zalman-r2-halos-ujdonsag-a-koreai-gyartotol

Zalman R2 - hálós újdonság a Koreai gyártótól

2020. július 21. Herczeg Balázs Gépház hírek


A komponensek hűtése manapság az egyik legfontosabb tényező egy új számítógépház tervezésekor, hiszen a hardverek elképesztő ütemben fejlődtem az elmúlt években, miközben a növekvő erőt hasonló vagy akár még kompaktabbformában kínálják a gyártók. Manapság rengeteg irány létezik, az egyik pedig a “hálós” megoldások piaca, amely úgy ad struktúrát a házaknak, hogy közben több levegőt enged a hardverek felé.

A fehér és fekete színekben is elérhető Zalman R2 is ezt a vonalat követi, hiszen előlapján egy hálózott felület mögötttud beáramlani a levegő, mely az esztétika mellett a porszűréstés a lehető legtöbb levegő komponensek felé irányításátszolgálja. Természetesen a ház tetején és alján is találhatóakporszűrők, ezzel biztosítva a komponensek hosszabbélettartamát.

A hátul egy előre telepített, 120mm-es Spectrum ventilátortalálható, mely RGB világítással rendelkezik. Opcionálisan kétdarab 120mm-es ventilátor kerülhet még a felülre, előre pedigakár 3db 120mm-es vagy 140mm-es ventilátor is telepíthető, hogy a hálós kialakítással együttműködve még több levegőtjusson a hardvereknek.

A ház oldalán 4mm vastag edzett üveg oldallap található, melybetekintést enged a modern komponensekhez. A házban bővenvan hely a felsőkategóriás hardvereknek is, hiszen azalaplapok terén akár EATX méretű megoldások is támogatottak az ATX, a Micro ATX és a Mini ITX mellett. A grafikus kártyának maximum 350mm helye van, míg a processzorhűtő maximum 162mm magas lehet. Előre két SSD, alulra pedig további két HDD telepíthető.

A fehér és fekete színben is elérhető Zalman R2 itthon már13 000 Ft környékén megvásárolható.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter