windows-10-ingyenes-frissites-a-kalozvaltozatok-szamara-is/2015/03/19

Windows 10 - Ingyenes frissítés a kalózváltozatok számára is!

A Microsoft tegnap bejelentette, hogy a Windows 10 egy mindenki számára elérhető ingyenes frissítés lesz, mely alól nem képeznek kivételt a Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 kalóz változatai sem. Ezt a hírt Terry Myerson, a MIcrosoft, operációs rendszerekért felelős részlegének vezetője jelentette be a kínai WinHEC konferencián.  Az ő elmondása szerint ez a megoldás Kínában lesz elérhető, hisz az országban széles körben használják az operációs rendszer illegális változatát, ezzel szemben a ZDnet, MIcrosoft szóvivőtől származó információi szerint ez az ingyenes, kalóz változatokra is kiterjedő  frissítés globális lesz, nem csak kínában lesz elérhető. A Microsoft célja a kalózváltozatokkal szembeni engedékenységgel az, hogy a felhasználók hosszú távon rájönnek, hogy sokkal előnyösebb egy hivatalos forrásból származó változat.
Jogi szempontból azonban aki a kalóz változatot frissíti fel Microsoft Windows 10-re, az operációs rendszere továbbra is kalóz változatnak fog számítani.
Terry Myerson szerint a Windows 10 fejlesztése jól halad és reális cél a 2015 nyarán történő megjelenés. A Microsoft Windows 10 111 nyelven, 190 országban lesz elérhető.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: