zalman-ujdonsagok-computex-2019-rol

Zalman újdonságok Computex 2019-ről

2019. június 06. Herczeg Balázs Hardver Hírek

A dél-koreai gyártó ismét képviseltette magát az év egyik legnagyobb IT kiállításán, a Computex 2019-en. A bemutatott újdonságok között jó néhány ikonikus termék új generációjával és teljesen új fejlesztésekkel is találkozhattunk. Többek között bemutatkoztak a Zalman legújabb házai, melyek közül kiemelkedett a teljesen alumíniumból és edzett üvegből készült Z-Machine 300, ami egyébként egy mini-ITX modell de azért 310mm-ig képes viszonylag erős grafikus kártyákat is fogadni, miközben a processzorhűtőnek 72mmnyi hely maradt. A Z-Machine 500 néven érkező modell teljesen más külsőt kapott, egy igazán vagány, új formáról van szó, mely abszolút különlegesnek számít a piacon. A különlegességekhez sorolandó még az X101, mely különleges, háromszöges kialakítást kapott.

A Zalman X3 egy átlagosabb újdonság, melyről korábban már hallottunk, míg az egyszerűbb, de modern kialakítások kedvelőinek az új Z-szériás megoldásokat, a Z201, Z202 és Z203 hármast ajánlhatjuk. Ők kompaktabb testvéreket is kaptak a Z101, Z102 és Z103 modellnéveken. Érkezik az egyszerű és halk M301 és M302 páros, illetve kapunk egy félig hálós, félig zárt előlappal rendelkező újdonságot is S111 néven.

A tápegységek piaca sem maradhat új Zalman fejlesztések nélkül, így többek között 80 Plus Bronze, 80 Plus Gold és 80 Plus Platinum hatékonysági minősítéssel rendelkező, komoly újdonságok is bemutatkoztak. A DFP szériába ultracsöndes és hatékony újdonságokat kapunk, míg érkezik a játékosoknak és komoly erőre vágyóknak szánt Wattera és Acruh család. 

A gyártó a processzorhűtőivel várt ismerté, így nem csoda, hogy számos új hűtési megoldást is lelepleztek. Az új Zalman CNPS20X még a nyári hőségben kordában tartja a legerősebb processzorokat, arról nem is beszélve, hogy világelső technológiai megoldásokkal rendelkezik. A 140mm-es „pók” ventilátor természetesen RGB világítást is kapott, az 1,3kg-os súly pedig jól jelzi, hogy milyen masszív darabról van szó. Mellé még számos új léghűtő kerül a boltokba, így a jövőben találkozhatunk a Zalman CNPS17X, CNPS16X, CNPS10X Optima II, CNPS9X Optima, CNPS3X, CNPS2XL és CNPS80G modellekkel is a boltokban.

A Reserator 5 családba érkeznek a vállalat új felsőkategóriás vízhűtései, melyek különleges külsőt, új technológiákat és RGB világítást tudnak felmutatni a hatékony hűtés mellé. Az Advanced Fluid Dynamic Bearings (AFDB) technológiával és kétpengés kialakítással rendelkező ventilátorok mellett szabadalmaztatott kétpumpás technológiát érdemes még kiemelni. A ventilátorok X-kialakítása igazi különlegesség a piacon, az RGB technológia pedig természetesen az összes nagyobb alaplapgyártó megoldásaival kompatibilis lesz.

A vállalat új hőtőpadokat is bemutatott és természetesen ebből a kategóriából sem maradt el az RGB LED világítás. Megemlítendő még az AMD Radeon RX 570 grafikus kártyával érkező külső állomás, mely TCX-570DA néven kerül a boltokba.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: