xbox-one-x-infok-es-megjelenesi-datum/2017/06/12

Xbox One X - Infók és megjelenési dátum !

2017. június 12. Kocsis Bence

A Microsoft bejelentette, hogy a kovetkező generációs konzolja, az eddig Xbox Scorpio néven ismert modell az Xbox One X nevet viseli majd és november 7-én kerül a boltok polvaira 499 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

Az új konzol 4K belbontást fog támogatni és emellett támogatja a HDR-t is, ami még szebb képet fog a játékosok elé varázsolni. Természetesen mindkét esetben kompatibilis megjelenítőre lesz szükségük a felhasználóknak. Az Xbox One X-re érkező játékok visszafelé kompatibilisek lesznek az Xbox One termékcsaláddal (Xbox One és Xbox One S), emellett a kontroller is megmarad, bár a készítők egy ráncfelvarrott megoldáson dolgoznak.

A Microsoft elmondása szerint az Xbox One X nemcsak a legerősebb, de a legkisebb konzol is lesz az Xbox családban. A legnagyobb ugrásként mindenképp a GPU-t lehetnek kiemelni, hisz ebben az esetben a feldolgozó egységek száma több, mint háromszorosára nőtt.

onexb

[youtube]https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=g-gp-Voq6MQ[/youtube]

.

A rendezvényen 42 darab játékcím került megemlítésre, melyek közül 22 kozárólag Xbox-ra érkezik majd, így a megjelenés után biztosan nem lesz olyan probléma, hogy a friss Xbox tulajdonosok nem találnak majd maguknak játékokat.

 

Írta: Kocsis Bence