zalman-cnps2xl-lapos-de-hatekony-hutes-kisebb-gepekbe

Zalman CNPS2XL: lapos, de hatékony hűtés kisebb gépekbe

2019. augusztus 18. Herczeg Balázs Hűtés hírek

Az óriási hűtések jól mutatnak a képeken és igazán hatékonyak is tudnak lenni, de sajnos nem minden házban férnek el. Pedig a ház és a konfiguráció méretétől függetlenül, a processzor megfelelő hűtése kulcsfontosságú egy PC esetében. Ilyenkor jöhetnek jól a kompakt, de hatékony megoldások, melyben a Zalmannak már van tapasztalata.


A hagyományos mid-tower méretkategóriánál kisebb megoldásoknál sokszor nem csak a magassággal spórolnak helyet a a gyártók, hanem a szélességgel is, mely bizony nagyban befolyásolja, hogy mekkora hely jut a processzor hűtésének. A normál méretű processzorhűtőknek ilyenkor esélyük sincsen elférni, pláne úgy, hogy a ventilátor megfelelő légáramlást tudjon generálni. A gyári hűtők általában kompaktak, de azokat inkább csak vészmegoldásként csomagolják a processzorok mellé. A dél-koreai Zalman nemrég bemutatta a CNPS2XL névre keresztelt kompakt megoldását, mely az apróbb, Intel alapú konfigáriácók számára kiváló megoldást jelenthet.

A megfelelő hűtést a réz radiátor mellett egy csendes, 80mm-es ventilátor biztosítja. A gyártó rendkívü lhatékony DTH (Direct Touch Heatpipe) technológiája biztosítja, hogy a hővezetők közvetlenül a processzorral érintkezzenek, így gyorsabban és hatékonyabban szállítja el a keletkező hőt. A rendkívül kompakt megoldás a legnépszerűbb Intel processzorokat támogatja és kiváló választás lehet a mini-ITX konfigurációkhoz, melyekbe manapság már igazi erőműveket építhetünk.

A Zalman CNPS2XL hamarosan elérhető lesz a hazai piacon.

Specifikáció:

  • Súly: 83 g
  • Anyaghasználat: tiszta réz, alumínium
  • Ventilátor sebesség: 1500-2600 RPM
  • Zajszint: maximum 27 dB
  • Kompatibilitás: Intel LGA1155, 1156, 1150

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: