de a füles igazi énje kizárólag csak akkumulátoros üzemmódban érhető el. A gyártó által közölt adatok alapján: 2-3 órás töltéssel 6 órányi zenehallgatásra képes vagy 100 óra standby mód. A bekapcsoló gombot 5mp-ig nyomva tartva kapcsolható be a vezeték nélküli üzemmód, illetve ugyanezen gomb 7mp-ig történő megnyomásakor a kék-piros LED váltakozva kezd villogni jelezve ezzel, hogy kereshető állapotban van a füles. Könnyen összehangolható bármilyen BT képes készülékkel, legyen az okostelefon, tablet, számítógép ...stb.

DSC_6603 DSC_6606

A fejhallgató nem csak bluetooth-on képes a hangot fogadni, hanem a beépített, digitális tunerrel rendelkező FM rádióhullámokat is képes venni, így rádiót is hallgathatunk közvetlen a beépített antennának köszönhetően. Nem volt ennél egyszerűbb a rádióhallgatás sosem! S ha ez sem lenne elég, akkor most jön a jó hír: microSD kártyáról kedvenc zenéinket is elérhetjük; nem kell mást tenni, mint a módváltó gombot 3x röviden megnyomni, majd automatikusan elindul a kártyán található mp3 fájl. Léptetni a PLAY/PAUSE billenő gombbal lehet ugyanúgy, mint az FM rádió hullámait is automatikusan keresni. Ez a gomb felel a hangerő változtatásáért is: hosszan balra tolva leveszi a hangerőt, míg hosszan jobbra pedig növeli azt. A bluetooth üzemmódot egy kellemes női hang közli velünk, persze angol nyelven. Ez a fejhallgató sajátossága, s nagyon hasznos, mert ehhez a módhoz lehet viszonyítani a többi funkció elhelyezkedését.

DSC_6590

A beépített mikrofon pedig akkor jön jól, ha okostelefonunkon zenét hallgatunk, majd nem várt hívás érkezik a telefonra, akkor nem kell a zsebből elővenni a telefont, elég csak egyszer röviden megnyomni a bekapcsoló gombot, s máris felveszi a "telefont". A hívás közben a fülesben halljuk a hívó felet, illetve a mikrofon pedig a hangunk továbbításában szorgoskodik. A füles hangzása kiváló, szépen kiemeli a mélyhangot és torzításmentesen visszaadja azt még teljes hangerőn is. A fülpárnának köszönhetően pedig nem kell attól tartani, hogy a külső zajok eljutnak a fülünkhöz. Egyetlen észrevételünk volt a DE755 fejhallgató tesztjénél: a pánt - a hangszórók alatt- éles, sorjás részt tartalmazott, ami elsőre kézbe véve is feltűnt, de ezt egy körömpattintással eltávolítottuk és nem okozott további problémát. A fényes felületek abszolút karcmentesek voltak kibontáskor, így a külső felület is rendben volt az anyag szempontjából.

Kiemelkedő teljesítménye és funkciói miatt megnyerte a mi tetszésünket is, s ha elárulom, hogy a DE755 fejhallgató csupán csak 7.290 Ft a Fotocopy Kft-nél, akkor most bizonyára mindenkinek leesik az álla. Tényleg elérhető ár egy nagyszerű termékért!

  VCOM DE711 BLUETOOTH STEREO HEADSET
DSC_6483 DSC_6484
DSC_6485

Az előbb bemutatott szuper füles után egy újabb különlegességgel szolgálunk, hiszen a bluetooth fejhallgatók világának itt még korán sincs vége. Vezeték ide vagy oda; górcső alá vettük az eszközt, s megvizsgáltunk minden funkcióját.

DSC_6497

A DE711 fejhallgató egyszerű papírdobozban érkezett, amin kapásból egy elírást véltünk felfedezni: "HEADEST", de ez most minket nem nagyon érdekel. A füles érdekes pózban fekszik a dobozban, ugyanis a hangszórók szivaccsal lefelé figyelnek. Az alábbi tartozékokat kapjuk a termékhez: 1m hosszú 3,5mm jack kábel és egy mini USB kábel, a beépített akkumulátor töltéséhez, valamint egy angol nyelvű használati útmutató.

DSC_6508 DSC_6505
DSC_6507 DSC_6509

Első ránézésre úgy tűnik, mintha DJ fejhallgató lenne, hiszen ezen típusok rendelkeznek csuklóval, aminek a segítségével gyakorlatilag a hangszóró bármilyen irányba fordítható. A DE711 esetében nem teljesen van így; a hangszóró 90°-ban fordítható csak ki. A hangszóró körül érdesebb szivacs található a jobb zajszűrés érdekében, míg a fejpánt pedig bőr borítást kapott. Az egész fejhallgató műanyag vázas, így elég könnyű.

DSC_6500 DSC_6513

Ennél a típusnál már megtalálhatjuk az R és L jelölést, s ennek megfelelően a jobb oldali hangszórón helyezkedik el a kezelőpanel, ahol találunk 5 funkciógombot: hangerő növelés-csökkentés, PLAY/PAUSE, léptetés vissza és léptetés előre. Alatta a mini USB port van, majd a 3,5mm-es jack bemenet; a mellékelt kábellel klasszikus, vezetékes fejhallgatóvá alakítható, azonban az élmények fokozása végett mindenképpen szükség van az akkumulátoros használatra.

DSC_6521 DSC_6526

Az első 3 órás töltés után máris rendelkezésünkre áll az eszköz. A PLAY/PAUSE gombot 7mp-ig kell nyomva tartani ahhoz, hogy a villogó kék-piros LED működésbe lépjen, s ezzel a bluetooth eszköz kereshetővé váljon. A csatlakoztatást követően már hallgathatjuk is kedvenc számainkat vezeték nélkül. 8 méterig sikerült elvinni a jelet - köz- és tűzfalakon keresztül úgy, hogy ne szakadjon meg a lejátszás. Bármilyen bluetooth eszközzel kommunikál, de azért alapfeltétel a bluetooth 2.0-ás vevő.

DSC_6533 DSC_6543

Hangzása talán egy fokkal jobb, mint a DE755-nek, hiszen itt még erőteljesebb a basszus. Passzív hangerő szabályozása van, sajnos csak a forrásjel erejéig lehet hangosítani a fülest, tehát mindenképpen célszerű az adó felőli oldal hangerejét növelni. Torzítást ennél a fejhallgatónál sem fedeztünk fel, tehát elmondhatjuk, hogy teljesen rendben van. Ami minket zavart az két dolog: egyrészt nagyon nehéz kitapogatni használat során (s emiatt kellemetlen), hogy melyik gomb hol is helyezkedik el, s melyiket nyomjuk is meg éppen. Előtte memorizálni kell a gombokat, különben később mérgelődhetünk;. Talán egy kis pöcökkel kellett volna jeleznie a gyártónak, hogy melyik pl. a PLAY gomb, s onnan számítva egyszerűbb lenne a "kitapogatás". Másik dolog, ami zavaró az a hangszóró borításának anyagminősége: olyan hatást keltett bennünk teszt során, mintha el lett volna törve a műanyag. Többször leellenőriztük, hogy valóban sérült-e, de megállapítható, hogy ez "csupán" öntési hiba. A jó hír viszont, hogy sorját nem találtunk.

5.290 Ft-ért vásárolható meg a Fotocopy Kft.-nél, ami szintén egy kitűnő ár/érték arányú termék, így biztosak vagyunk abban, hogy nagyon sokan megszeretitek. Hangzás ügyileg teljesen rendben van, így bátran ajánljuk!

  VCOM DS751 MINI BLUETOOTH SPEAKER
DSC_6494 DSC_6547

Ilyen típusú mini hangszóróval találkozhattatok már tesztjeink során, hiszen kialakítása erősen hasonlít pár bemutatott hangszórónkra, de pár dologban, illetve kialakításban mégis eltér.

DSC_6549

Lényeg retörő, kis dobozban kapható a DS751 hangszóró természetesen fóliában. A csomagban találhatunk még egy 3,5mm-es jack kábel és egy mini USB vezetéket, ami az akku töltésére szolgál. Leírást sajnos nem kapunk, bár a könnyű kezelhetőség mellett azért van olyan funkció, amit csak működés során tapasztalhatunk ki.

DSC_6550 DSC_6554
DSC_6555 DSC_6556

Maga a hangszóró piros-fekete fémházas, melyből az előbbi szín a fémház, utóbbi egy műanyag borítás. Felülnézetből láthatjuk a bluetooth logóját, illetve a hangszóró rácsot, valamint alatta pedig magát a hangszórót. Az alsó, fekete műanyag rész képezi a kezelőpanelt, hiszen itt található a hangerő csökkentés-növelés és PLAY/PAUSE gomb. Közvetlen mellette egy tűhegynyi rés, ami a LED-et rejti magában. Ez amolyan állapotjelző, ami tud kéken, pirosan és zölden világítani annak megfelelően, hogy töltjük-e éppen az eszközt vagy aktív-e a lejátszás, esetleg a bluetooth funkció. Kicsit elforgatva szintén alul kapott helyet a 3,5mm-es jack dugalj, a microSD kártyafoglalat, illetve a mini USB port. Legfontosabb funkciót ellátó kapcsoló mégis az eszköz alján helyezkedik: a bekapcsoló gomb, valamint az MP3 / Bluetooth módváltó. Mivel ezzel a felülettel fekszik fel az asztal lapjára a hangszóró, így a gyártó ellátta ezt a részt egy gumigyűrűvel, ami meggátolja, hogy elmozduljon a helyéről.

DSC_6576 DSC_6581

Az akkumulátort használat előtt itt is célszerű teljesen feltölteni, majd utána már teljes értékűen használhatjuk. Az összehangolás nagyon egyszerű: a BT módra állítjuk a kapcsolót, majd kikeressük a DS751-et az érzékelt eszközök közül. Mint minden BT eszköznél, itt is kapcsolódáskor egy pattanás hallható a hangszóróból, majd ezt követően szólal meg a zene. A hangerő gombok nem csak a hangerő állításáért felelősek: röviden megnyomva a zenék közötti előre- és visszaléptetés érhető el, míg hosszan nyomva tartva állítható a hangerő. Minden gombnyomásra egy erős pityegés jelzi a gomb lenyomását. Ez picit zavaró, főleg ha halkan hallgatjuk kedvenc zenénket pl. lefekvés előtt.

DSC_6567 DSC_6577

Akkor sincs baj, ha tabletünk nem rendelkezik bluetooth vevővel; ebben az esetben a mellékelt jack audio kábellel összeköthetjük, így nem kell lemondanunk a hangszóróról. Továbbá microSD kártyáról is elérhetjük zenéinket: ehhez a módváltó kapcsolót MP3 állásba kell tenni, majd a kártyán található mp3 fájlokat automatikusan felismeri és indulhat is a lejátszás.

Masszív kis hangszóró, azonban a rettentő mély hangzást ne várjuk el tőle. Ha puha felületre helyezzük, akkor érezni, hogy picit rezgeti a közeget, tehát érződik, hogy a hangszóró "dolgozik". Tökéletes társ lehet autóban, munka közben, nyáron a strandon vagy akár az irodában is. Nekünk tetszett az eszköz, a céljának tökéletesen megfelel. A Fotocopy Kft.-nél 6.290 Ft-ért lehet megvásárolni, nagyjából azonos árban vannak az efféle hangszórók.

[caption id="attachment_33989" align="aligncenter" width="150"]ajanlott-300x300 VCOM DE755 BLUETOOTH HEADPHONE[/caption] [caption id="attachment_33989" align="aligncenter" width="150"]ajanlott-300x300 VCOM DE711 BLUETOOTH STEREO HEADSET[/caption] [caption id="attachment_28633" align="aligncenter" width="150"]tetszett VCOM DS751 MINI BLUETOOTH SPEAKER[/caption]

Köszönjük a Fotocopy Kft.-nek, hogy a termékeket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

1

Írta: Teszt delmaster