zalman-cnps13x-black-csendes-es-stilusos-huto-igenyes-felhasznaloknak

Zalman CNPS13X Black - csendes és stílusos hűtő igényes felhasználóknak

2024. március 12. Herczeg Balázs Hűtés hírek

A processzorokhoz gyárilag mellékelt hűtők gyakran nem felelnek meg a játékosok és a nagyobb számítási teljesítményt igénylő felhasználók elvárásainak. Szerencsére manapság egy megfelelő, mégis elegáns hűtő nem nagyon dobja meg egy felsőkategóriás konfiguráció összköltségét.

A Zalman nemrég bővítette kínálatát a CNPS13X Black hűtővel, mely ötvözi a modern megoldásokat és a kiváló teljesítményt. Ezt a terméket a Zalman AF12 ventilátor különleges, cápauszony formájú lapátjai emelik ki, amelyek nemcsak hatékony, hanem általánosságban nagyon csendes működést is garantálnak. Az újdonság hosszú élettartamú csapágyakat és speciális gumipárnákat használ a rezgések csökkentésére.

A Zalman CNPS13X Black egyszerű kialakítású, a fekete szín dominanciájával, miközben a felhasználók ízléses ARGB háttérvilágítással saját preferenciáik szerint alakíthatják a termék dizájnját. Az hozzáértők egészen biztosan értékelni fogják az RDTH (Reverse Direct Touch Heatpipes) alapot, amelynek célja a hőellenállás minimalizálása és a hűtési teljesítmény maximalizálása.

A Zalman új hűtőegysége 159mm magas, ami azt jelenti, hogy sok népszerű számítógépházban egyszerűen el fog férni. Érdemes megemlíteni, hogy az említett modell kompatibilis az Intel LGA1700/1200/115X és az AMD AM5/AM4 foglalatokkal így több évnyi hardverfelhozatalt képes lefedni. A CNPS13X Black akár 230 wattos TDP-jű processzorokhoz is használható, vagyis a Ryzen 7-től és Intel Core i7-től felfelé is abszolút jó választás, csomagjában pedig egy Zalman ZM-STC8 hővezető paszta is megtalálható.

Zalman CNPS13X Black már 20 000 Ft környékén elérhető itthon.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: