zalman-n5-mf-elso-ranezesre-behaloz

Zalman N5 MF – Első ránézésre behálóz

2022. november 14. Herczeg Balázs Gépház hírek

A számítógépházak piacán az úgynevezett „hálós” kialakítás egyre népszerűbb, ugyanakkor kevesen képesek csak igazi összehangot teremteni a fém az üveg és a műanyag között. A Zalman N5 MF nem véletlenül az egyik legnépszerűbb ház jelenleg a legnépszerűbb ár-összehasonlító portálon.

A legnépszerűbb, mid-tower kategóriában versenyző számítógépház előlapját a fém háló dominálja, mely egy egyszerű pull-push mechanizmussal kipattintható és ápolható. Mögötte három darab 120mm-es RGB-s ventilátor kapott helyet, melyek a csomag részét képezik, de bármikor vízhűtéses radiátorra cserélhetőek. Gyárilag még hátul is található egy ugyanilyen ventilátor, az I/O panelről pedig nem csak a ventilátorok sebessége, hanem a világítás fényereje is több lépcsőben szabályozható. A szabályzógombok mellett három USB-port és egy-egy mikrofon, illetve fejhallgató kimenet kapott még helyet.

A 437 x 200 x 450 milliométeres méretekkel és 3,6kg-os súllyal rendelkező házban a legnépszerűbb alaplapméretek mindegyike elfér, így ATX, mATX és Mini-ITX konfigurációknak is otthont tud adni. A grafikus kártya maximum 365mm hosszú lehet, a processzorhűtő pedig 158mm-es magasságig támogatott. A házban akár négy SSD és két további HDD is elfér az alaplaphoz rögzített PCI-e megoldások mellett, a hardvereket és az igényes konfigurációt pedig az akril oldallapon keresztül lehet megcsodálni.

A Zalman N5 MF már elérhető Magyarországon, méghozzá 20 000 Ft környékén.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter