wild-uj-infokat-tudtunk-meg-a-ps4-exkluziv-tulelojatekrol/2015/10/29

Wild - Új infókat tudtunk meg a PS4 exkluzív túlélőjátékról

2015. október 29. Teszt Matt

A héten megkezdődött a Paris Games Week 2015-ös rendezvénye, amiben leginkább új PlayStation exkluzív játékokat mutattak be, vagy a már korábban bejelentett játékokról kaptunk több infót. Utóbbiakhoz tartozik a WiLD, egy új francia stúdiónak, a WiLD Sheep Studio-nak a legelső játéka, amit még tavaly jelentett be a Sony. Tulajdonképpen egy Far Cry Primal-hez hasonló korban játszódó túlélőjátékról van szó, viszont rengeteg innovatív és ambiciózus megoldás is megtalálható lesz a játékmenetben.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hVcv4lihhUQ[/youtube].

A játékmenet alapköve az lesz, hogy egy sámánt irányítva bármilyen állat bőrébe belebújhatunk, és ezt értsétek szó szerint. Legyen az egy több száz méter magasan repülő sas, egy folyóban úszkáló hal, vagy éppen egy erdőben bóklászó medve, képesek leszünk mindezen élőlényekkel bejárni a játékban lévő hatalmas térképet, ami korábbi pletykák szerint valós országok méretével fog vetekedni.

wild-ps4

Minden állat irányítása teljesen egyedi lesz, amikhez rengeteg animációt rögzítettek és nagy odafigyeléssel lettek megalkotva. Ez természetesen az időjárásra is jellemző, ugyanis nap- és évszakváltakozás is lesz a játékban. Minél jobban alakítjuk a kapcsolatunkat a természettel, annál több állat felett vehetjük át az irányítást. Maga a játék is erről szól, az ember és a természet kapcsolatáról. Történet terén nem kell nagy dolgokra gondolni, a törzsünkben egy vírus lett úrrá és a törzstagok egyre nagyobb léptékben fertőződnek meg, nekünk pedig az lesz a feladatunk, hogy gyógymódot találjunk.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nWsSBWWdM-M[/youtube].

A játékban sokszor több lehetőséget kapunk és csak rajtunk áll hogyan viszünk véghez egy-egy feladatot. A (sajnos) PS4 exkluzív alkotás leghamarabb 2016 végén jelenhet meg, de nincs kizárva hogy 2017-re csúszik a megjelenés.

Írta: Teszt Matt