zalman-cnps4x-rgb-a-meret-ne-tevesszen-meg

Zalman CNPS4X RGB – A méret ne tévesszen meg

2022. február 07. Herczeg Balázs Hűtés hírek

Egy kompakt és olcsó processzorhűtőnek nem kell unalmasnak lennie – ezt gondolták a Zalman tervezői. Az eredmény pedig egy modern és megfizethető CPU-hűtő, ami a kompaktabb házakban is elfér, és a szivárvány minden színével világítja meg azokat.

A 132 mm magas Zalman CNPS4X RGB hűtőegységet főként középkategóriás processzorokhoz (Intel Core i5 és Ryzen 5) tervezték annak érdekében, hogy egy megfizethető megoldással lehessen stílust és megfelelő hűtési teljesítményt vinni a kedvenc konfigurációkba. A hőcső, amely közvetlenül érinti a CPU-t (DTH), körülveszi a központilag elhelyezett ventilátort, és elosztja a hőt a hűtőborda bordái között. A mindössze 360 grammos konstrukció 95 Wattos TDP értékig képes maximum teljesítményen kezelni a processzorokat. Ez elegendő ahhoz, hogy akár az Intel Core i7 vagy AMD Ryzen 7 sorozat számos eszközével jól működjön együtt, a középkategória pedig nem kihívás neki.

A Zalman CNPS4X RGB esetében egy 92mm-es, RGB világítással rendelkező ventilátor mozgatja a levegőt a réz és alumínium hűtőbordán keresztül. HDB csapággyal és cápauszony-szerűen kialakított szegélyekkel ellátott pengével van felszerelve. Ez optimális légáramlást, valamint a generált zaj és rezgések csökkenését eredményezi. A ventilátor akár 2000 fordulat/perc fordulatszámmal is foroghat és természetesen vezérelhető.

A Zalman CNPS4X RGB működés közben maximum 28dB(A) zajszintet érhet el, tehát a hűtésnek legnagyobb teljesítmény mellett sem szabad sokkal hangosabbnak lennie a háttérzajnál, amely például egy forgalomtól mentes, félreeső utcában általában 30dB körül mozog. A kivételes hűtési potenciált RGB világítás egészíti ki, amely lenyűgöző fényeffektusokat és személyre szabási lehetőségeket biztosít a testreszabható LED-eknek köszönhetően.

Az újdonság természetesen a legtöbb Intel (LGA 1200, 115x, ,775) és AMD (AM4, AM3) processzorral és a hozzájuk használt alaplapokkal kompatibilis. A hűtő akár szerszám használata nélkül is felszerelhető a dobozban pedig megtalálható lesz a nagy hővezető képességű Zalman ZM-STG2M termikus paszta is.

A Zalman CNPS4X RGB már 7000 Ft környékén megvásárolható itthon.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: