zalman-m3-plus-rgb-egy-kis-plusz

Zalman M3 Plus RGB – Egy kis plusz

2023. február 23. Herczeg Balázs Gépház hírek

A Zalman kínálatában nem csak kiváló ár/érték arányú, hagyományos ATX számítógépházak találhatóak, hiszen a kínálattal mindent igyekeznek lefedni, így az egyre népszerűbb mATX mini-tower kategóriában is rendre érkeznek az újdonságaik.

A Zalman M3 Plus RGB-ről messziről leír a megújult Zalman tervezési filozófia és a jó felszereltség. Az mATX és Mini-ITX alaplapok befogadására képes újdonság elöl hálós burkolatot használ, ami az optimális légáramlást és a ventilátorok expozícióját biztosítja. A fedélzeten összesen négy, előre telepített 120mm átmérőjű RGB ventilátor található, melyből három közvetlenül a hálós panel mögött, egy pedig hátul kapott helyet. Oldalán 4mm-es prémium edzett üveglap található, amely könnyen mozgatható, felül pedig egy push & pull rendszerű porszűrőt is helyet kapott.

Bár a Zalman M3 Plus RGB egy viszonylag kis méretű ház, belül bőséges hely bújik meg a legmodernebb alkatrészeknek. A számítógház négy további ventilátorral (felül és alul két-két 120mm-es egység) szerelhető fel és természetesen a folyadékhűtéses rendszereket is támogatja, hiszen a 240mm-es radiátorok két ponton is rögzíthetőek. Bővíteni négy 2,5"-es és két 3,5"-es meghajtóval lehet, a CPU-hűtő 165mm magas lehet, a grafikus kártya hosszaságát pedig 330mm-ig támogatja.

Figyelemre méltó a ház interfésze is, amely nem csak USB- és audiocsatlakozókat tartalmaz, hanem egy Fan-LED gombot is a ventilátorok sebességének szabályozására. A 4 ventilátor és a tágas belső igazi otthont adhat az újgenerációs Intel és AMD processzoroknak, valamint a legújabb NVIDIA grafikus kártyáknak, a minőségérzetet pedig a fekete korróziógátló bevonattal ellátott acél váz erősíti.

A Zalman M3 Plus RGB ház körülbelül 30 000 Ft-os áron kapható a hazai boltokban.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter